Connect with us

Β΄ Ε.Π.Σ.Α.

Στα σαλόνια η Αθηναΐδα, 1-0 εκτός τη Δόξα Βύρωνος

Published

on

Μεθυσμένη πολιτεία είναι εδώ και λίγη ώρα η Κυψέλη, αφού η Βασίλισσα της Αθηναΐδα κατέκτησε και μαθηματικά τον τίτλο στον 1ο όμιλο της Β’ ΕΠΣΑ και επιστρέφει στην Α’ κατηγορία της Αθήνας.

Η ομάδα του Μάκη Ραφαηλίδη με όπλο για μια ακόμη φορά την εξαιρετική αμυντική λειτουργία της, επικράτησε με 1-0 εκτός έδρας επί της Δόξας Βύρωνος και έφτασε έτσι τουςς 51 βαθμούς. Αξίζει να σημειωθεί πως μετά την ήττα του πρώτου γύρου από την Δόξα Βύρωνος με 3-1 στην Κυψέλη, η Αθηναΐδα πέτυχε 11 σερί νίκες και μάλιστα χωρίς να δεχτεί γκολ!

Η Δόξα έμεινε στους 46 και για να σιγουρέψει τη θέση στα μπαράζ ανόδου θα πρέπει να μην ηττηθεί  στο τελευταίο ματς με τον Ηρακλή Περιστερίου.

Η πρώτη καλή στιγμή ήταν για τους φιλοξενούμενους στο 3′ όταν η κεφαλιά του Πανάκη πέρασε μόλις άουτ. Στο 37′ ήταν η σειρά της Δόξας να απειλήσει όταν ο Καρατσομπανάκης βρέθηκε απέναντι από τον Γκιμούση, αλλά κόπηκε την τελευταία στιγμή από τον Βογατσά. Στο 40′ η κοντινή κεφαλιά του Κοντή πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 45′ σημειώθηκε το μοναδικό γκολ του αγώνα. Ο Φρατζέσκος εκτέλεσε φάουλ και ο Ντιντίφας με ωραία κεφαλιά έκανε το 0-1.

Στο δεύτερο μέρος η μορφή του αγώνα άλλαξε, με τη Δόξα να πιέζει για την ισοφάριση, αλλά την Αθηναΐδα να είναι πολύ απειλητική στις αντεπιθέσεις. Στο 47′ το πλασέ του Μήτση πέρασε άουτ, ενώ στο 50′ ο Ρωμανός γύρισε με κεφαλιά στον Καρατσομπανάκη που από πολύ καλή θέση σούταρε άουτ. Στο 56′ η Δόξα είχε τη μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει όταν ο Γκιμούσης έκανε διπλή σωτήρια επέμβαση στα σουτ των Δούκα και Λεβέντη. Στο 77′ ήταν η σειρά της Αθηναΐδας να χάσει μεγάλη διπλή ευκαιρία. Αρχικά ο Πανάκης με σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, και στην εξέλιξη της φάσης ο Φίλοςε σέντραρε και ο Πανάκης από πολύ κοντά σούταρε άουτ.

Εξαιρετική η διαιτησία του Γκάμαρη και των συνεργατών του Μητροφάνη και Κολιάκου.

ΔΟΞΑ ΒΥΡΩΝΟΣ: Μεϊμάρογλου, Τζάρτζαλος, Βουτάς, Ρωμανός, Χουχουλής, Τσακλάνος (68′ Κουτσαυτικης), Χαλβατζής, Φυρίγος (32′ λ.τρ. Λιακόπουλος) (46′ Λεβέντης), Καρατσομπανάκης (57′ Νικόλας), Ζευκιλής, Τσακνάρης (46′ Δούκας).

ΑΘΗΝΑΪΔΑ: Γκιμούσης, Κοντής, Πρασσός, Βογατσάς, Τζουρμανάς (53′ Πανταζοπουλος), Κανδαλέπας, Ντιντίφας, Χούτας (39′ Μήτση), Πανάκης, Φίλος (79′ Λαζαριδης), Φρατζέσκος (79′ Βαγγέλης).