Connect with us

A' Ε.Π.Σ.Α.

Στα επίσημα κιτάπια της ΓΓΑ η Αγία Ελεούσα

Published

on

Πρώτο μέλημα του Προέδρου της ΑΠΕ Αγία Ελεούσα κ. Κώστα Βόσσου (κεντρική φώτο) και των συνεργατών του στο ΔΣ της ομάδας, από την ημέρα ανάληψης των διοικητικών καθηκόντων τους, στις 15 Ιουνίου 2020, ήταν οι επείγουσες ενέργειες για την συλλογή στοιχείων και εγγράφων, προκειμένου να κατατεθεί άρτιος ο φάκελος με όλα τα δικαιολογητικά στην αρμόδια υπηρεσία της ΓΓΑ, προκειμένου ο σύλλογος να λάβει την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση και κατόπιν να καταχωρηθεί στο «Μητρώο Αθλητικών Σωματείων», σύμφωνα με τον ν.4373/2016 (επικαιροποιήθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου 2020).

Έτσι, λοιπόν, πριν από λίγα 24ωρα, έγινε γνωστό ότι η ιστορική ομάδα της Αγίας Βαρβάρας γίνεται το πρώτο σωματείο της πόλης μας και ένα από τα πρώτα ποδοσφαιρικά της Δυτικής Αθήνας (μεταξύ και των λιγοστών της Αττικής έως τώρα), που πλέον κατέχει την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, το κύριο προαπαιτούμενο δηλαδή για την καταχώρηση του σωματείου στο Μητρώο της ΓΓΑ.

Οι νομικοί συνεργάτες της ΑΠΕ κατέθεσαν το επίσημο σχετικό αίτημα με τον άρτιο φάκελο των δικαιολογητικών στις 14 Σεπτεμβρίου 2020, και πριν από λίγες μέρες η Διεύθυνση Αθλητικών Φορέων της ΓΓΑ, ενημέρωσε ότι στις 4 Νοεμβρίου 2020 χορηγήθηκε η Βεβαίωση Ειδικής Αθλητικής Αναγνώρισης στον σύλλογο της πόλης μας, απόφαση η οποία κοινοποιήθηκε στην Περιφέρεια Αττικής, την ΕΠΣΑ και τον Δήμο Αγίας Βαρβάρας.

Η ΑΠΕ Αγία Ελεούσα, μετά την ΕΠΟ και την ΕΠΣΑ, όπου ανήκει ως επίσημο ποδοσφαιρικό σωματείο, εντάσσεται πλέον και στο Μητρώο των Αναγνωρισμένων Αθλητικών Σωματείων, που αφορά την Κρατική Διοικητική Καταγραφή – αρχικά στο επίπεδο της ΓΓΑ – για την περαιτέρω δημιουργία του «Μητρώου Αθλητικών Φορέων», απόρροια της συνεργασίας του Υφυπουργείου Αθλητισμού με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ένα «Μητρώο Αθλητικών Φορέων» όπου γονείς, αθλητές, παράγοντες και γενικώς οι πολίτες της χώρας θα μπορούν ανά πάσα στιγμή να γνωρίζουν τα νόμιμα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία της χώρας μας. Υπενθυμίζεται, παράλληλα, ότι η καταγραφή των νόμιμων ελληνικών ερασιτεχνικών σωματείων, σύμφωνα με τα όσα έχει αποφασίσει ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης, συνδέεται επίσης, με τα μέτρα στήριξης τους από την πανδημία του κορωνοϊού, στην περαιτέρω οικονομική ενίσχυση τους από φορείς, κτλ., ενώ όπως έχει επισημανθεί, μόνο τα επίσημα καταγεγραμμένα σωματεία στο Μητρώο της ΓΓΑ, θα έχουν το δικαίωμα χρήσης αθλητικών εγκαταστάσεων.

Όσο αφορά την ΑΠΕ Αγία Ελεούσα, η απόκτηση της Βεβαίωσης Ειδικής Αθλητικής Αναγνώρισης, ένα σπουδαίο γεγονός, πιστώνεται στην διοίκηση υπό την Προεδρία του κ. Κώστα Βόσσου, που όπως αναφέραμε και στην αρχή του ρεπορτάζ, ιεραρχικά είχε τεθεί στην κορυφή των επί εν εξελίξει υποθέσεων, όταν ο εν λόγω συμπολίτης μας ανέλαβε τα ηνία του σωματείου.

Επίσης, αποδεικνύει, ότι στην ομάδα κατά τα τελευταία χρόνια υπάρχει… νοικοκύρεμα σε όλους τους τομείς, κάτι που συνεχίζει με συνέπεια και δυναμικά το νέο ΔΣ και πάνω σε αυτά τα θεμέλια ο σύλλογος θα πορευθεί «οπλισμένος» και οργανωμένος στη νέα εποχή.