Connect with us

4ος Όμιλος

Σιμιτσής: Δεν με ξάφνιασε η πορεία του Ιωνικού

Published

on

Σίγουρα το ρίσκο που πήραν οι ποδοσφαιριστές που μεταγράφηκαν στον Ιωνικό τον Ιανουάριο ήταν αρκετά μεγάλο. Η αβεβαιότητα για το μέλλον κυριαρχούσε και οι εγγυήσεις που μπορούσαν να πάρουν δεν ήταν και οι κατάλληλες όσον αφορά τις συμφωνίες που είχαν κάνει. Παρ’ όλα αυτά ο Παναγιώτης Σιμιτσής εμφανίστηκε δικαιωμένος για την επιλογή του κάνοντας λόγο για συγκλονιστική προσπάθεια απ’ όλους. Χαρακτηριστικές είναι και οι δηλώσεις που παραχώρησε όπου και τόνισε:

Οι στόχοι που τέθηκαν από τη διοίκηση ,το τεχνικό επιτελείο και τους παίκτες στην αρχή της χρονιάς, ήταν η ομάδα να παραμείνει στην κατηγορία παίζοντας ελκυστικό ποδόσφαιρο. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις δυσκολίες που υπήρχαν κατά τη διάρκεια της σεζόν θεωρώ ότι η πορεία μας είναι αξιόλογη και πετυχημένη. Σίγουρα σε αρκετά ματς θα μπορούσαμε να είχαμε διεκδικήσει κάτι καλύτερο αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο’.

Ερωτηθείς εάν περίμενε ότι η ομάδα θα πραγματοποιούσε τόσο θετική πορεία στο β’ γύρο παρά τα προβλήματα, ο άλλοτε άσος της Α.Ε. Ηρακλείου είπε:

Φυσικά και το περίμενα. Μάλιστα πιστεύω ότι αξίζαμε και μία καλύτερη βαθμολογική θέση. Κοιτάζοντας μόνο το ροστερ της ομάδας βλέπουμε ότι υπάρχουν έμπειροι και πολύ καλοί ποδοσφαιριστές και σε συνδυασμό με τη δυναμική του Ιωνικού περίμενα μια τέτοια πορεία. Αυτό φυσικά αποδείχθηκε εντός αγωνιστικού χώρου καθώς κάθε εβδομάδα είχαμε καλύτερη εικόνα’.

Στη συνέχεια, ο ικανότατος άσος αναφέρθηκε στην προσπάθεια που κατέβαλε αυτός και οι συμπαίκτες του λέγοντας:

Η προσπάθεια που έγινε από όλους τη φετινή χρονιά ήταν τουλάχιστον συγκινητική. Οι οπαδοί πήραν την απόφαση να πάρουν την ομάδα στα χέρια τους πέρυσι το καλοκαίρι σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο και αν δεν γινόταν αυτό η ομάδα θα οδηγούνταν στο τοπικό πρωτάθλημα. Τελικά ο στόχος επετεύχθη και η ομάδα κατάφερε να σωθεί παρότι αντιμετώπιζε μεγάλα οικονομικά προβλήματα . Όμως για να γίνει αυτό έβαλαν πλάτη πρώτα απ’ όλους οι ποδοσφαιριστές , ο προπονητής με τους συνεργάτες του , άνθρωποι της διοίκησης αλλά και φίλοι της ομάδας που βοήθησαν είτε υλικά είτε ηθικά. Εγώ προσωπικά θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου , ειδικά σε αυτούς που ήταν από την αρχή της σεζόν στην ομάδα , για τη δύναμη που έδειξαν και τα ψυχικά αποθέματα. Εύχομαι η επόμενη χρονιά να είναι καλύτερη και για τους ίδιους αλλά και για τον Ιωνικό’.

Σε σχετική ερώτηση για το μυστικό της επιτυχίας ο Παναγιώτης Σιμιτσής κατέληξε:

Το μυστικό της επιτυχίας ήταν το κλίμα στα αποδυτήρια. Υπήρχαν εξαιρετικοί χαρακτήρες και αυτο αποδείχθηκε πολλες φορές καθώς στις δύσκολες στιγμές του καθενός ήταν όλοι εκεί για να τον στηρίξουν. Αξίζει να αναφερθώ στον φροντιστή αλλά και τον φυσιοθεραπευτή της ομάδας οι οποίοι ήταν από τους αφανείς ήρωες της φετινής χρονιάς. Είμαι χαρούμενος που συνεργάστηκα με όλους.