Connect with us

stoplekto

Πλήθος λαού  είπε το «στερνό αντίο» στον Γιώργο Γκαμίλη 

Published

on

Πλήθος κόσμου ανέβηκε χθες τον μεσημέρι μέχρι τον Άγιο Γεώργιο στο Κερατσίνι για να πει το στερνό αντίο στον Γιώργο Γκαμίλη  μια ηγετική φυσιογνωμία που το όνομα του γράφτηκε με χρυσά γράμματα στην ιστορία του Πειραϊκού ποδοσφαίρου..

Το επισήμαναν στις ομιλίες τους ο πρώην πρόεδρος και αντιπρόεδρος της ΕΠΣΠ Νίκος Ανασόπουλος που αναφέρθηκε στο τεράστιο κοινωνικό  έργο του εκλιπόντος, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής των Νέων Ευγενείας Λευτέρης Καλογιαννίδης εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης, ενώ ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της ΕΠΣΠ Γιάννης Ποντίκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο σημαντικό έργο που άφησε στην Ένωση και το Πειραϊκό ποδόσφαιρο, όπως η τράπεζα αίματος , η κάλυψη όλων των αγώνων με γιατρούς (η ΕΠΣΠ το εφάρμοσε πρώτη) , η διοργάνωση πρωταθλημάτων υποδομής , οι δωρεάν ιατρικές εξετάσεις και φυσικοθεραπείες σε τραυματίες αθλητές κ.α.

Εκατοντάδες άνθρωποι κατέκλυσαν τον ιερό ναό καθώς και τον περίβολο του αποχαιρετώντας με ένα ηχηρό χειροκρότημα τον σπουδαίο ιατρό , παράγοντα αλλά πάνω από όλα άνθρωπο Γιώργο Γκαμίλη,  το φέρετρο του οποίου ήταν καλυμμένο με την σημαία του ΑΠΟ Κερατσινίου την ομάδα που υπηρέτησε πιστά για πολλά χρόνια .

Ήταν εκεί :

Από τον πολιτικό χώρο  Καρακώστα, Τραγάκης, Φούσας Διαμαντίδης, Νεράντζης ,Νιώτης  , Λάλος , Δρακ. Βρεττάκος.

Ο Δήμαρχος Κερατσινίου Χρ. Βρεττάκος και οι πρώην Τζανής, Σαράφογλου, Λεοντιάδης .

Οι δημοτικοί σύμβουλοι πρώην και νυν Ζούπης, Αγγ. Μελά, Ν. Βρεττάκος , Οικονομάκης, Τρέχας, Πατίδης Χρ. Μυριαλή,

Από την ΕΠΣ Πειραιά  Χολέβας, Ποντίκης, Κανδύλης, Λαπατάς, Κουνιάς, Νταλάκος , Παρασκευάκος.

Οι πρώην παράγοντες της ΕΠΣΠ Μανούσος, Τσεμπεράκης, Ανασόπουλος , Αρ. Τσαντζαρίδης, Μπρατσόλης, Παινέσης, Σάββας, Βασιλόπουλος,  Αμαραντίδης, Νατσούλης .

Η σύζυγος του αείμνηστου Παναγιώτη Σαλπέα Μερόπη με τους γιους της Δημήτρη και Σαλπέα .

Από τον διαιτητικό χώρο ήταν ο διεθνής διαιτητής Ηλ. Σπάθας  και οι παλαίμαχοι διαιτητές Ν. Λίτσας,. . Σταματιάδης, Τόγιας, Νομικός .

Αρκετοί  παράγοντες σωματείων Ναπ. Τσαντζαρίδης Μουσελής, Ρωμαντζής, , Χατζηαντωνίου, Μπαλαφούτης,  Λεντής,  Λάμπρου  Μιχ. Και Άγγ. Κουταλιάς

Οι βετεράνοι ποδοσφαιριστές Καλούδης, Ηλ. Αρμόδωρος,  Καλογιαννίδης, Παπανικολάου , Τύρπος, Κομματέας , Ρενιέρης, Καρδάσης, Σοφράς .

Στεφάνια κατέθεσαν η ΕΠΣ Πειραιά, ο ΑΠΟ Κερατσίνι , ο Δήμος Κερατσινίου, η Εθνική Αντίσταση Κερατσινίου κ.α

Θα κλείσουμε με αυτό που είπε ο Γιάννης Ποντίκης καταλήγοντας την ομιλία του:

«Λένε ότι ένας άνθρωπος πεθαίνει πραγματικά όταν δεν υπάρχει κάποιος που να τον θυμάται. Ο Γιώργος Γκαμίλης, όμως για το Ποδοσφαιρικό Πειραιά και όχι μόνο θα παραμείνει αθάνατος.»