Connect with us

stoplekto

Πρωταγωνίστρια και στην φιλανθρωπία η Ζωφριά

Published

on

Η φετινή Ζωφριά εκτός από πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα, δείχνει και την έντονη ευαισθησία της στα κοινωνικά θέματα. Με  μότο “ΜΑΖΕΥΩ ΚΑΠΑΚΙΑ…ΜΟΙΡΑΖΩ ΧΑΜΟΓΕΛΑ !!!!!” η διοίκηση του συλλόγου και η Πρόεδρος Ιωάννα Ζαλοκώστα πήραν την πρωτοβουλία και µάζεψαν χιλιάδες καπάκια  τα οποία παρέδωσαν στο Ίδρυµα “Λίλιαν Βουδούρη” για την αγορά αναπηρικών αμαξιδίων.

Αναλυτικά η δημοσίευση που αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό της ομάδας στο facebook:

” Σε µια σηµαντική πρωτοβουλία µε κοινωνικό χαρακτήρα προέβη για ακόµη µια φορά ο Αθλητικός Οµιλος Ζωφριάς. Το νέο (άκρως γυναικοκρατούµενο) ∆ιοικητικό Συµβούλιο υπό την προεδρία της Ιωάννας Ζαλοκώστα, το οποίο ανέλαβε το τιµόνι του συλλόγου το περασµένο Καλοκαίρι, έχει προλάβει ήδη να βάλει την δική του σφραγίδα στο αθλητικό και κοινωνικό γίγνεσθαι του ∆ήµου µας και όχι µόνο.
Ξέχωρα από την σωστή λειτουργία του ανδρικού τµήµατος, το οποίο πρωταγωνιστεί στην Α΄ ΕΠΣ∆Α και διεκδικεί επί ίσοις όροις την άνοδο στις εθνικές κατηγορίες, εξαιρετική δουλειά γίνεται και στις νεοσύστατες ακαδηµίες της Ζωφριάς, στις οποίες περισσότεροι από 100 λιλιπούτειοι άσοι µαθαίνουν τα µυστικά της µπάλας και διδάσκονται το «ευ αγωνίζεσθαι» κάτω από ιδανικές συνθήκες.
Εκτός όµως από το αγωνιστικό κοµµάτι ο σύλλογος απέδειξε για ακόµη µια φορά, µετά από την έµπρακτη συµπαράσταση του στους δηµότες της Μάνδρας στις πρόσφατες πληµµύρες, ότι συνεχίζει τις ανθρωπιστικές δράσεις. Συγκεκριµένα µε πρωτοβουλία του ∆.Σ από την αρχή της σεζόν τα παιδιά των ακαδηµιών αλλά και οι γονείς τους συγκέντρωναν σε ειδικούς κάδους καπάκια από µπουκάλια εµφιαλωµένο νερό.
Πλήρως ευαισθητοποιηµένοι σε θέµατα που αφορούν το συνάνθρωπό µας και έχοντας βαθιά ανθρωπιστικά ιδανικά κατάφεραν να συγκεντρώσουν χιλιάδες καπάκια και να τα δωρίσουν στο ίδρυµα Λίλιαν Βουδούρη έτσι ώστε να χρησιµοποιηθούν για την αγορά αναπηρικών αµαξιδίων. Το κίνηµα «Μαζεύω καπάκια, µοιράζω χαµόγελα» τα τελευταία χρόνια έχει επεκταθεί πανελλαδικά και οι άνθρωποι της Ζωφριάς συµµετέχουν σε αυτή την κίνηση ώστε να επιστρέψει και πάλι το χαµόγελο στα χείλη αυτών των ανθρώπων που έχουν πραγµατικά ανάγκη τη βοήθειά µας. Πέρα από κάθε αµφιβολία µια αξιέπαινη πρωτοβουλία, η οποία επιβάλλεται να βρει µιµητές. Πολλά µπράβο.

Το κίνηµα «Μαζεύω καπάκια, µοιράζω χαµόγελα» τα τελευταία χρόνια έχει επεκταθεί πανελλαδικά και οι άνθρωποι της Ζωφριάς συµµετέχουν σε αυτή την κίνηση”