Connect with us

Α΄ Ε.Π.Σ.Δ.Α.

“Ροκ εν Ρολ” στον Ασπρόπυργο, 3-3 και παραμένει στην κορυφή ο Απόλλων Ποντίων

Published

on

Ένα άκρως εντυπωσιακό ματς παρακολούθησαν όσοι παρευρέθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής στο δημοτικό γήπεδο Ασπροπύργου. Η ομώνυμη ομάδα κατάφερε να σώσει την παρτίδα στο 97′ ισοφαρίζοντας σε 3-3 τον γειτονικό Απόλλωνα Ποντίων, που είχε προηγηθεί με 1-3 και η κατάσταση στην κορυφή παρέμεινε αμετάβλητη, με τους Πόντιους να παραμένουν στην πρώτη θέση με συν δύο βαθμούς διαφορά.

Ήταν ένα ντέρμπι που τα είχε όλα, γκολ, αποβολές, επεισόδια στο τέλος, αλλά με πλούσιο αγωνιστικό ενδιαφέρον, που επιβεβαίωσε ότι δίκαια αυτές οι δύο ομάδες διεκδικούν το πολυπόθητο πρωτάθλημα.

Πάνω από 500 άτομα παρευρέθηκαν στο γήπεδο του Ασπροπύργου, δημιουργώντας από την αρχή της συνάντησης μια θερμή ατμόσφαιρα, που βοήθησε στο να διεξαχθεί ένα από τα καλύτερα ντέρμπι των τελευταίων ετών στα γήπεδα της Δυτικής Αττικής.

Ο Απόλλων μπήκε πιο ζωηρά στη συνάντηση, αλλά ο Ασπρόπυργος του Κυριάκου Μίχα, ήταν εκείνος που ευτύχησε να προηγηθεί. Στο 14′ ο Νέρες μπήκε στην περιοχή, ανατράπηκε από τον εξερχόμενο γκλοκίπερ Κολιάκη, με τον διαιτητή Βάτσιο να υποδεικνύει το πέναλτι, το οποίο ευστόχησε ο Σερέπας για το 1-0. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να “χτίσουν” στο προβάδισμά τους και έχασαν μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσουν το σκορ, όταν στο 27′ ο Νέρες έχασε μεγάλη ευκαιρία σημαδεύοντας το δοκάρι.

Από κει και πέρα, ανέλαβε δράση ο επιθετικός του Απόλλωνα Γκαβζίδης, που με τρομερή εμφάνιση όχι μόνο ανέτρεψε την κατάσταση αλλά με τρία δικά του γκολ(33′, 48′, 69′) έγειρε το σκορ στο 1-3 βάζοντας την ομάδα του Γιώργου Αδάκτυλου σε κυρίαρχη θέση.

Ο Ασπρόπυργος όμως απέδειξε την ποιότητά του. Χωρίς να “βραχυκυκλώσει” μείωσε σχεδόν άμεσα σε 2-3 στο 72′ με “φωτοβολίδα” του Αποστόλου, για να καταφέρει να “κλέψει” έναν πολύτιμο βαθμό όπως αποδεικνύεται στο 97′ με τον λυτρωτικό Τούση, που είχε περάσει στο ματς σαν αλλαγή.

Νωρίτερα στο 84′ ο Απόλλωνας έχασε τεράστια ευκαιρία για να κάνει το 2-4 με τον Τσουτσάνη να αστοχεί εξ επαφής με κεφαλιά(άουτ).

Μετά το 3-3 δημιουργήθηκε ένταση, με αποτέλεσμα ο διαιτητής Βάτσιος να αποβάλει από κάθε ομάδα τους Κατίδη και Κομιώτη.

Μετά τη λήξη του αγώνα, η ένταση πήρε προεκτάσεις, με αρκετές συρράξεις στον περιβάλλοντα χώρο του αγωνιστικού χώρου.  Ο διαιτητής Βάτσιος έγραψε στο φύλλο αγώνος ότι φίλαθλος του Απόλλωνα Ποντίων εισήλθε απειλητικά εντός γηπέδου, ενώ έγραψε επίσης τον τεχνικό διευθυντή του Απόλλωνα Θοδωρή Καζάντζη για εξύβριση τον τέταρτο βοηθό Μανούρα Ν. Επίσης, ο ρέφερι έγραψε στο φύλλο αγώνος ότι ο παραπάνω παράγοντας του Απόλλωνα Ποντίων εισήλθε αργότερα στα αποδυτήρια των διαιτητών λέγοντας τα εξής : “Έχω μηνύματα στο κινητό μου για τον Μανούρα”.

Αναφορικά με τη διαιτησία. Ο Αριστείδης Βάτσιος απέδειξε ακόμα μια φορά γιατί πρέπει να σφυρίζει τέτοια κρίσιμα ντέρμπι. Προσπάθησε να κρατήσει τις ισορροπίες κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης και βοήθησε πολύ στο να έχει το παιχνίδι ροή, χωρίς πολλά σφυρίγματα και με ίση αντιμετώπιση στις πειθαρχικές παρατηρήσεις και στις δύο ομάδες.

ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ: Ανδριόλας, Θεοδώρου(61′ Τούσης), Πίνης(52′ Τζανουλίνος), Νικολόπουλος, Πατσατζόγλου, Γιουκαρής, Κατίδης, Αποστόλου, Σερέπας, Μακρίδης, Νέρες(52′ Παροτσίδης).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ: Κολιάκης, Παπαδόπουλος, Φραγκόπουλος, Πουλικίδης, Κομιώτης, Κουρούμα, Τσουτσάνης, Βασιλειάδης(74′ Καψής), Γκαβζίδης(73′ Παπακωνσταντίνου), Κουσίδης, Αθανασιάδης(77′ Πετσίτης).

 

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΟΔΩΡΗΣ ΓΕΩΡΝΤΑΜΙΛΗΣ