Connect with us

A' Ε.Π.Σ.Α.

ΣΟΚ με Γιώργο Ζαφειράτο στο Τράχωνες- ΑΟ Περιστερίου 2-1

Published

on

Ο πολύ σοβαρός τραυματισμός του ποδοσφαιριστή του ΑΟ Περιστερίου Γιώργου Ζαφειράτου επισκίασε τα πάντα στην αναμέτρηση Τράχωνες- ΑΟ Περιστερίου 2-1.

Στο 33′ ο ποδοσφαιριστής σε μια διεκδίκηση της μπάλας έπεσε άτσαλα στο έδαφος με το κεφάλι και τον ώμο, με αποτέλεσμα για λίγα δευτερόλεπτα είχε χάσει τις αισθήσεις του. Με την παρέμβαση του γιατρού του αγώνα ο ποδοσφαιριστής συνήλθε, ενώ ο ματς διακόπηκε για 45, ‘ με τον ποδοσφαιριστή να μεταφέρεται με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Στο φύλλο αγώνα ο διαιτητής αναφέρει τα εξής:

Στο 33′ διέκοψα προσωρινά το παιχνίδι καθώς μετά από διεκδίκηση της μπάλας ο ποδοσφαιριστής της φιλοξενούμενης ομάδας, Ζαφειράτος Γιώργος έπεσε στο έδαφος ενώ είχε πηδήξει στον αέρα και έσκασε με το κεφάλι και τον ώμο. Ο ιατρός του αγώνα εισήλθε αμέσως για να παράσχει τις πρώτες βοήθειες στον αγωνιστικό χώρο. Με την πρώτη του εκτίμηση να αναφέρει πιθανή κάκωση αυχενικής μοίρας σπονδυλικής στήλης, άρθρωση οστών ωμικής ζώνης και διάσειση. Πραγματοποιήθηκε ακινητοποίηση ΑΜΕΣΑ με άκαμπτο αυχενικό κολάρο. Κατόπιν ενημέρωσε ότι πρέπει να μείνει ακινητοποιημένος στο σημείο του συμβάντος και να κληθεί το ΕΚΑΒ άμεσα. Τοποθετήθηκε ισοθερμική κουβέρτα και ελήφθησαν ζωτικά σημεία: κορεσμός, 97′, Αρτηριακός σφυγμός μεταξύ 65 και 95. Ο ποδοσφαιριστής παρέμεινε στο σημείο για 40′ ώσπου να φθάσει το ΕΚΑΒ και να τον παραλάβει. Κατόπιν αυτού η συνολική διακοπή του αγώνα ήταν 45’. Έπειτα ο αγώνας συνεχίστηκε κανονικά.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, στο 13′ ο Καραγιάννης έκανε το 1-0, με τον Γεωργακόπουλο στο 57′ με πέναλτι να κάνει το 1-1 και τον Δημογιάννη στο 62′ με νέο πέναλτι να διαμορφώνει το τελικό 2-1.

ΤΡΑΧΩΝΕΣ: Ευαγγέλου,  Μερετσόλιας, Καραμπάτσης, Στεφανής (62′ Χριστακόπουλος), Γιατράς, Πρόι, Τσιουρής, Κούτρας, Πλούμης (71′ Φωστέρης), Δημογιάννης, Καραγιάννης.

ΑΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ: Μπακοδήμος, Τρόκα, Μπούζας Ι., Διονυσόπουλος, Λάχας, Κούτρης (56′ Ζαφειράτος Α.), Δημητρίου Ζαφειράτος Γ. (33′ λ.τρ. Ζιάμπρας), Κατσίκης (71′ Στασινόπουλος), Ρίζος, Γεωργακόπουλος,