Connect with us

A' Ε.Π.Σ.Α.

Σημασία έχει η νίκη

Το Ηράκλειο έπαιξε όσο έπρεπε, έκανε το 2*2 κόντρα στον Ίκαρο (1-0), και πλέον οδηγεί την κούρση του 9ου ομίλου

Published

on

Το θέαμα είναι το λιγότερο που μετράει σε τέτοιου είδους παιχνίδια αφού πρόκειται για έναν μίνι μαραθώνιο στον οποίο σημασία έχουν οι βαθμοί και τίποτα παραπάνω. Μέχρι στιγμής το Ηράκλειο έχει πάρει άριστα στην διαδικασία των μπαράζ ανόδου αφού χθες, οι νερατζούρι επικράτησαν του Ίκαρου Καλλιθέας με 1-0, κάνοντας σημαντικό βήμα για την άνοδο στην Γ’ Εθνική. Οι Ηρακλειώτες εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο την ήττα του Κερατσινίου από το Αιγάλεω με αποτέλεσμα να οδηγούν, πλέον, την κούρσα του 9ου ομίλου έχοντας 6 βαθμούς. Οι τυπικά γηπεδούχοι, μπροστά σε περίπου 1200 φιλάθλους, εκ των οποίων οι 200 εκπροσωπούσαν την Πειραϊκή ομάδα, μπορεί να μην προσέφεραν πλούσιο θέαμα όμως είχαν την ουσία και πήραν ένα σημαντικό τρίποντο.

Αντίθετα, το συγκρότημα του Κώστα Αρζένη παρότι είχε την υπεροχή στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα στάθηκε άτυχο για ακόμη μια αγωνιστική στην τελική προσπάθεια και πλέον ο στόχος της ανόδου απομακρύνεται αισθητά.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στο γήπεδο δημιουργώντας ευκαιρίες στα πρώτα λεπτά. Μετά τα σουτ του Κορρέ που κατέληξαν άουτ στο 3′ και στο 6′, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στο γκολ. Συγκεκριμένα, ο Γεωργίου επιχείρησε το σουτ η μπαλα φάνηκε να ξεγελαει το Γιώρα, όμως ο τερματοφύλακας του Ηρακλείου πραγματοποίησε εκπληκτική επέμβαση με τη μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι και να καταλήγει στα χέρια του ικανότατου πορτιέρο Από την άλλη, οι παίκτες του Κώστα Ψυρόπουλου κατάφεραν να αξιοποιήσουν την πρώτη ευκαιρία που δημιούργησαν. Συγκεκριμένα, ο Τζανέτος με καταπληκτική κάθετη πάσα βρήκε τον Καλιαμπάκα ο οποίος με σουτ έγραψε το 1-0. Αμέσως μετά την επίτευξη του τέρματος οι παίκτες του Ίκαρου κατευθύνθηκαν στο β’ βοηθό Παπανικολάου καθώς θεώρησαν ότι ο σκόρερ βρισκόταν σε θέση οφσάιντ. Λίγα λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι είχαν την ευκαιρία με το Λαζανά για να κάνουν το 2-0, όμως ο Αθανασόπουλος είπε όχι.

Στην επανάληψη, οι παίκτες του Κώστα Αρζένη πήραν μέτρα στο γήπεδο και στο 65′ διαμαρτυρήθηκαν έντονα στο διαιτητή, Διαμαντόπουλο, για πέναλτι σε μαρκάρισμα που δέχτηκε ο Στούπης από τον Τριανταφύλλου. Στο 74′ ο Μακρής είδε τη κεφαλιά που έπιασε μετά τη σέντρα του Βουρλούμη να μπλοκάρει ο Γιώρας, με τους γηπεδούχους να ολοκληρώνουν τον αγώνα με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Μέρκολα με δεύτερη κίτρινη.

Διαιτητής: Διαμαντόπουλος, Βεργετης-Παπανικολάου (ΣΔ Αρκαδίας, ΣΔ Αρκαδίας- ΣΔ Κορίνθου)

ΗΡΑΚΛΕΙΟ (Κώστας Ψυρόπουλος) Γιώρας, Μέρτκολα, Βασίλογλου, Σπανός, Τριανταφύλλου, Σαμαράς, Αλεξίου, Καλιαμπάκας (62′ Νταβαρίνος), Χίσο (82′ Καλημέρης)Τζανέτος, Λαζανάς (70′ Λαναράς)

ΙΚΑΡΟΣ (Κώστας Αρζένης) Αθανασόπουλος Ν., Φέκος (73′ Εμμαμουηλ Γ.) Βουρλούμης, Λάλα, Ταράτσας, Κυριακίδης (84′ Πέκοφ), Ατματζίδης (49′ Φουντουκίδης), Στούπης, Μακρής Θ., Γεωργίου, Κορρες

 

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply