Connect with us

Ε.Π.Σ.Π.

Προμηθέας – Μην υποβαθμίσετε τα πρωταθλήματα

Published

on

Η Επιστολή του Προμηθέα στην ΕΠΣΠ

Προς: ΔΣ ΕΠΣΠ

Αξιότιμοι κύριοι, Γνωρίζουμε τις προσπάθειες που κάνετε για την οργάνωση των πρωταθλημάτων της Ενωσης μας την επόμενη αγωνιστική χρονιά. Συνεισφέροντας από την πλευρά μας σε αυτή σας την προσπάθεια και επειδή ακούσαμε από διαρροές στα μέσα κάποιες πιθανές λύσεις που δρομολογούνται, θα θέλαμε να σας εκφράσουμε τους πιο βασικούς προβληματισμούς και σκέψεις μας.

1. Είναι γνωστό ότι σαν ΕΠΣΠ σεβόσαστε όλες τις ομάδες ανεξαρτήτως κατηγορίας ονόματος ή σχέσεων που κάθε μία έχει. Επομένως είμαστε σίγουροι ότι η όποια απόφαση σας δεν θα χρησιμοποιεί 2 μέτρα και 2 σταθμά. Δεν είναι λογικό για παράδειγμα κάποια ομάδα που είχε ελάχιστες πιθανότητες (βάση βαθμολογίας) να παραμείνει σε μια κατηγορία να παραμένει τελικά, ενώ την ίδια ώρα άλλη ομάδα που για παράδειγμα είχε όλες τις δυνατότητες να μπεί στα play-o; της κατηγορίας της να μην προβιβάζεται. Για παράδειγμα ομάδες όπως ο Πανιώνιος Κερατσινίου και ο Πειραϊκός που είναι 1 βαθμό πίσω από τα play-o; 6 αγώνες πριν το τέλος. Και άλλες ομάδες.

2. Το ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ πάντως και ανεξαρτήτως σε ποια κατηγορία τελικά παίζει κάθε ομάδα, είναι να μην υποβαθμίσετε τα πρωταθλήματα.

Το σενάριο με 2 ομίλους των 18 ομάδων στην Α κατηγορία και 2 των 11-12 στην Β και 7-8 στην Γ είναι απαξίωση για τις 2 κατηγορίες Β και Γ. Δηλαδή η Α κατηγορία θα έχει 34 αγωνιστικές και η Β 22 με το ζόρι. 12 αγωνιστικές λιγότερες ισοδυναμούν με 3 μήνες λιγότερο ποδόσφαιρο για αυτές τις ομάδες.

Και φυσικά πρωτάθλημα με 7-8 ομάδες (αν δεν αποχωρήσει καμία) στην Γ κατηγορία είναι πιο υποβαθμισμένο και από τα ιδιωτικά τουρνουά που γίνονται. Ευχαριστούμε για την προσοχή σας, ξέρουμε ότι έχετε σχέδια που λύνουν αυτούς τους προβληματισμούς και θα βρείτε την κατάλληλη και δικαιότερη λύση χωρίς να επηρεαστείτε από πελατειακές σχέσεις και πιέσεις.

Για εμάς η δημιουργία μιας ισχυρής Α1 κατηγορίας και μιας Α2 είναι η καλύτερη για το ποδόσφαιρο του Πειραιά συνολικά, ανεξαρτήτως ομάδων. Το οικοδόμημα χτίζεται από κάτω προς τα πάνω και είναι αποδεδειγμένο προαιώνια ότι το μοντέλο της πυραμίδας είναι το πιο ανθεκτικό. Δεν πιστεύουμε ότι θα καταλήξετε στο ακριβώς αντίθετο (όπως έχει διαρρεύσει) δηλαδή σε αντεστραμμένη πυραμίδα με 8 ομάδες στην βάση 22 στη μέση και 36 στην κορυφή.

Με εκτίμηση

Για τον ΠΡΟΜΗΘΕΑ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ν. Τούντας