Connect with us

Ε.Π.Σ.Α

Πρόκριση-βάλσαμο για Ηράκλειο στο Κύπελλο

Published

on

Νίκη-γιατρικό πανηγύρισε το Ηράκλειο κόντρα στον Άγιο Ιερόθεο με 4-3 εξασφαλίζοντας την πρόκριση στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου ΕΠΣΑ. Η ομάδα των βορείων προαστίων, μπορεί φαινομενικά πριν από την έναρξη του αγώνα, να είχε εύκολο έργο αφού αντιμετώπισε μια ομάδα υποδεέστερης κατηγορίας ωστόσο μόνο αυτό δεν αποδείχθηκε στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου του Πρασίνου Λόφου. Συγκεκριμένα, το συγκρότημα του Βλάντισα Πέτροβιτς βρήκε απέναντι του ένα σκληροτράχηλο σύνολο που παρά τις απουσίες που είχε στην βασική του ενδεκάδα απέδειξε ότι διαθέτει την ποιότητα αλλά και την εμπειρία ώστε να κοντράρει ομάδες υψηλότερου επιπέδου. Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι και οι νερατζούρι παρατάχθηκαν με αρκετές αλλαγές στη σύνθεση τους.

Το ματς ξεκίνησε δυνατά για τους γηπεδούχους, με τον Τσουκαλά να λέει όχι στα σουτ που επιχείρησαν μέσα από την περιοχή οι Αλεξίου και Κατσούλης μόλις στο 5′. Τρια λεπτά αργότερα, ο Αστέριος Καλιαμπάκας νίκησε τον πορτιέρο των φιλοξενούμενων γράφοντας το 1-0. Το τέρμα αυτό αφύπνισε τους κιτρινόμαυρους οι οποίοι με αντεπίθεση διαρκείας γύρισαν τούμπα το ματς. Αρχικά στο 10′ ο Κυριαζής είχε δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ, με τον Αβίντογλου στο 19′ να στέκεται πιο τυχερός και να ισοφαρίζει σε 1-1 εκμεταλλευόμενος στο έπακρο την έξοχη ατομική ενέργεια και πάσα του Κυριαζή. Στο 32′ οι φιλοξενούμενοι έκαναν δυο τα τέρματα τους όταν ο Μπερτσιάς εκμεταλλεύτηκε τη λάθος συνεννόηση των Σιμιτσή και Δράμπαλης και αφού βγήκε μόνος από απέναντι στην αντίπαλη εστία σημείωσε το 2-1. Η χαρά του Περιστεριώτικου συλλόγου δεν κράτησε για πολύ αφού λίγα λεπτά αργότερα ο Καλιαμπάκας πήδηξε πιο ψηλά απ’ όλους και με κεφαλιά έκανε το 2-2. Στο 58′ το Ηράκλειο έκανε το 3-2, με πλασέ του Σπυριδάκη για να έρθει ο Αλεξίου στο 81′ και να ανεβάσει το δείκτη του σκορ στο 4-2. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Αβίτογλου στο 85′ με κεφαλιά μετά από πάσα του Κυριαζή.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ (Βλάντισα Πέτροβιτς): Δράμπαλης, Σπανός, Ντούνης (51′ λ.τρ. Δημητρίου), Σιμιτσής, Αλεξίου, Νταβαρίνος, Ρεντζής, Κατσούλης, Καλιαμπάκας, Μπαλατσούρας (55′ Τζανέτος), Σπυριδάκης (67′ Λουσαράκης)

ΑΓ. ΙΕΡΟΘΕΟΣ (Ισίδωρος Σταυριανός): Τσουκαλάς, Κρητικός, Κολλιάκος (46′ Κακλαμάνος), Μπιρμπίλι (71′ Πανούσης), Καραπιπέρης, Γεωργίου, Καλογερής, Νιζάμης (46′ Καραμέρης), Κυριαζής, Μπερτσιάς, Αβίντογλου.