Connect with us

A' Ε.Π.Σ.Α.

Πολύτιμος βαθμός τίτλου για το Αιγάλεω στον Βύρωνα

Published

on

Το Αιγάλεω πέρασε αλώβητο από τον καυτό Βύρωνα ενάντια στην φορμαρισμένη Δόξα Βύρωνος χάρις το τελικό 1-1. Οι δύο ομάδες έδωσαν αξία στον όρο «ντέρμπι» βγάζοντας αρκετό πάθος, έψαξαν το γκολ και αν κάποιος μπορούσε να τα βάλει με την τύχη του, αυτό ήταν το ‘City’. Στην βαθμολογία, οι ‘μπλε’ αριθμούν 56 βαθμούς και αύξησαν την διαφορά τους από τον δεύτερο Χαραυγιακό στο +3, καθώς ηττήθηκε 2-1 στην Αργυρούπολη από τον τοπικό ΓΣΑ. Μάλιστα, σε μία εβδομάδα ακολουθεί η μεταξύ τους αναμέτρηση στην Ηλιούπολη. Από την άλλη πλευρά, οι ‘κυανόλευκοι’ έπεσαν έκτοι έχοντας 36 πόντους, όμως έχουν κάθε λόγο να χαμογελούν για την εικόνα τους στον δεύτερο γύρο.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τον τραυματισμό του Ναυπλιώτη σε διεκδίκηση με τον Γεωργουδάκη στο 4′. Ο νεαρός μπακ δεν μπόρεσε να συνεχίσει και ο Θάνος Αβάσταγος πήρε αναγκαστικά το βάπτισμα του πυρός. Φτάνοντας στο 20′ οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με ωραίο σουτ του Κασσιανού, ο οποίος αξιοποίησε στο έπακρο την ασίστ του Γεωργουδάκη για να βάλει φωτιά στην κερκίδα! Οι παίκτες του Γιώργου Σουρλή απάντησαν στο 23′, με τον Φουκαρά να βλέπει το φάουλ του να καταλήγει κόρνερ λόγω της εντυπωσιακής επέμβασης του Στράτου Βακερλή και του δοκαριού. Όμως, στο αμέσως επόμενο λεπτό ο διαιτητής Γρίμμας είδε πέναλτι σε ανατροπή του Κοκκιναρά από τον Ρόππα, οι ‘Βυρωνιώτες’ διαμαρτυρήθηκαν, αλλά ο Παπουτσής πήρε φόρα και ψύχραιμος ισοφάρισε σε 1-1. Οι δύο ομάδες συνέχιζαν να ψάχνουν το γκολ και λίγο πριν την εκπνοή του ημιχρόνου ο σκόρερ του Αιγάλεω σημάδεψε το δοκάρι με δυνατό σουτ ύστερα από φάουλ του Πασά.

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός έπεσε, οι φάσεις λιγόστεψαν και όποιος έβαζε το γκολ θα ήταν ο νικητής. Στο 65′ ο Βακερλής σταμάτησε δύσκολα το σουτ του Μεχμέτογλου, ενώ στο 73′ ο Παρασκευόπουλος απείλησε για την Δόξα, αλλά όπως και στο 81′ με μακρινό σουτ βρήκε τον πρώην Δοξίτη, Άγγελο Μουκέα, σε ετοιμότητα. Η ομάδα των Ρόππα και Ζυγούρη προσπάθησε στο τέλος να βρει το γκολ της νίκης, ενώ οι φιλοξενούμενοι έψαχναν μια μπαλιά-τρύπα για να βγουν στην επίθεση. Τελικό σκορ 1-1 σε ένα όμορφο ντέρμπι χωρίς παρατράγουδα και νικητή το ποδόσφαιρο.

Διαιτητές: Γρίμμας Ε., Καρατζίκας Α., Απτόσογλου Ι.

Δόξα (Λ. Ρόππας – Δ. Ζυγούρης): Βακερλής Στρ., Χαλβατζής, Κατσούδας, Βακερλής Π., Ρόππας, Κούντου, Κασσιανός (88′ Κοτόφ), Παρασκευόπουλος, Γκούγκας, Γεωργουδάκης (91′ Βιέννας), Έζε (62′ Λουσαράκης).

Αιγάλεω (Γιώργος Σουρλής): Μουκέας, Παπουτσής, Τζαφεράκος, Μηλιώνης, Ναυπλιώτης (6′ λ.τρ. Αβάσταγος Θ.), Παπαθανασίου (46′ Ρούσσος), Μεχμέτογλου, Φουκαράς, Κοκκιναράς, Πασάς, Αραμπατζής (65′ Κοντιζάς).