Connect with us

6ος Όμιλος

Πρώτη φορά σε τελικό κυπέλλου Πειραιά η Ελλάς Ποντίων, 4-1 τον Αίαντα Σαλαμίνας

Published

on

Ιστορική μέρα για την Ελλάδα Ποντίων. Η ομάδα του Σταύρου Τζαναβάρα, έχοντας την απόλυτη συμπαράσταση της διοίκησης των Φούντα- Μαυρίδη κατάφεραν για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου να προκριθούν σε τελικό Κυπέλλου Πειραιά, μετά και την άνετη επικράτηση στον ημιτελικό στο γήπεδο της Νίκαιας, με 4-1 επί του Αίαντα Σαλαμίνος, ομάδα Γ’ Εθνικής.

Οπότε φέτος ο τελικός αναμένεται να είναι στα…”βυσσινί”¨, μιας και η άλλη φιναλίστ είναι από την περασμένη βδομάδα η Προοδευτική.

Οι γηπεδούχοι έφτασαν δίκαια με τέσσερις νίκες στο μεγάλο τελικό και σήμερα δεν αντιμετώπισαν πρόβλημα απέναντι σε ομάδα μεγαλύτερης κατηγορίας.

Ο Αίας μπήκε μπροστά στο σκορ μόλις στο 7′ με γκολ του Μακρή, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη.

Πρωταγωνιστής στην εξέλιξη του αγώνα για τους γηπεδούχους ο Σαπαλίδης, που σημείωσε χατ τρικ(41′, 72′, 79′), ενώ ένα πέτυχε ο Ηλιάδης(54′). Ο τελευταίος έχασε και πέναλτι στο 52′(δοκάρι). Πέναλτι έχασαν και οι Σαλαμίνιοι στο 64′ με τον Μακρή(απέκρουσε ο Λευκόπουλος).

Διαιτήτευσε ο Πουλόπουλος.

ΕΛΛΑΣ ΠΟΝΤΙΩΝ: Λευκόπουλος, Πλουμάτος (67′ λ.τρ. Συμεώνογλου), Σιμονιάν (83′ Λάππας), Στεφανής, Μαούνης, Κεραμάς, Παλάτσιος, Πουρσανίδης, Σαπαλίδης (83′ Μπατσούλι), Ηλιάδης, Σταφσουλάι.

ΑΙΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ: Βουτσινάς, Τζαφέρι, Παυλίδης, Κουτσοποδιώτης, Μεγαλοοικονόμου (46′ Μπανούσης), Κάραβος (85′ Λιάτος), Παλούκης, Κοντογιαννόπουλος (46′ Αγγελόπουλος), Μακρής (85′ Φερεντίνος), Ζότο, Σαρρηγιάννης (56′ Λέκκας).