Connect with us

Γ Εθνική

Πολλά και διάφορα ..στο ΔΣ της Ένωσης Β’ και Γ’ Εθνικής

Published

on

Ανέβηκαν οι τόνοι για τα έξοδα των διαιτητών κατά τη διάρκεια του Δ.Σ. της Ένωσης Β’ και Γ’ Εθνικής. Οι ορισμοί και τα χρήματα που παίρνει το “travel plan” για να μεταφέρει τους ρέφερι τα δύο βασικά θέματα.

 

Οι παράγοντες των ομάδων είχαν αρκετές ενστάσεις, αφού σε πολλές περιπτώσεις δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν.

 

Με δεδομένο ότι τα έσοδά τους είναι μηδαμινά, όταν καλούνται πριν από έναν αγώνα να πληρώσουν μέχρι και 4.000 ευρώ για έξοδα διαιτησίας, το ποσό θεωρείται δυσβάσταχτο.

 

Οι ενστάσεις των ανθρώπων των ομάδων της Football League και Football League 2 είχαν να κάνουν τόσο με τους ορισμούς όσο και με το πρακτορείο που συνεργάζεται η ΕΠΟ και το οποίο είναι υπεύθυνο για τις μετακινήσεις των διαιτητών.

 

Συγκεκριμένα, οι παράγοντες των ομάδων έλεγαν ότι οι ορισμοί πρέπει να γίνονται και με κριτήριο τα έξοδα. Είναι διαφορετικό, δηλαδή, ένας διαιτητής που σφυρίζει στην Κρήτη να πηγαίνει από τη Ρόδο και διαφορετικό το κόστος της μετακίνησής του αν έρχεται από μια πόλη στο βόρεια Ελλάδα.

 

Αν μάλιστα οι αποστάσεις είναι πολύ μεγάλες, τα έξοδα για την διαιτησία φτάνουν και τις 4.000 ευρώ σε κάθε παιχνίδι!

 

Εκεί, μάλιστα, ορισμένοι παράγοντες τα έβαλαν με το “Travel plan”, το πρακτορείο με το οποίο συνεργάζεται η ΕΠΟ και είναι αυτό που είναι υπεύθυνο για την μεταφορά των διαιτητών.

 

“Να παραστεί ο Πιλάβιος να μας δώσει εξηγήσεις…”, φώναξαν κάποιοι και στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Κούγιας.

 

Ο πρόεδρος της Παναχαϊκής τόνισε: “Εμένα δεν με ενδιαφέρουν οι χορηγοί της ΕΠΟ. Να φέρετε εδώ τον Κουρίδη, τον Παυσανία Παπανικολάου, τον Σταθόπουλο και τον Υφαντή να μας που τι γίνεται. Αυτοί εξάλλου διοικούν την ΕΠΟ…”.

 

Σε εκεί το το σημείο επενέβη ο εκπρόσωπος της ΕΠΟ στο Δ.Σ. της Ένωσης και είπε: “Κύριε Κούγια, μάλλον έχετε μπερδέψει τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΟ με τους υπαλλήλους της…”

 

Το λόγο πήρε ο πρόεδρος της Ένωσης, κ. Καλογιάννης, τονίζοντας: “Εγώ ξέρω ότι μπορώ να φέρω οικονομικότερη προσφορά για τα μεταφορικά των διαιτητών. Θα το συζητήσω με την ΕΠΟ”.

“Αναβλήθηκε” η εκλογή αντιπροέδρων.

Στα θέματα ημερήσιας διάταξης υπήρχε και η εκλογή των δύο αντιπροέδρων της Ένωσης. Στην ημερήσια διάταξη υπήρχε θέμα νομιμοποίησης των μελών του ΔΣ.

Όταν το θέμα εξετάστηκε, βρέθηκε ότι από τους 22 που ήταν παρόντες οι 14 δεν είχαν κανένα τυπικό κώλυμα ένω στους υπόλοιπους υπήρχε έλλειψη διαφόρων εγγράφων.

Για το θέμα ο Αλ. Κούγιας είπε ότι “αν υπάρχει ένας που δεν δικαιούται να ψηφίσει, θα προσβάλλω την εκλογή”.

Οι εκλογές θα γίνουν μέσα σε δέκα ημέρες.

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply