Connect with us

Ε.Π.Σ.Α

Προκρίθηκε από το πρώτο μέρος το Αιγάλεω (pics)

Published

on

Ήταν ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ζευγάρια που ανέδειξε η κληρωτίδα. Αιγάλεω και Δόξα Βύρωνος αναμετρήθηκαν στο ‘Σταύρος Μαυροθαλασσίτης’ μπροστά σε 200 περίπου φιλάθλους. Οι γηπεδούχοι παίζοντας στο ‘κόκκινο’ μόνο για ένα ημίχρονο επικράτησαν 2-0 της μαχητικής Δόξας, η οποία άξιζε ένα γκολ στο δεύτερο μέρος καταβάλλοντας τεράστια προσπάθεια κόντρα σε ένα αδιάφορο ‘Σίτι’.

Το ξεκίνημα παραλίγο να ήταν ονειρικό για τους φιλοξενούμενους, αφού στο 8′ ο Κασσιανός έχασε απίστευτη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Αρχικά, ο Τσαϊλάκης ‘ψάρεψε’ τον νεαρό άσο, εκείνος πήρε την κόντρα και σούταρε σε κενό τέρμα, αλλά ο Παπουτσής σαν πιτσιρικάς έβγαλε στην γραμμή σίγουρο 0-1 για την Δόξα. Από και έπειτα, οι ‘μπλε’ πήραν μπροστά και με πρωταγωνιστή τον Ρουμάνο, Ντένις Αφρασιλοάιε είχαν δοκάρι από κοντά στο 12′, ενώ στην συνέχεια ο πορτιέρο Βακερλής τον σταμάτησε. Το Αιγάλεω συνέχιζε να πιέζει και στο 18′ άνοιξε το σκορ χάρις τον Σταύρου που σούταρε δυνατά εκτός περιοχής έπειτα από στρώσιμο του Πασά για το 1-0. Μετά το γκολ έπεσε ο ρυθμός, αλλά στην επόμενη καλή φάση ήρθε το 2-0 από οβίδα του Κώστα Παπουτσή σε ένα φάουλ-πάσα του Σταύρου στο 39′. Το σκορ έφερε ένα μικρό εκνευρισμό στους ‘Βυρωνιώτες’ και παραλίγο να ανάψουν τα αίματα στο 42′ μεταξύ των Τσαρκάνι και Κουντού για ένα σκληρό μαρκάρισμα του Ιβοριανού στον Παπαθανασίου. Τελικά, οι Τζανετάκος, Γκουντελίτσας και Πασάς έσβησαν την φωτιά και το ημίχρονο έκλεισε ήρεμα.

Στο δεύτερο μισό το θέαμα ήταν μέτριο. Ο Γιώργος Σουρλής έδωσε εντολή να κατέβει ο ρυθμός και οι παίκτες να χαλαρώσουν ενόψει Θριάμβου Χαϊδαρίου την Κυριακή. Οι ‘κυανόλευκη Θεά’ το εκμεταλλεύτηκε και προσπάθησε να επωφεληθεί από αυτήν την εμπειρία κυνηγώντας ένα γκολ. Έτσι, όπως εξελίχθηκε ο αγώνας θα το χρειαζόταν κυρίως για ψυχολογικούς λόγους. Τελικά, οι Κάιδος και Μαναρίτσας έχασαν καλές ευκαιρίες στο τελευταίο τέταρτο, ενώ ο Κουντού είχε οριζόντιο δοκάρι στο 79′ δυσκολεύοντας τον Τσαϊλάκη. Το τέρμα δεν ήρθε, ούτε η πρόκριση, αλλά ο Λουκάς Ρόππας είχε κάθε λόγο να συγκεντρώσει γύρω του τους ποδοσφαιριστές με την λήξη για να τους συμβουλέψει και να τους ενθαρρύνει για την δύσκολη συνέχεια.

Διαιτητές: Γκαμάρης Α., Αργυρός Π., Λιαμπότης Μ.

Αιγάλεω (Γιώργος Σουρλής): Τσαϊλάκης, Παπουτσής, Ταμπάκης, Βασιλάκος, Ναυπλιώτης (46′ λ.τρ. Κοντιζάς), Παπαθανασίου, Τσαρκάνι, Σταύρου, Πασάς (64′ Κοκκιναράς), Τζανετάκος, Αφρασιλοάιε (62′ λ.τρ. Φουκαράς).

Δόξα (Λ. Ρόππας-Δ. Ζυγούρης): Βακερλής Σ., Παπαχειμώνας, Κατσούδας, Γκουντελίτσας, Βακερλής Π., Χαλβατζής, Καραμπίνης (67′ Παρασκευόπουλος), Λιόνας (46′ Ντεμάι), Κασσιανός (46′ Μαναρίτσας), Κουντού, Κάιδος.