Connect with us

5ος Όμιλος

Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση της Καλλιθέας (φωτο)

Published

on

Οι βραβεύσεις αθλητών και η κοπή πίτας του ιστορικού ΓΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑ πραγματοποιήθηκαν την Δευτέρα το απόγευμα, στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Κινηματογράφου Καλυψώ με πλήθος επισήμων, γονέων και πολιτών να χειροκροτούν τους αθλητές που τίμησαν την φανέλα του Συλλόγου στο πέρασμα των χρόνων από την ίδρυση του, το 1966 έως σήμερα.
Επίτιμος καλεσμένος της βραδιάς ήταν ο ποδοσφαιριστής Γκόραν Πέτκοβιτς
Ο Πρόεδρος του ΓΣ Καλλιθέα Παντελής Παυλίδης ευχήθηκε καλή χρονιά και αναφέρθηκε στην ανοδική πορεία της ανδρικής ομάδας και στην ανάγκη στήριξης της από όλους τους Καλλιθεάτες τονίζοντας ότι τον στόχο της ανόδου στην Β’Εθνική μόνο όλοι μαζί μπορούμε να τον επιτύχουμε, Σύλλογος, Δήμος Καλλιθέας και λαός της Καλλιθέας. Τόνισε ότι η ΚΑΛΛΙΘΕΑ δεν ανήκει σε καμία παράταξη αλλά αντίθετα όλες οι παρατάξεις ανήκουν στην ομάδα και προανήγγειλε την δημιουργία 2 νέων αθλητικών τμημάτων ολυμπιακών κατηγοριών μετά από απόφαση του ΔΣ, της ιστιοπλοϊας και του κανόε καγιάκ καθώς και ότι τα παιδιά των οικονομικά ευάλωτων οικογενειών θα μπορούν να αθλούνται δωρεάν.
Αναφέρθηκε στην σημαντικότατη ανιδιοτελή οικονομική και ηθική συνεισφορά τους στο Σύλλογο και την ομάδα μετά την μετάβαση της από την Β΄ Εθνική στον Ερασιτέχνη τόσο του πρώην Προέδρου Σπύρου Ερμείδη όσο και του Αντιπροέδρου του Συλλόγου και Επικεφαλής του Ποδοσφαιρικού τμήματος Σπύρου Παπαδόπουλου, ο οποίος τα δύο τελευταία έτη σήκωσε στην πλάτη του το δύσκολο, αλλά και δυσβάστακτο οικονομικά βάρος, αναλαμβάνοντας να ηγηθεί του ποδοσφαιρικού τμήματος, καθώς και της ανδρικής ομάδας που αγωνίζεται στο Πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας, στο οποίο φέτος πρωταγωνιστεί και έχει βλέψεις ανόδου στη Football League.Τον κο Παπαδόπουλο βράβευσε ο Δήμαρχος της πόλης Δημήτρης Κάρναβος.
Σήμερα, 54 χρόνια από την ίδρυση του, στον ΓΣ Καλλιθέα αθλούνται περίπου 450 παιδιά στα τμήματα ποδοσφαίρου, στίβου και ενόργανης γυμναστικής.
Στο τμήμα της ΕΝΟΡΓΑΝΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ λειτουργεί Αγωνιστικό Τμήμα Κορασίδων & Παγκορασίδων, το ΠροΑγωνιστικό τμήμα Ταλέντων, το Τμήμα ProJunior και Junior καθώς και το τμήμα Ενηλίκων.
Στο τμήμα του ΣΤΙΒΟΥ λειτουργούν το Αγωνιστικό τμήμα, το ΠροΑγωνιστικό τμήμα, η Ακαδημία Στίβου και το Φυτώριο. Στις ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ο σύλλογος μας συμμετέχει Στο ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΠΣΑ με ε το Τμήμα Eφήβων (Κ-18),το Τμήμα Παίδων (Κ-16) και το Τμήμα Junior (K-12). Στο ΤΟΥΡΝΟΥΑ SOCCER LINK με το Τμήμα Τμήμα babini (K-8), το Τμήμα pro-Junior (K-10), το Τμήμα Junior (K-12) και το Τμήμα Παμπαίδων (Κ-14).
Η Ανδρική ομάδα μας σήμερα πρωταγωνιστεί στην Γ Εθνική κατηγορία Ποδοσφαίρου και αγωνίζεται με το βλέμμα στραμμένο στην μετάβαση της στην Β Εθνική. Στόχος όλων μας είναι η φετινή μας άνοδο στην Football League.
Την χρονιά που μας πέρασε οι Ακαδημίες Ποδοσφαίρου:
– Η Κ 16 για την περίοδο 2018-2019 με προπονήτη τον Μάκη Σαμιώτη κατέκτησε την 6η θέση στο Πρωτάθλημα Υποδομών της ΕΠΣ Αθήνας.
– Η Κ 12 την ίδια περίοδο με προπονητή τον Βασίλη Μαλλιώρα συμμετείχε καταλαμβάνοντας την 3η θέση στο επίσημο Καλοκαιρινό Τουρνουά της ΕΠΣ Αθηνών, το οποίο διοργανώθηκε στο Σοφικό Κορινθίας.
– Στο Πρωτάθλημα Υποδομών περιόδου 2019-2020 της ΕΠΣ Αθήνας η Κ18 με προπονήτη τον Μάκη Σαμιώτη προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος όπου και θα αγωνιστεί στους ομίλους των ισχυρών.
– Στο Πρωτάθλημα Υποδομών περιόδου 2019-2020 της ΕΠΣ Αθήνας η Κ16 με προπονητή τον Ιάκωβο Χατζηράπτη προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος όπου θα αγωνιστεί στους ομίλους των λιγότερων ισχυρών.
– Τον Ιούνιο 2019 διοργανώθηκε με επιτυχία το 2ο Καλοκαιρινό Camp των τμημάτων στίβου, ενόργανης και ποδοσφαίρου για παιδιά από 5 ετών έως 12 ετών.
-Πραγματοποιήθηκαν γυμναστικές επιδείξεις του τμήματος ενόργανης γυμναστικής παρουσία του πρώην υφυπουργού Αθλητισμού κου Βασιλειάδη.
-Πραγματοποιήθηκε λαμπρή εκδήλωση για την ονοματοδοσία της αίθουσας της ενόργανης γυμναστικής του Δημοτικού Σταδίου Καλλιθέας σε «Βασιλική Μιλλούση». Η παγκόσμια Κυπελλούχος έκανε τα πρώτα της βήματα στον αθλητισμό και τις πρώτες προπονήσεις της σε ηλικία 4 ετών στο Γ.Σ. Καλλιθέα.
– Συμμετείχαμε στην διοργάνωση του FutbolNet Festival, από το Barça Foundation, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).
Ήταν ένα σημαντικό παιχνίδι και πολλές ακόμη δραστηριότητες με αντίπαλο τον κοινωνικό αποκλεισμό.
Ένα παιχνίδι που δεν είχε χαμένους παρά μόνο νικητές,
με συμμετέχοντες περισσότερα από 250 παιδιά και εφήβους από κέντρα υποδοχής προσφύγων στον Σκαραμαγκά, στον Ελαιώνα και μαθητές δημοτικών σχολείων της Αθήνας.
-Όπως κάθε χρόνο πραγματοποιήσαμε την δράση «Μαζεύω καπάκια, Μοιράζω Χαμόγελα», και παραδώσαμε καπάκια στην Πανελλήνια Ομοσπονδία ΠΑΣΠΑ – ΑμεΑ, προκειμένου να χορηγηθεί ένα αναπηρικό αμαξίδιο σε έναν συμπολίτη μας.
-Στο στίβο τον Ιούνιο στην Χαλκίδα ο αθλητής του συλλόγου μας Ιορδάνης Ετζέογλου στους Πανελλήνιους Αγώνες ανέβηκε στο πρώτο βάθρο για την 1η θέση του και το χρυσό μετάλλιο στο άλμα εις ύψος.
– Την περσινή χρονιά… σημαντικές διακρίσεις του συλλόγου μας ήρθαν από το τμήμα της Ενόργανης Γυμναστικής!
Τον Μάιο του 2019 το αγωνιστικό τμήμα Κορασίδων της Ενόργανης Γυμναστικής στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κορασίδων κατέκτησε την 1η θέση & στέφθηκε Πρωταθλήτρια Ελλάδας.
Τον ίδιο μήνα η πρωταθλήτρια μας παγκορασίδα Σάγκα Δέσποινα αγωνίστηκε σε 5 όργανα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παγκορασίδων. Κέρδισε και τις 5 πρωτιές φέρνοντας στο σύλλογο 5 χρυσά μετάλλια.
Οι διακρίσεις του συλλόγου το 2019 ήταν πολλές και σημαντικές και για τις επιτυχίες τους βραβεύθηκαν:
Από το τμήμα ενόργανης γυμναστικής οι Πρωταθλήτριες Ελλάδος στην κατηγορία κορασίδων Ντόρυ Παπαδοπούλου, Κατερίνα Θεοδώρου, Χριστίνα Βασιλοπούλου, Άρτεμις Τσιλιμπώνη, Βασιλική Σώρρα, Ναταλί Ζαννέτου και από την κατηγορία Παγκορασίδων οι Δέσποινα Σάγκα για τα 5 ατομικά χρυσά της μετάλλια καθώς και οι Λυδία Βιρτσιώνη Ναταλία Χαρίτου, Μαρίλια Θάνου και Βαλεντίνα Λαμπρίδου. Από το τμήμα του στίβου ο Πανελληνιονίκης στο Άλμα εις Ύψος στο πρωτάθλημα Πανπαίδων Ιορδάνης Ετζέογλου,
Οι αριστούχοι των Ακαδημίων ποδοσφαίρου για την εισαγωγή τους σε Ανώτατες Σχολές, Γερακούδης Αλέξανδρος (ΑΣΟΕ Αθηνών), Μπαστούλης Γιάννης (ΠΑΠΙ Πειραιά),Φωτιάδης Κοσμάς (Ιατρική Αθηνών) και Λύχνος Δημοσθένης (ΤΕΦΑΑ ΑΘΗΝΩΝ). Βραβεύθηκαν επίσης για την μακροχρόνια πολύτιμη προσφορά τους στο Σύλλογο οι Καρακασίδης Σταύρος, Χριστοφορίδης Σάββας, Μοσχοφίδης Βαγγέλης , Τσούμας Βασίλης, Γονατίδης Στυλιανός καθώς και ο παλαίμαχος Λύσκας Νίκος.
Τέλος βραβεύθηκε η πρώτη αθλήτρια ενόργανης που έφερε χρυσό στον Σύλλογο ως Πρωταθλήτρια Ελλάδος στο έδαφος το 1993 Ιωάννα Νεράντζου.
Η βραδιά έκλεισε με την βράβευση του επίτιμου καλεσμένου
Γκόραν Πέτκοβιτς. Ο Σέρβος ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε για 8 χρόνια ως μέσος με την Καλλιθέα στην ελληνική Σούπερ Λίγκ με πολλά και σημαντικά του γκόλ στην Α΄ αλλά και στην Β΄ Εθνική και έχει συνολικά 213 συμμετοχές στα ελληνικά επαγγελματικά πρωταθλήματα.Όταν επέστρεψε στην χώρα του άνοιξε ακαδημία ποδοσφαίρου στο Βελιγράδι και την ονόμασε ΚΑΛΛΙΘΕΑ.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, οι βουλευτές της ΝΔ Διονύσης Χατζηδάκης και Βασίλης Σπανάκης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Γιάννης Μπαλάφας, η Ραλλία Χρηστίδου, ο διευθυντής κοινοβουλευτικής ομάδας του Συριζα και πρώην υπουργός Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Τάσος Γαϊτάνης, η Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αθήνας Δήμητρα Νάνου, ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος, ο επικεφαλής αξιωματικής αντιπολίτευσης και τέως Δήμαρχος Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης, ο Ταμίας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κανόε Καγιάκ Αντώνης Νικολόπουλος, ο Προέδρος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας Αντώνης Δημητρακόπουλος, ο αντιπρόεδρος του ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πειραιά-Δυτικής Αττικής Δημήτρης Κλάδης, το μέλος του ΔΣ της ΕΠΣΑθηνών Στυλιανός Ευστρατίου, το μέλος του ΔΣ της ΕΠΟ και πρώην νομάρχης και πρώην δήμαρχος Γρεβενών Δημοσθένης Κουψίδης, ο εκπρόσωπος του ΣΕΓΑΣ Στέφανος Ματάκης, οι αντιδήμαρχοι Καλλιθέας Βαγγέλης Μπαρμπάκος (Αντιδήμαρχος Διοικητικών, Οικονομικών θεμάτων και θεμάτων Δημοτικής Κατάστασης), Άννα Πάσχου Γιαννακού (Αντιδήμαρχος Υγείας & Κοινωνικής Προστασίας), Κώστας Ευσταθίου (Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος), Δημήτρης Παπαθανάσης (Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας), Μανώλης Κωστάκης (Πρόεδρος ΟΠΑΑ «Γ. ΓΑΛΛΟΣ»), ο επικεφαλής της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ» Ιωάννης Βακαλόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι από την ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΖΩΗΣ-ΚΩΣΤΑΣ ΑΣΚΟΥΝΗΣ , Κώστας Πολυχρονίδης (Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου), Γιώργος Μαργωμένος (πρώην αντιδήμαρχος και πρώην πρόεδρος ΟΠΑΑ «Γ. ΓΑΛΛΟΣ»), Αθηνά Εξάρχου, Γιάννης Εμιρζάς, Νίκος Ηλιάδης, η Δημοτική Σύμβουλος από τον συνδυασμό «ΤΩΡΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑ» και αντιπρόεδρος ΔΗΚΕΚ Βούλα Κοσμίδου, ο δημοτικός σύμβουλος από τον συνδυασμό «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ» Θεόδωρος Παπαθανασόπουλος, η Ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Κορίνα Δαμουλιάνου και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Παρόν και Μέλλον της Καλλιθέας» Κώστας Γρίβας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Κυψέλη Πολιτισμού Καλλιθέας» Πέτρος Παριανός, οι δημοσιογράφοι Φώτης Πεχλιβανίδης (ΕΠΟΧΕΣ Channel) και Δημήτρης Μπιζιώτας (Kallithea PRESS) και οι κοινοτικοί σύμβουλοι Αρχοντία Αλεξίου, Αγγελική Αθανασακοπούλου, Ευφροσύνη Νίτη, Δημήτρης Γκίκας. Τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά εκπροσώπησαν οι συνεργάτες του Νίκος Στάβερης και Παναγιώτης Μελαχροινός. Στην εκδήλωση διαβάστηκε χαιρετισμός του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.