Connect with us

Α΄ Ε.Π.Σ.Π.

Σαρωνικός Αίγινας – “Μη κάνει κανείς πίσω όταν θα έρθουν οι Δαναοί με τα δώρα στο χέρι…”.

Published

on

Από τον Σαρωνικού Αίγινας λάβαμε την παρακάτω επιστολή -ανακοίνωση.

Η χθεσινή ανακοίνωση του αρμόδιου , για τη διαμόρφωση της ζωής μας , υπουργού , μας βρίσκει απόλυτα και κάθετα διαφωνούντες . Είναι τεράστιο πλήγμα για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και θα χρειαστεί πολλά περισσότερα από κουράγιο και δύναμη για την επανεκκίνηση. Κυρίως διότι όταν θα είναι επιτρεπτό , θα πρέπει , όπως πάντα άλλωστε , να γίνει με ιδιωτικές θυσίες και τη πολιτεία απούσα….
Ωστόσο θα θέλαμε επισήμως , να ενημερώσουμε και να ξεκαθαρίσουμε σε όλο το ποδοσφαιρικό κόσμο του Πειραιά και όχι μόνο , ότι κανένα μέλος του Σαρωνικού Αίγινας , δεν είναι λοιμωξιολόγος , συνωμοσιολόγος , παπάς , πολιτικός ή νεκροθάφτης…
Επίσης ξεκαθαρίζουμε , ότι , δε συντασσόμαστε με όλους όσους αφορίζουν , αυτά που προηγουμένως αποθέωναν και πιθανόν θα ξανά αποθεώσουν στο μέλλον , αλλά και με όλους αυτούς που ψάχνουν την αλληλεγγύη , τη συλλογικότητα και τη διαμόρφωση ενιαίου μετώπου για πόλεμο μέχρις εσχάτων απέναντι στο άδικο σύστημα.
Αυτό που βιώνουμε τους τελευταίους πολλούς μήνες , είναι πρωτόγνωρο και σίγουρα κανένας μας , δεν ήταν προετοιμασμένος για κάτι τέτοιο όταν ξεκίνησε. Με έναν και μόνο σκοπό , αυτόν της προστασίας της υγείας των ανθρώπων , δεχτήκαμε το κλείσιμο της ζωής και της κανονικότητας μας και αποθεώναμε τις αποφάσεις των ειδικών. Τότε θεωρήθηκε από όλους απαραίτητο και κανένας δε διαμαρτυρήθηκε. Στο χώρο μας , αυτό πιθανόν να εξυπηρέτησε και να βόλεψε αρκετούς. Η διακοπή του πρωταθλήματος σήμανε για κάποιους διακοπή πληρωμών σε όλους και σε όλα , αλλά και επίτευξη των στόχων τους. Είναι πραγματικά τρομερό και εντυπωσιακό , όλες μα όλες οι ομάδες, να πετυχαίνουν τους στόχους τους , μέσα σε μια χρονιά , ταυτόχρονα. Υπενθυμίζουμε ότι κανένα σωματείο του Πειραιά , ( πλην ενός που ήθελε κι όλας ) , δεν υποβιβάστηκε και όσοι είχαν στόχο την άνοδο σε παραπάνω κατηγορία τα κατάφεραν !!!!!!
Κι αυτή ήταν μια ευχάριστη εξέλιξη για όλους ….
Το τέλος της προηγούμενης σεζόν , σήμανε αυτόματα και την έναρξη της φετινής. Και τότε όμως , κανένας , πλην του ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ ΑΙΓΙΝΑΣ , που με επίσημες ανακοινώσεις σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αθλητικά sites , ( εύκολα τα βρίσκει κάποιος αν ανατρέξει στο ιστορικό ) , δεν ενδιαφέρθηκε να μάθει τους όρους διεξαγωγής του νέου πρωταθλήματος. Δεν είδαμε κάποιον να αγωνιά για το μέλλον του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Για τις ακαδημίες και τα μικρά παιδιά. Κυρίως όμως κανένας , δεν επιδίωξε καμία , έστω στοιχειώδη συννενόηση , ώστε να απαιτήσουμε συλλογικά μια κάποια σχετική εξασφάλιση. Αντιθέτως ο καθένας χάραξε τη πορεία του και έθεσε τους στόχους του , ατομικά και αναλόγως όπως έβλεπε το έργο να εξελίσσεται. Οι ομάδες με τους πιο εύρωστους οικονομικά παράγοντες πήραν τους καλύτερους ποδοσφαιριστές της αγοράς , για μια ακόμα χρονιά τα budget των ομάδων εκτοξεύθηκαν και όλα ήταν μια χαρά για όλους , παίζοντας ποδόσφαιρο μόνοι μας σε άδειες κερκίδες….
Σε καμιά περίπτωση και το ξεκαθαρίζουμε αυτό , δε χαιρόμαστε , ούτε συμφωνούμε με το κλείσιμο των γηπέδων. Έχουμε όμως τη δική μας γνώμη και δε φοβόμαστε να την εκφράσουμε. Και θα είμαστε πάντα παρόντες , οπότε μας ζητηθεί , μαζί με όποιον ή οποίους θελήσουν , σε μια συζήτηση και μια συμφωνία για τη κοινή αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων που υπάρχουν στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Αλλά όλων… Όπως π.χ. το καθορισμό πλαφόν στο budget των ομάδων ….
Και είμαστε και έτοιμοι , να συγκρουστούμε , αν χρειαστεί , για το καλό του αθλήματος. Φτάνει και αυτό να γίνει συλλογικά. Όλοι μαζί . Και να μη κάνει κανείς πίσω όταν θα έρθουν οι Δαναοί με τα δώρα στο χέρι….
Μέχρι τότε… Καλή δύναμη σε όλους !!!!!