Connect with us

Ε.Π.Σ.Α

Στα προημιτελικά του κυπέλλου της ΕΠΣΑ ο Άρης Πετρούπολης, 1-0 εκτός στην παράταση το Χαϊδάρι

Published

on

Την πρόκριση στα προημιτελικά του κυπέλλου της ΕΠΣ Αθηνών πήρε ο Άρης Πετρούπολης, που στην παράταση νίκησε εκτός έδρας το Χαϊδάρι με 1-0.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρώτη καλή στιγμή στο 4′ όταν ο Καρδάμης σέντραρε, ο Θεοδωρακόπουλος πλάσαρε, με τον Δάρρα να διώχνει λίγο πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή. Οι γηπεδούχοι απάντησαν στο 13′ με το πλασέ του Μουκίδη να καταλήγει στην αγκαλιά του Σικαλιά. Στο 17′ ο Πίσπας σούταρε από πλάγια, αλλά ο Καλαματιανός έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ.

Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι έδωσαν χώρο στους αντιπάλους τους, και κυνηγούσαν το γκολ στις αντεπιθέσεις. Έχασαν μέσα σε τρία λεπτά δύο μεγάλες ευκαιρίες, αρχικά στο 69′ όταν από σέντρα του Κάρδαρη ο Βλαχομήτρος σε κενή εστία δεν βρήκε τη μπάλα, και στη συνέχεια στο 71′ όταν και πάλι από σέντρα του Κάρδαρη ο Στέλιος Κρητικός έπιασε καρφωτή κεφαλιά, με τον Καλαματιανό να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Στο 83′ το σουτ του Τσιλιγκίρη πέρασε μόλις άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε το σουτ του Τσίτσαρη στο 89′. Λίγο έλειψε στις καθυστερήσεις το Χαϊδάρι να πάρει τη νίκη, όταν ο Μέξης σέντραρε, ο Αργυρίου έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Σικαλιάς έδιωξε δύσκολα.

Το ματς οδηγήθηκε στην παράταση, και στο 100′ σημειώθηκε το γκολ που έκρινε τελικά το παιχνίδι. Ο Τσιλιγκίρης βρήκε τον Μουστάκη που σέντραρε, η μπάλα πέρασε από όλους και έφτασε στον Βλαχομήτρο που από κοντά έκανε το 0-1. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα τόσο για επιθετικό φάουλ στο ξεκίνημα της φάσης, όσο και για μη τήρηση του Fair play από τον Άρη, αφού παίχτης του Χαϊδαρίου είχε μείνει τραυματίας στο γήπεδο. Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, και είχαν δύο καλές στιγμές στο 102′, με τον Σικαλιά να αποκρούει το σουτ Ματέα, και στο 104′ με την κοντινή κεφαλιά του Μουκίδη να καταλήγει άουτ.

Στο 2ο μέρος της παράτασης οι γηπεδούχοι πίεσαν τους αντιπάλους τους, αλλά δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον εξαιρετικό Σικαλιά, που έσωσε την εστία του στις προσπάθειες του Ματέα στο 108′ και του Καλογερόπουλου στο 112′. Η φάση του αγώνα πάντως έγινε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Ματέα μέσα από την περιοχή έπιασε δυνατό σουτ, η μπάλα βρήκε το αριστερό δοκάρι και κύλησε παράλληλα με το τέρμα, με τους αμυντικούς τελικά να απομακρύνουν.

Το τελευταίο σφύριγμα σήμανε την πρόκριση του Άρη, που αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η μοναδική ομάδα της Γ’ Εθνικής που συνεχίζει στο κύπελλο της ΕΠΣΑ.

ΧΑΪΔΆΡΙ: Καλαματιανός, Δάρρας (76′ Μέξης), Καλογερόπουλος, Ζίζηλας, Μπέλερης (58′ Τσιούλος), Αννιτσάκης, Τσεμπερλίδης (46′ Ματέα), Μουκίδης, Αρβανιτάκης (46′ Γκρέμπι), Αποστολόπουλος (76′ Ερρίκος), Αργυρίου (91′ Πολίτης).

ΑΡΗΣ ΠΕΤΡΟΎΠΟΛΗΣ: Σικαλιάς, Καρδάμης, Κορώνης (65′ Μενάι), Γκότοβος, Κρητικός Γ., Σκεντεράι (65′ Βλαχομήτρος), Θεοδωρακόπουλος (84′ Μουστάκης), Τσίτσαρης (91′ Φαρμάκης), Κρητικός Σ. , Τσιλιγκίρης, Πίσπας (24′ λ.τ. Θεοχάρης).