Connect with us

A' Ε.Π.Σ.Α.

Σήμερα η κλήρωση σε Α’ και Β’ ΕΠΣΑ

Published

on

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η σημερινή μέρα για τα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Αθηνών και ειδικότερα για αυτά της Α’ και της Β’ κατηγορίας.

Στις 19:00 στο ξενοδοχείο ΤΙΤΆΝΙΑ θα γίνουν οι κληρώσεις των δύο αυτών πρωταθλημάτων, που θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό την τύχη των ομάδων και την πορεία προς την άνοδο ή την παραμονή. Νωρίτερα στις 18:00 θα γίνει η βράβευση των ομάδων που διακρίθηκαν τις περιόδους 2021-22 και 2022-23.

Η Α’ κατηγορία θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους των 16 ομάδων. Οι ομάδες που θα τερματίσουν στην πρώτη θέση κάθε ομίλου θα πάρουν την πρόκριση για τους αγώνες μπαράζ με τους πρωταθλητές των άλλων Ενώσεων για την άνοδο στην Γ’ Εθνική. Θα υποβιβαστούν δύο ομάδες από κάθε όμιλο ( τέσσερις στο σύνολο), ενώ σε περίπτωση που υπάρξει πρωταθλήτρια ομάδα ή ομάδες της ΕΠΣΑ που δεν ανέβει στην Γ’ Εθνική, και επίσης αν υπάρξει ομάδα ή ομάδες της ΕΠΣΑ που υποβιβαστεί από την Γ’ Εθνική, τότε ανάλογος αριθμός ομάδων θα υποβιβαστεί επιπρόσθετα.

Η Β’ κατηγορία θα διεξαχθεί σε τρεις ομίλους των 16 ομάδων. Στη σημερινή κλήρωση θα υπάρχει ένας κλήρος με ομάδα Α ή κάτι παρόμοιο, το οποίο θα αντιστοιχεί στην ομάδα που θα πάρει το εισιτήριο από τους αγώνες μπαράζ των ομάδων που τερμάτισαν στην τρίτη θέση των τεσσάρων ομίλων της Γ’ ΕΠΣΑ πέρυσι.

Θα ανέβουν συνολικά 6 ομάδες. Οι ομάδες που θα τερματίσουν στην πρώτη θέση κάθε ομίλου θα ανέβουν απευθείας, ενώ θα γίνουν μπαράζ μεταξύ των ομάδων που θα τερματίσουν σε 2η και 3η θέση κάθε ομίλου. Αυτό θα ισχύσει αν η μεταξύ τους διαφορά είναι έως και δύο βαθμούς. Αν η διαφορά είναι μεγαλύτερη, τότε ο δεύτερος ανεβαίνει απευθείας. Όπου χρειαστεί μπαράζ θα γίνει στην έδρα του δεύτερου, ο οποίος θα έχει και το αβαντάζ της ισοπαλίας.

Όσον αφορά τον υποβιβασμό, αναμένεται να υποβιβαστούν έξι ομάδες ( δύο από κάθε όμιλο), συν ανάλογο αριθμό ομάδων με βάση την εξέλιξη στα μπαράζ ανόδου από την Α’ ΕΠΣΑ και την εξέλιξη της Γ’ Εθνικής, όπως αναφέρουμε και στο κομμάτι της Α’ ΕΠΣΑ. Αυτό όμως θα ξεκαθαρίσει και από την τελική σύνθεση της Γ’ ΕΠΣΑ…

Και στις δύο κατηγορίες, η κλήρωση θα γίνει με βάση την περσινή κατάταξη των ομάδων, έτσι ώστε (θεωρητικά) να αποφευχθεί η παρουσία πολλών δυνατών ομάδων μαζί και να είναι όσο το δυνατόν δικαιότερη η κατανομή των ομάδων.

Η ιστοσελίδα μας θα βρίσκεται από νωρίς στο ΤΙΤΆΝΙΑ και θα σας ενημερώνει λεπτό προς λεπτό για την εξέλιξη της κλήρωσης.