Connect with us

stoplekto

Πρωταθλητισμό θα επιδιώξει και πάλι ο Αμπελακιακός

Published

on

Βρέθηκα  στην αγαπημένη μου  Σαλαμίνα πριν από λίγες μέρες  και σαν άνθρωπος του ποδοσφαίρου θέλησα να περάσω από τα Αμπελάκια για να δω που βρίσκονται τα έργα για το γήπεδο , αλλά κυρίως να μιλήσω με  τους υπεύθυνους του Αμπελακιακού για να μάθω πως είναι η κατάσταση στην ομάδα μετά την υποβιβασμό από την Γ΄ Εθνική . Εκεί λοιπόν συναντήθηκα με δυο ανθρώπους που έχουν γράψει την δική τους ιστορία στον σύλλογο, αλλά και γενικότερα στο Σαλαμινιώτικο ποδόσφαιρο. Τον πρόεδρο Στέλιο Ραπτόπουλο και τον Γενικό Γραμματέα Κώστα Κατσιγιάννη  . Δεν θα διαχωρίσω τις απαντήσεις τους στα ερωτήματα μου αφού και οι δυο είχαν τις ίδιες απόψεις . Συνεπώς ότι έλεγε ο ένας απηχούσε και τις απόψεις του άλλου…

Αρχικά η συζήτηση μας ξεκίνησε από το γηπεδικό .Ένα σοβαρό πρόβλημα για τον σύλλογο ,αλλά και γενικότερα για το ποδόσφαιρο της  περιοχής . Το έργο καθυστέρησε , «ξεσπίτωσε» τις ομάδες, αλλά όπως είδαμε γίνεται καλή δουλειά. Ο αγωνιστικός χώρος μετά το σκάψιμο και  «ξερίζωμα» του χορταριού στρώθηκε με χώμα , πατήθηκε καλά και τώρα αναμένουμε την τοποθέτηση του νέου συνθετικού χλοοτάπητα . Στην εξέδρα στο άκρο όπως ανεβαίνουμε από την πλευρά των αποδυτηρίων τοποθετήθηκαν γύρω στα 150 καθίσματα ,κάτι σαν επίσημες θέσεις   ενώ στα υπόλοιπα σημεία , απλά σανίδες .

Πότε λοιπόν θα είναι έτοιμο το γήπεδο; Ήταν η πρώτη μου ερώτηση

«Έχουμε πάρει διαβεβαιώσεις από τον ανάδοχο εργολάβο ότι στις 5 Αυγούστου που θα ξεκινήσουμε την προετοιμασία μας , το γήπεδο θα είναι έτοιμο. Ο χλοοτάπητας έχει έλθει στην Ελλάδα και σύντομα θα αρχίσει η τοποθέτηση του. Κάνουμε έκκληση στην Περιφέρεια να προχωρήσει στην χρηματοδότηση του έργου γιατί ακόμα  δεν έχει πάρει χρήματα ο εργολάβος. Τα αποδυτήρια είναι πλέον έτοιμα μετά τις εργασίες που έγιναν , ενώ το πρόβλημα μας είναι με τον ηλεκτροφωτισμό, για τον οποίο δεν έχει γίνει ακόμα τίποτα. Θα πρέπει όμως να το φροντίσουν και αυτό οι υπεύθυνοι .»

Η ομάδα πέρυσι πανηγύρισε την άνοδο της  στην Γ’ εθνική όμως δεν κατάφερε να παραμείνει στην κατηγορία . Τι έφταιξε κι υποβιβάστηκε;

-«Καταρχήν  το πρώτο πρόβλημα ήταν  η έλλειψη φυσικής έδρας . Στερηθήκαμε  το γήπεδο μας για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα . Επίσης στον β’ γύρο σε τρία καθοριστικά παιχνίδια με Εθνικό, Γιούχτα κι Κερατσίνι η διαιτησία μας αδίκησε κατάφορα παίζοντας καθοριστικό ρόλο σε βάρος μας. Γενικά είχαμε καλή πορεία . Με αντίπαλες τις Κρητικές   ομάδες  συγκεντρώσαμε  9 βαθμούς, τους περισσότερους από οποιαδήποτε  άλλη Πειραϊκή ομάδα.

Σημειώστε ότι σε όλες τις ομάδες παρείχαμε   άριστη φιλοξενία, κάτι που παραδέχτηκαν όλοι . ».

  • Η νέα χρονιά βρίσκει τον Αμπελακιακό ξανά στον Πειραιά. Ποια είναι τα σχέδια σας για τη νέα περίοδο;

«Ο στόχος μας είναι όχι μόνο να πρωταγωνιστήσουμε , αλλά να κατακτήσουμε και το πρωτάθλημα. Ο βασικός κορμός παρέμεινε και με 4-5 σημαντικές προσθήκες θα  επιδιώξουμε και πάλι την άνοδο.

  • Έγινε φέτος αλλαγή τεχνικής ηγεσίας. Έφυγε μετά από δυο χρόνια ο Παναγιώτης Αγγελάκης και ήλθε στη θέση του ένας άλλος έμπειρος και καταξιωμένος προπονητής. Ο Στέλιος Βογιατζής.

« Ο κ. Αγγελάκης ήταν για δυο χρόνια στην ομάδα μας με επιτυχημένη παρουσία . Όσο για την συνεργασία μας ήταν καταπληκτική. Θεωρήσαμε όμως  ότι έκανε τον κύκλο της  και έπρεπε να γυρίσουμε σελίδα. Τον ευχαριστούμε για όσα μας πρόσφερε και του ευχόμαστε καλή πορεία  στην συνέχεια της καριέρας.  Προσλάβαμε τον κ. Βογιατζή έναν πολύ καλό αξιόλογο προπονητή που μπορεί  να βοηθήσει στη νέα μας προσπάθεια. Είναι η καλύτερη επιλογή για τον πάγκο της ομάδας μας.»

Πριν από λίγες μέρες ο Αμπελακιακός έβγαλε νέα δυνατή διοίκηση .

« Πράγματι  η ομάδα ενισχύθηκε διοικητικά . Παρέμειναν τα περισσότερα διοικητικά στελέχη όπως είμαστε εμείς οι δυο , ομ Κώστας ο Βλαχάκης ω αντιπρόεδρος    ο Κώστας ο Φαφούτης που μαζί με τον Σταμάτη Ρεσβάνη αποτελούν ένα ισχυρό δίδυμο ως Γενικοί Αρχηγοί , ο Γιάννης Σκαρλατίνης ως ταμίας , ο Μάριος Κωστομοίρης  που είναι υπεύθυνος των ακαδημιών , η Τζουλιάνα Τζιβελέκη που είναι ει9δική γραμματέας και παράλληλα υπεύθυνη της ρυθμιστικής γυμναστικής της ομάδας . Ενός τμήματος που λειτουργεί για δυο χρόνια και διαθέτει 50 περίπου κορίτσια ηλικίας 8-13 ετών .Εκει όπου γίνεται πολύ καλή δουλειά.. Αφήσαμε τελευταίο τον Χρήστο τον Σπανόπουλο που μετέχει σαν σύμβουλος στην διοίκηση. Ο ίδιος άλλα και όλη η οικογένεια Σπανόπουλου είναι κοντά μας τα τελευταία  πέντε χρόνια και στηρίζουν με κάθε τρόπο την προσπάθεια της ομάδας .».

-Αναφερθήκατε στον κ. Σπανόπουλο και την οικογένεια του . Υπάρχουν άλλοι που βοηθούν την προσπάθεια ; Ο κόσμος είναι κοντά στον Αμπελακιακό;

«Υπάρχει συνεργασία με κάποιους επιχειρηματίες που βοηθούν  με χορηγίες τον σύλλογο μας . Δυστυχώς όμως ο κόσμος δεν είναι τόσο πολύ κοντά μας . Δεν βοηθά όπως θα θέλαμε . Ακόμα και στα παιχνίδια του πρωταθλήματος η παρουσία των φιλάθλων μας δεν ήταν αυτή που θα έπρεπε . Γι’ αυτό κάνουμε έκκληση και  ζητάμε από τους φίλους που αγαπούν τον Αμπελακιακό, να έλθουν και να αγκαλιάσουν την προσπάθεια μας .»

  • Υπάρχουν ταλέντα στην ομάδα ; Και τι προβλήμαα αντιμετωπίζετε;«Στην ομάδα γίνεται πολύ καλή δουλειά στις υποδομές . Συνεχώς αναδεικνύονται αρκετά ταλέντα . Ειδικά στην Κ16. Αντίθετα υπάρχει πρόβλημα με την Κ18 , αφού η ΕΠΟ ν κατάργησε το πρωτάθλημα των Κ18. Τι θα γίνει με τα παιδιά αυτής ηλικίας ; Θα τους δώσουμε δανεικούς; Αλλά πως θα πηγαίνουν να αγωνιστούν σε ομάδες εκτός  Σαλαμίνας; »
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply