Connect with us

A' Ε.Π.Σ.Α.

Στα… γάντια του Βακερλή ένας 16χρονος!

Published

on

Η φετινή Δόξα Βύρωνος κάνει πρωταθλητισμό. Η ομάδα των Λουκά Ρόππα και Δημήτρη Ζυγούρη παραμένει πιστή στο νεανικό της πλάνο και έως τώρα εντυπωσιάζει δείχνοντας ικανή για μεγάλα πράγματα στο δεύτερο όμιλο της Α’ ΕΠΣΑ. Μετά από 13 αγώνες, οι «κυανόλευκοι» είναι πρώτοι αριθμώντας 25 βαθμούς (7Ν-4Ι-2Η), έχοντας συγκάτοικο τον Πανερυθραϊκό.

Οι σωστές βάσεις για την επιτυχία μπαίνουν από τη θέση του τερματοφύλακα. Ο Στράτος Βακερλής θεωρείται αναντικατάστατος λόγω των μεγάλων ικανοτήτων του. Όμως, ο τραυματισμός στον ώμο του (εξάρθρωση ωμοπλάτης) στις 26 Νοεμβρίου απέναντι στο Χολαργό τον οδήγησε στο χειρουργείο και έμελλε να δώσει γάντια βασικού σε ένα άπειρο και νεαρό πορτιέρε, τον Μαρίνο Γιαννακαρώνη.

Ο 16χρονος πέρασε ως αλλαγή στο 42’ πραγματοποιώντας το ντεμπούτο στο πρωτάθλημα, ενώ μέχρι εκείνη τη στιγμή μετρούσε μόνο μια συμμετοχή στο Κύπελλο απέναντι στους Τράχωνες. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, τα δείγματα γραφής είναι θετικότατα. Μάλιστα, διατήρησε το «μηδέν» με αντίπαλο το Χαλάνδρι (1-0) και τους Αγίους Αναργύρους (3-0). Επόμενη δοκιμασία για τον παίκτη που ξεκίνησε από τις υποδομές του Ατρομήτου Αθηνών, η Αγία Παρασκευή την ερχόμενη Κυριακή (18/12) στο Βύρωνα.

Σε αυτό το σημείο, αξίζει να σημειωθεί ότι αναπληρωματικός του Γιαννακαρώνη είναι, επίσης, ένας γεννηθείς του 2000 και βασικός στο εφηβικό της Δόξας, ο Βασίλης Σόφτσης. Οι δύο τους προπονούνται υπό της οδηγίες του μετρ, Γιώργου Σουλογάνη και δεν αποκλείεται σε λίγες ημέρες να πλαισιωθούν από έναν πιο έμπειρο τερματοφύλακα που θα αποτελέσει χειμερινή μεταγραφή.