Connect with us

slideshow

Πρώτο φαβορί για την άνοδο η Δόξα Βύρωνα…

Με 2.500 φιλάθλους στο πλευρό της η Δόξα Βύρωνα έκαμψε την αντίσταση του Εθνικού με 2-0

Published

on

Πρώτο φαβορί είναι αυτή την στιγμή για την άνοδο στην Γ’ Εθνική η Δόξα Βύρωνα μετά την μεγάλη νίκη που πέτυχε επί του Εθνικού με 2-0. Οι φιλοξενούμενοι μπορεί να κυκλοφόρησαν καλά την μπάλα και να  δημιούργησαν προβλήματα στην ομάδα του Βαγγέλη Σταυρακόπουλου, όμως οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που εκμεταλλεύτηκαν τις δικές τους ευκαιρίες και με τα δύο στημένα του Κατσούδα, που σε ένα ακόμη παιχνίδι ήταν ο κορυφαίος, έφτασαν στο σπουδαίο τρίποντο. Επίσης θα πρέπει να προσθέσουμε πως η Δόξα απέκτησε και προβάδισμα σε περίπτωση ισοβαθμίας με τους Πειραιώτες καθώς αν αυτό συμβεί στον Εθνικό δεν θα φτάνει μία νίκη με ένα μόνο γκολ διαφορά.

Κακό ματς στα πρώτα 30′

Στα πρώτα 30′ της συνάντησης είχαμε ένα νευρικό παιχνίδι και από τις δύο ομάδες χωρίς να υπάρχει κάποια αξιόλογη φάση που να χρειάζεται να καταγραφεί. Πολλά φάουλ, αρκετά νεύρα μεταξύ των παικτών και γενικά ένα πολύ κακό ματς. Οι γηπεδούχοι δεν είχαν την «φρεσκάδα» που υπήρχε στο παιχνίδι με τον Χαραυγιακό ενώ και από την άλλη πλευρά οι φιλοξενούμενοι δεν ήθελαν να ρισκάρουν στο παιχνίδι τους.

Η πίεση του Εθνικού

Από το 30′ και μετά οι Πειραιώτες άρχισαν να κερδίζουν μέτρα στο γήπεδο και μέχρι και το 60′ είχαν τον έλεγχο του αγώνα «χτυπώντας» πότε με κάθετες μπαλιές και πότε βαθιά γεμίσματα το κέντρο άμυνας της Δόξας. Στο 32′ καλό σουτ του Χαλιμούρδα έφυγε άουτ, αλλά στο 37′ οι Βυρωνιώτες ζήτησαν πέναλτι σε δύο περιπτώσεις, ύστερα από πτώσεις των Ζαφειράκη και Φώσκολου, όμως ο διαιτητής Παναγιωτόπουλος, που ήταν κοντά στην φάση, έδειξε «παίζετε». Στο 43′ η ομάδα του Μαργαρίτη Χατζηαλέξη δημιούργησε την ευκαιρία του αγώνα μέχρι εκείνο το σημείο. Ο Λύγκος από τα δεξιά πήρε όλες τις μονομαχίες από τους αμυντικούς των γηπεδούχων, στην συνέχεια πάσαρε στον Ηλιόπουλο ο οποίος όμως από ευνοϊκή θέση μέσα στην περιοχή έστειλε την μπάλα μόλις άουτ. Στο δεύτερο μέρος οι «κυανόλευκοι» του Πειραιά μπήκαν και πάλι δυνατά στο γήπεδο κυκλοφορώντας πολύ καλά την μπάλα με την άμυνα των Βυρωνιωτών να πιέζεται αρκετά. Έτσι οι φιλοξενούμενοι στο 53′ έχασαν μία πολύ ευκαιρία ακόμη για να ανοίξουν το σκορ αλλά το σουτ του Ηλιόπουλου έφυγε άουτ.

Κατσούδας και Λουσαράκης την έστειλαν κορυφή

Η υπεροχή του Εθνικού όμως δεν οδήγησε τους φιλοξενούμενους σε κάποιο γκολ κάτι που κατάφεραν τελικά οι γηπεδούχοι στο 60′ βάζοντας «φωτιά» στις κερκίδες του Δημοτικού Σταδίου Βύρωνα. Ο Κατσούδας εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά ο Ταμπουράκης πήρε την κεφαλιά με τους παίκτες του Εθνικού να μην διώχνουν την μπάλα από την περιοχή τους και μέσα στην σύγχυση ο Γκορόγιας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για να γράψει το 1-0 για λογαριασμό της Δόξας Βύρωνα. Το σωματείο των νοτίων προαστίων πήρε την ψυχολογία με το μέρος της και ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση της στην συνέχεια. Έτσι φτάσαμε στο 70′ όπου ύστερα από ένα ακόμη φάουλ του Κατσούδα, από τα δεξιά και πάλι, η μπάλα έφτασε στον Λουσαράκη και ο χαρισματικός επιθετικός κρέμασε με την κεφαλιά του τον Ανδριόλα για να γράψει το τελικό 2-0 εν μέσω ντελίριο παικτών και οπαδών. Πολύ καλή η διαιτησία του Παναγιωτόπουλου (Αιτωλοακαρνανίας), χωρίς λάθη οι βοηθοί του Ζυγούρης και Κολοσιώνης (Αιτωλοακαρνανίας).

ΔΟΞΑ: Μπόκος, Κριεμάδι, Κατσούδας, Παπαδόπουλος, Ζίζηλας, Υφαντής, Ζαφειράκης (58′ Κασσιανός), Γκουντελίτσας (74 Χαλβατζής), Ταμπουράκης, Φώσκολος, Λουσαράκης (46′ Παπαντζίμας)

ΕΘΝΙΚΟΣ: Ανδριόλας, Τσαραούσης (73′ Παυλόπουλος), Γαλάνης, Γκορόγιας, Κάνδιας (82′ Σαλίμπασα), Χαλιμούρδας, Ηλιόπουλος (64′ Αθανασόπουλος), Μπενάς, Λύγκος, Σάμιος, Σταφσουλάι

*Με την άφιξη της αποστολής του Εθνικού υπήρξε ένταση χωρίς όμως να ξεφύγει η κατάσταση, ενώ τελικά περίπου 50 φίλαθλοι του Εθνικού κατάφεραν να εισέλθουν στις κερκίδες του Δημοτικού Σταδίου Βύρωνα και παρακολούθησαν τον αγώνα από την θύρα των φιλοξενούμενων.

*Φαίνεται πως ο Βαγγέλης Σταυρακόπουλος έχει δουλέψει πολύ με τους ποδοσφαιριστές του πάνω στα στημένα. Πέντε γκολ έχουν πετύχει οι Βυρωνιώτες στα δύο πρώτα ματς των μπαράζ και τα τρία εξ αυτών έχουν επιτευχθεί ύστερα από εκτελέσεις φάουλ. Το γκολ με το οποίο η Δόξα Βύρωνα άνοιξε το σκορ στο παιχνίδι με τον Χαραυγιακό και φυσικά τα δύο τέρματα στην σημερινή αναμέτρηση με τον Εθνικό

*Μόλις την δεύτερη ήττα του στην σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις υπέστη χτες ο Εθνικός, ενώ μάλιστα ήταν η πρώτη του εκτός έδρας. Υπενθυμίζουμε πως το ιστορικό σωματείο είχε ηττηθεί από τον Μοσχάτο στον τελικό του Κυπέλλου Πειραιά με 1-0 (σε ουδέτερο γήπεδο). Το συνολικό ρεκόρ του Εθνικού είναι: 30-5-2!

Κωνσταντίνος Ράπτης (kraptis1449@hotmail.com)

foto: sportifico.gr Xristos Xostikidis

 

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply