Connect with us

Β΄ Ε.Π.Σ.Α.

Σπουδαία νίκη για τα Πετράλωνα επί της μαχητικής Αρμενικής

Published

on

Δυνατό παιχνίδι διεξήχθη στο Ρουφ, όπου τα Πετράλωνα επικράτησαν 2-1 της μαχητικής Αρμενικής και ανέβηκαν προσωρινά στην δεύτερη θέση έχοντας 44 βαθμούς. Αυτή ήταν η τρίτη διαδοχική νίκη και αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς προήλθε με ανατροπή, υπήρχε άγχος, ενώ ο Κρεμμύδας αποχώρισε τραυματίας για το Γενικό Κρατικό με πρόβλημα στον αστράγαλο. Από την άλλη πλευρά, οι παίκτες του Δημήτριου Αμπαριάν πάλεψαν για τον βαθμό, αλλά μερικά λάθη τους στέρησαν ένα θετικό αποτέλεσμα. Έτσι, παρέμειναν έβδομοι αριθμώντας 29 πόντους, όπως ο Άτταλος Νέας Φιλαδέλφειας.

Σε γενικές γραμμές το παιχνίδι δεν ήταν θεαματικό και πήγε στην δύναμη, κάτι που ανάγκασε αρκετές φορές τον διαιτητή Σύψα να σφυρίξει πολλά φάουλ. Η πρώτη καλή φάση ήταν το φάουλ του Κρεμμύδα, το οποίο τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι στο 6′. Οι φιλοξενούμενοι ευτύχησαν να προηγηθούν στο 19′ ύστερα από κόρνερ του Παναγόπουλου, αδράνεια της άμυνα και σουτ του Νούλα που αιφνιδίασε τον Αλεξόπουλο. Στο 23′ ήρθε η απάντηση από τον Κρεμμύδα χάρις σε νέα εκτέλεση φάουλ από τα 35-40 μέτρα και την συμβολή του αέρα που δυσκόλεψαν αρκετά τον Χρηστίδη. Το πρώτο ημίχρονο (1-1) έκλεισε στο 42′ με το φάουλ του Παπαδάκη να περνά λίγο άουτ.

Επιστρέφοντας από τα αποδυτήρια, το σουτ του Παναγόπουλου βρήκε σε ετοιμότητα τον Αλεξόπουλο στο 46′ και δέκα λεπτά αργότερα ήρθε η απόλυτη ανατροπή. Ο Παπαδάκης είδε τον Χρηστίδη να διώχνει, αρχικά, το σουτ του από τα δεξιά, όμως πήρε το ριμπάουντ, σέντραρε και ο Παπαδόπουλος πέτυχε με γυριστό το 2-1 βρίσκοντας δίχτυα για τέταρτη σερί αγωνιστική. Στο 81′ ο Δράκος είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Μαρτέκα στον χώρο του κέντρου και στην εξέλιξη της φάσης ο Παπαδόπουλος νικήθηκε από τον Χρηστίδη διατηρώντας το τελικό 2-1 που άφησε ικανοποιημένους τους 280 φίλους των Πετραλώνων, αλλά όχι τους 15-20 Αρμένιους.

*Ο Νίκος Κρεμμύδας τραυματίστηκε πανηγυρίζοντας το 2-1 με τους συμπαίκτες του. Δεν πάτησε καλά και προσγειώθηκε άτσαλα στο έδαφος. Οι πρώτες εκτιμήσεις λένε για εξάρθρωση αστραγάλου. Ο έμπειρος φορ δεν μπορούσε να πατήσει καλά και τον παρέλαβε ασθενοφόρο για το Γενικό Κρατικό.

Διαιτητές: Σύψας Ι., Λυμπερόπουλος Δ., Τσαγκάρης Ν.

Πετράλωνα (Γαληνός Νικολαΐδης): Αλεξόπουλος, Αγγελακόπουλος, Μακρυγιάννης, Γεωργακόπουλος, Παπαδάκης, Λάππας, Σταύρου (35′ Μουρίκης), Παπαμιχαήλ, Μαρτέκας, Κρεμμύδας (58′ λ.τρ. Παπαγιώργης), Δήμου (46′ Παπαδόπουλος).

Αρμενική (Δημήτριος Αμπαριάν): Χρηστίδης, Γκίνη, Δράκος, Νούλας (46′ Δέτσιος), Σκούρλας, Μουχαμέτι (84′ Τσόμπος Κ.), Κουρτέσης, Μωραΐτης, Δεληγιάννης, Παναγόπουλος, Τερζής (46′ Καλαμοτουσάκης).