Connect with us

stoplekto

Ποδαρικό με το δεξί η Καλλιθέα 1-0 τον Διαγόρα

Published

on

Με νίκη ξεκίνησε η ομάδα της Καλλιθέας το πρωτάθλημα της football league καθώς επικράτησε του Διαγόρα με 1-0.

Η πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού ανήκε στην ομάδα της Ρόδου, όταν μετά από μπαλιά στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων, ο Τσίτσης βρέθηκε απέναντι από τον Τακίδη, όμως, το σουτ που επιχείρησε ήταν αδύναμο.

 

Με τη συμπλήρωση ενός δεκαλέπτου, η Καλλιθέα άρχισε να κερδίζει χώρους και μάχες στο κέντρο, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις, οι παίκτες της άλλαξαν ωραία την μπάλα, δημιουργώντας (μικρο)ευκαιρίες.

 

Η καλύτερη εξ αυτών χάθηκε στο 20ό λεπτό με πρωταγωνιστή τον Κατσίκη. Ο Μιχαλόπουλος επιχείρησε μία μακρινή σέντρα με φάλτσο από τα αριστερά και ο 32χρονος επιθετικός έπιασε ένα μονοκόμματο σουτ με το δεξί, το οποίο εξουδετερώθηκε από τον Πονηρό.

 

Στο δεύτερο μέρος, μία ομάδα υπήρχε στο γήπεδο κι αυτή ήταν η Καλλιθέα. Η είσοδος των Ρουσάκη και Μαρουκάκη ενίσχυσε τη μεσοεπιθετική γραμμή της αθηναϊκής ομάδας, η οποία βρήκε τελικά το δρόμο προς τα δίχτυα.

 

Το ρολόι σημάδευε το 78ο λεπτό της αναμέτρησης, όταν μετά από ωραία ενέργεια του Καλτσά, που άδειασε δύο αντιπάλους, ο καλυπτόμενος Μαρουκάκης νίκησε από κοντά τον Πονηρό και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του Βαγγέλη Γούτη.

 

Στα τελευταία λεπτά, ο Διαγόρας έφερε κάποιες μπάλες στα καρέ του Τακίδη, οι επεμβάσεις των αμυνομένων, όμως, απέτρεψαν την ισοφάριση. Στη μοναδική υποψία ευκαιρίας που δημιούργησαν οι “κυανέρυθροι” στο δεύτερο μέρος (στο 87′ μετά από εκτέλεση κόρνερ), ο Μουσταφίδης έκανε το επικίνδυνο γύρισμα και ο Ρουσάκης έδιωξε σωτήρια.

 

Η συνολική εικόνα της Καλλιθέας, αν μη τι άλλο, ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητική, ειδικά στο δεύτερο μέρος, δείχνοντας στοιχεία δουλεμένης ομάδας. Από την άλλη, ο Διαγόρας υστέρησε σημαντικά στον τομέα της δημιουργίας, ενώ αμυντικά στάθηκε καλά μόνο για ένα ημίχρονο.

 

Οι συνθέσεις:

 

Καλλιθέα (Βαγγέλης Γούτης): Τακίδης, Αρκούδας, Σταύρου, Κουτρουμπής (46′ Ρουσάκης), Πρίπου, Ηρακλής, Κατσίκης (91′ Φουντουκίδης), Καλτσάς, Μιχαλόπουλος, Πλατέλλας, Ντακόλ (65′ Μαρουκάκης).

 

Διαγόρας (Ράτκο Ντόστανιτς): Πονηρός, Μουσταφίδης, Χατζηκοσμάς (85′ Ρούσσος), Αυγενικού, Βουκαΐλοβιτς, Ματεντζίδης, Επιφανής (61′ Μαριεττάκης), Τσίτσης, Καρπαθάκης (86′ Λερογιάννης), Πουλόπουλος, Μπαούρης.

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply