Connect with us

Ε.Π.Σ.Δ.Α.

Στη …σέντρα ο 19ος τελικός Κυπέλλου ΕΠΣΔΑ- Απόλλων Ποντίων- Βύζας Μεγάρων

Published

on

Του Φώτη Περιφάνη

 

Λέμε πολλές φορές στη διάρκεια της ζωής μας και ιδιαίτερα στον αθλητισμό τη γνωστή… ατάκα “μπάλα είναι και γυρίζει”. Αλλά στον φετινό 19ο τελικό Κυπέλλου ΕΠΣΔΑ, θα μπορούσα κάλλιστα να προσθέσω ρητά όπως “το πεπρωμένον φυγείν αδύνατο” ή ακόμα για τους πιο… “λαϊκούς” το “όταν η ζωή σου χρωστάει, θα στο επιστρέψει κάποια στιγμή πίσω”.

Πριν από τρία χρόνια λοιπόν τον Μάιο του 2020, το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο μπήκε σε…καραντίνα και έτσι σε όλες τις Ποδοσφαιρικές Ενώσεις πέραν των πρωταθλημάτων που διακοπήκαν, σε κάποιες ο θεσμός του Κυπέλλου κρίθηκε στην κληρωτίδα. Έτσι και στη Δυτική Αττική. Το φετινό ζευγάρι Απόλλωνα Ποντίων και Βύζαντα Μεγάρων είχε φτάσει και τότε στον τελικό, με τους Μεγαρίτες να έχουν τύχη να το κερδίσουν μέσω κλήρωσης, κάτι το οποίο είχαν αποδοκιμάσει τότε όλες οι πλευρές.

Μετά από τρία χρόνια λοιπόν, η ποδοσφαιρική δικαιοσύνη φέρνει τα δύο αυτά σωματεία ξανά αντιμέτωπα, καθώς αύριο στο γήπεδο της Μάνδρας στις 17.30 ο πρωταθλητής της Α’ Κατηγορίας Απόλλωνας Ποντίων θα προσπαθήσει να κατακτήσει το πρώτο του Κύπελλο και νταμπλ, απέναντι στον ιστορικό Βύζαντα Μεγάρων, που φέτος είχε μια πάρα πολύ καλή παρουσία στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, τερματίζοντας στην 5η θέση.

Για ακόμα μια χρονιά, το stoplekto.gr θα σας παρουσιάσει το φετινό αφιέρωμα στον 19ο τελικό του Κυπέλλου ΕΠΣΔΑ, με την ευχή να γίνει αύριο ένας αγώνας, που θα διαφημίσει το ποδόσφαιρο της Δυτικής Αττικής και θα κλείσει με έναν ευχάριστο τρόπο μια πάρα πολύ ιδιαίτερη σεζόν.

 

 

Πρωτοτυπία με… Ομίλους φέτος το Κύπελλο 

 

Φέτος το Κύπελλο αναβαθμίστηκε. Για πρώτη φορά από την ίδρυση της Ένωσης, αποφασίστηκε η τρίτη φάση του θεσμού να διεξαχθεί σε Ομίλους. Ήταν κάτι πειραματικό, που σαν ιδέα προσέλκυσε το ενδιαφέρον, αλλά εκ του αποτελέσματος θα λέγαμε ότι υπήρξαν πολλές αστοχίες ως προς την εφαρμογή της.

“Μελανό” σημείο όμως συνολικά της διοργάνωσης, ήταν η αδυναμία του Πανελευσινιακού να κατέβει στον ημιτελικό με τον Βύζαντα Μεγάρων.

 

Πάμε όμως να δούμε το προφίλ και την πορεία των δύο φιναλίστ στον 19ο τελικό Κυπέλλου ΕΠΣΔΑ.

 

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ 

 

 

Η ιστορία του σωματείου

 

Το 1983 ο Απόλλων Ασπροπύργου μετονομάστηκε στον σημερινό Απόλλωνα Ποντίων Ασπροπύργου, ένα σωματείο που όπως λέει και το όνομά του προέρχτεται από τον Ασπρόπυργο και ως έδρα χρησιμοποιεί το γήπεδο της «Γκορυτσάς». Για 20 σχεδόν χρόνια μετείχε ανελλιπώς στα πειραϊκά πρωταθλήματα, για να μεταπηδήσει το 2003 στην νέα Ένωση της Δυτικής Αττικής.

Από την ίδρυσή του είχε επιτυχίες πάντα σε τοπικό επίπεδο, μέχρι την Α’ Κατηγορία του Πειραιά και της Δυτικής Αττικής.

Τα τελευταία χρόνια η διοίκηση του Τάσου Παπαδόπουλου με γνώμονα την εντοπιότητα και τους νεαρούς ποδοσφαιριστές άρχιζε να δημιουργεί μια ομάδα ικανή για να πρωταγωνιστήσει. Κάτι που το κατάφερε. Ο Απόλλωνας φέτος έφτασε για πρώτη φορά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, ενώ για δεύτερη φορά θα διεκδικήσει εντός γηπέδου και το πρώτο του Κύπελλο. Και όλα αυτά; Με την ομάδα αήττητη και σε Πρωτάθλημα και σε Κύπελλο(30 νίκες, 2 ισοπαλίες). Σε όλα αυτά συνέβαλαν οι επιλογές της διοίκησης σε συνεργασία με τον τεχνικό διευθυντή Θεόδωρο Καζάντζη και φυσικά στον προπονητή Γιώργο Αδάκτυλο, που φτάνει για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν σε τελικό Κυπέλλου, τον οποίο και εκείνος για πρώτη φορά στην καριέρα του φιλοδοξεί να κατακτήσει.

 

 

 

Η πορεία προς τον τελικό

 

Με 4 νίκες στην πορεία του ο Απόλλων Ποντίων έφτασε στον φετινό τελικό.  Στην πρώτη φάση απέκλεισε με 4-2 τον ΠΑΟΚ Μάνδρας, για να πάει απευθείας μετέπειτα βάσει κλήρωσης στους ομίλους. Εκεί η ομάδα του Γιώργου Αδάκτυλου κατέκτησε τη “χρυσή” πρώτη θέση με δύο νίκες, μία επί του ισχυρού αντιπάλου και πολυνίκη του  θεσμού Ασπρόπυργου(1-0) και μία επί του Εθνικού Πανοράματος(3-1). Στα ημιτελικά ξεπέρασε σχετικά εύκολα το εμπόδιο της Νέας Περάμου με 4-1.

 

Α’ Φάση 

 

ΠΑΟΚ Μάνδρας- Απόλλων Ποντίων 2-4 

 

Γ’ Φάση(Όμιλοι Κυπέλλου)

1η αγωνιστική Ασπρόπυργος- Απόλλων Ποντίων 0-1

2η αγωνιστική Απόλλων Ποντίων- Εθνικός Πανοράματος 3-1

 

Ημιτελικά

Απόλλων Ποντίων- Νέα Πέραμος 4-1

 

Το ρόστερ

 

 

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

Γεώργιος Μαβίδης 2000

Παναγιώτης Κολιάκης

Δημήτριος Σοφιανίδης 1999

 

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ

 

Ανέστης Πουλικίδης 1988

Δημήτριος Πετσίτης 1997

Νικόλαος Πουρουζίδης 2005

Δημήτριος Πουρουζίδης 1999

Θεμιστοκλής Παϊραχταρίδης 2001

Κωνσταντίνος Βασιλειάδης 2002

Παναγιώτης Κομιώτης 2000

Παύλος Παπαδόπουλος 2005

 

 

ΜΕΣΟΙ

 

Άνθιμος Καψής 2004

Χρήστος Γκαβζίδης 1992

Νικόλαος Πουρουζίδης 2005

Κωνσταντίνος Φραγκόπουλος 1994

Μωχάμεντ Κουρούμα 1989

Φώτιος Τσουτσάνης 1997

Χρήστος Ανθόπουλος 2001

Παντελεήμων Στυλίδης 2003

Χαράλαμπος Κουσίδης 1989

 

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ 

Γεώργιος Αθανασιάδης 1999

Ανδρέας Παπακωνσταντίνου 1988

Νικόλαος Παπαδόπουλος 2006

 

 

 

 

Προπονητικό Τιμ

 

 

Προπονητής: Γεώργιος Αδάκτυλος

Γυμναστής: Ιωάννης Δαβλαρτζής

Προπονητής Τερματοφυολάκων: Αναστάσιος Μαυρίδης

Γενικός αρχηγός: Ιωάννης Λαμπριανίδης

Τεχνικός Διευθυντής: Θεόδωρος Καζάντζης

 

Το ΔΣ: 

 

 

Πρόεδρος: Αναστάσιος Παπαδόπουλος

Α’ Αντιπρόεδρος: Ζαχαρίας Φρονιμόπουλος

Β’ Αντιπρόεδρος: Αβραάμ Παπαδόπουλος

Γ’ Αντιπρόεδρος: Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος

Γενικός Γραμματέας: Γεώργιος Χερολίδης

Ειδικός Γραμματέας: Χαράλαμπος Πρασάδας

Ταμίας: Γεώργιος Παπαδόπουλος

Έφορος λέσχης: Ισαάκ Παροτσίδης

Έφορος γηπέδου: Ιωάννης Πουρουσίδης

Υπεύθυνος Δημ. σχέσεων: Κυριάκος Σιδηρόπουλος

 

Το μήνυμα του Προέδρου Τάσου Παπαδόπουλου:

 

“Είμαστε περήφανοι όλοι στον Απόλλωνα για τη φετινή σπουδαία χρονιά. Είναι μεγάλη μας τιμή που καταφέραμε αήττητοι σε πρωτάθλημα και σε Κύπελλο να πετυχαίνουμε τους στόχους μας και αύριο θα προσπαθήσουμε να φανούμε αντάξιοι των περιστάσεων. Είναι μια ακόμα ιστορική στιγμή για το σωματείο μας, καθώς διεκδικούμε για πρώτη φορά το Κύπελλο. Σεβόμαστε την ιστορία και το όνομα του Βύζαντα Μεγάρων, αλλά δεν φοβόμαστε, έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας και ευχόμαστε να γίνει ένα καλό παιχνίδι και στο τέλος να πανηγυρίσουμε εμείς”.

 

**************************************************************************************************************************

ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ 

 

 

Η ιστορία του σωματείου

 

Το 1928 μαθητές του Γυμνασίου Μεγάρων ίδρυσαν μια ανεξάρτητη ποδοσφαιρική ομάδα με την ονομασία «Α.Γ.Σ. ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ», τιμώντας το Βύζαντα το Μεγαρέα, ιδρυτή του Βυζαντίου και αποικιστή του.

Τον Ιούλιο του 1930 ο Α.Γ.Σ. ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ αναγνωρίστηκε επίσημα από το Πρωτοδικείο, με πρώτο πρόεδρο το Παναγιώτη Μπέη. Έμβλημα του συλλόγου είναι η κεφαλή του Βύζαντα και χρώματα της ομάδας το κίτρινο και το μαύρο, που αποτελούν τα χρώματα του Βυζαντίου.

Ο Βύζας από την ημέρα της ίδρυσης του ως ανεξάρτητο σωματείο αγωνίστηκε με τις υπόλοιπες τοπικές ομάδες σε τοπικά ανεξάρτητα πρωταθλήματα αλλά και με ομάδες εκτός Μεγάρων.

Πρώτο παιχνίδι με ομάδα που η έδρα της βρισκόταν εκτός Μεγάρων πραγματοποιήθηκε στις 2 Νοεμβρίου 1930 με αντίπαλο τον Θρασύβουλο με αποτέλεσμα 1-3.

Μετά τον πόλεμο ο Βύζας Μεγάρων επανιδρύεται και αρχίζει πάλι την έντονη αθλητική δραστηριότητα.

Η έλλειψη γηπέδου ωστόσο, δεν επέτρεπε στο Βύζαντα να συμμετέχει σε επίσημο πρωτάθλημα και έδινε μόνο ανεπίσημους αγώνες μέχρι και το 1957, όποτε και ο Βύζας ενοικίασε μία έκταση, την περιέφραξε και τη διαμόρφωσε σε γήπεδο, δίνοντας του την ευκαιρία να αγωνιστεί επίσημα.

Το 1957 αναγνωρίστηκε επίσημα από την Ε.Π.Ο.  και εντάχθηκε επίσημα στη δύναμη της Ε.Π.Σ. Πειραιά.

Την περίοδο 1957-58 συμμετείχε για πρώτη φορά σε επίσημο πρωτάθλημα της Ένωσης Πειραιά, ξεκινώντας την επίσημη αγωνιστική του πορεία από το πρωτάθλημα της Δ΄ Κατηγορίας την περίοδο 1957-58.

Στις 6 Οκτωβρίου 1957 πραγματοποιήθηκε ο πρώτος επίσημος αγώνας της ομάδας για το πρωτάθλημα της Ε.Π.Σ. Πειραιά με αντίπαλο τον Περαμαϊκό τον οποίο και νίκησε με σκορ 3-1.

Ο Βύζας τερμάτισε πρώτος στον A’ όμιλο της Δ’ κατηγορίας Πειραιώς και αναδείχθηκε υπερπρωταθλητής της κατηγορίας, μετά από μπαράζ με την πρωταθλήτρια ομάδα του B’ ομίλου, Σπίθα Νίκαιας (Βύζας – Σπίθα 1-0 & Σπίθα – Βύζας 3-5). Ανέβαινε συνεχώς κατηγορίες και την περίοδο 1959-60 κερδίζει την άνοδο στην Α΄ Κατηγορία της Ε.Π.Σ. Πειραιά.

Την περίοδο 1965-66, αναδείχθηκε εκ νέου πρωταθλητής του Β΄ Ομίλου της Β΄ Εθνικής και συμμετείχε ξανά στα μπαράζ ανόδου με τους πρωταθλητές των υπόλοιπων 2 ομίλων, Γ.Α.Σ. Βέροια και Ο.Φ.Η. όπου τερματίζοντας στην 1η θέση, κέρδισε την ιστορική και πολυπόθητη άνοδο στην Α΄ Εθνική κατηγορία. Στην Α΄ Εθνική κατηγορία αγωνίστηκε για 4 χρονιές, από την περίοδο 1966-67 μέχρι και την περίοδο 1969-70, όποτε και υποβιβάστηκε. Το 1964 έκανε την έκπληξη και έφτασε μέχρι τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου αποκλείστηκε από τον Παναθηναϊκό.

Στην ομάδα του Βύζαντα έχουν αγωνιστεί μεγάλα ονόματα που έχουν γράψει ιστορία στο χώρο του ποδοσφαίρου, όπως ο Θανάσης Μπέμπης, Ηλίας Ρωσίδης, Κώστας Νεστορίδης, ενώ αναδείχθηκε ο μεγάλος Σάκης Κουβάς, αλλά και αρκετά ταλέντα από τα Μέγαρα όπως οι Οδυσσέας Πασσαλής, Τάσος Εμμανουήλ, Αλέκος Φουρτουλάκης, Γιώργος Κοντόπουλος, Νίκος Κυριακόπουλος, Δήμος Κουστέρης, Ιερόθεος Μαργέτης, Μάκης Πανταζής, ο αρχισκόρερ επί 2 χρονιές στο πρωτάθλημα της ΕΠΣΠ Λευτέρης Σταμέλος   κ.α., ενώ τα πρώτα του βήματα με συμμετοχή στις εθνικές κατηγορίες έκανε ο σημερινός τεχνικός διευθυντής του ΟΦΗ Γιάννης Σαμαράς. Επίσης έχουν αγωνιστεί σπουδαία ταλέντα του Αθηναϊκού αλλά και του Πειραϊκού ποδοσφαίρου όπως οι Κώστας Βαφειάδης, Θύμιος Γεωργούλης, Θέμις Βάγγης, Μπάμπης Αξιώτης κ.α.

Ο Βύζας έχει αγωνιστεί σε όλες τις εθνικές κατηγορίες και από την αγωνιστική περίοδο 2016-17 αγωνίζεται στις διοργανώσεις της Ε.Π.Σ. Δυτικής Αττικής, όπου το 2022 κατάφερε να ξανά ανέλθει στην Γ΄Εθνική. Παραδοσιακή έδρα του συλλόγου αποτελεί το Δημοτικό γήπεδο Μεγάρων, ωστόσο όμως χρησιμοποιεί εναλλακτικά και το Δημοτικό στάδιο Μεγάρων «Μεγαρέων Ολυμπιονικών».

 

 

Η πορεία προς τον τελικό

 

Στη φετινή του πορεία στο Κύπελλο ΕΠΣΔΑ, η αλήθεια είναι ότι ο Βύζας του Δημήτρη Καλύκα δεν κόπιασε και πολύ. Σκεφτείτε ότι έδωσε μόλις δύο παιχνίδια(μία νίκη και μια ήττα) για να βρεθεί στον αυριανό τελικό.

Ούσα ομάδα Γ’ Εθνικής, ρίχτηκε στη μάχη του Κυπέλλου από την Γ’ Φάση στους Ομίλους, όπου στον 2ο όμιλο με αντιπάλους τους Πανελευσινιακό και Μεγαρικό πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά τερματίζοντας σαν δεύτερος καλύτερος και από τους τρεις ομίλους.

Στα ημιτελικά, κληρώθηκε με τον Πανελευσινιακό, ο οποίος όμως δήλωσε κώλυμα και έτσι προκρίθηκε για τρίτη φορά στην ιστορία του σε τελικό Κυπέλλου ΕΠΣΔΑ.

 

 

Γ’ ΦΑΣΗ(2ος Όμιλος)

 

Μεγαρικός- Βύζας Μεγάρων 4-6

Βύζας Μεγάρων- Πανελευσινιακός 1-3

 

ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ

 

Πανελευσινιακός- Βύζας Μεγάρων 0-3 ά.α.

 

 

 

Το ρόστερ

 

 

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

Κωνσταντίνος Χαλκίδης 1998

Παναγιώτης Σκλιας 2001

Άγγελος Κουφής 2004

 

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ 

Αναστάσιος Φλέγγας 1986

Αποστόλης Φυσαράκης 1991

Δημοσθένης Δρυμούσης 2002

Μάριος Μουσκάι 2000

Θεόδωρος Κωνσταντινίδης 1994

Νικόλαος Λύγδας 2002

Γεώργιος Φυσαράκης 2005

Αριστείδης Μύρκος 1994

Ραφαήλ Τσίγκρης 2000

 

ΜΕΣΟΙ

 

Κωνσταντίνος Χατζημελετιάδης 1997

Δημήτριος Κωνσταντίνου 1989

Ιωάννης Καραγιάννης 1995

Ρεντζιάνο Πεκίνι 2003

Ευστράτιος Δουκάκης 1991

Ιωάννης Τοπτίδης 1998

Αλέξανδρος Σαχόλλι 2001

Δημήτριος Κακούσιος 2003

 

 

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

 

Αργύριος Στρατιδάκης  1993

Νταούτ Σταφάι 2002

Γεώργιος Μπουντόπουλος 1997

Μάρκος Ντούνης 1992

Ιούλιος Κατσάνα 2005

 

Το προπονητικό τιμ

 

 

Προπονητής: Δημήτρης Καλύκας

Βοηθός προπονητή και αναλυτής : Παναγιώτης Κοζακόπουλος

Γυμναστής: Πάικος Λεβεντούρης

Προπονητής τερματοφυλάκων: Αναστάσιος Ανδρέου

Φυσικοθεραπευτής: Δημήτρης Αναστασίου

Γενικός αρχηγός: Δημήτριος Κόκκαλης

Τεχνικός Διευθυντής: Κωνσταντίνος Γιαννακάρης

 

Το Δ.Σ.

 

 

Πρόεδρος: Ιωάννα Ρήγα

Αντιπρόεδρος: Αναστάσιος Σάλτας

Γενικός Γραμματέας: Αντώνιος Υψηλάντης

Ταμίας: Θωμάς Βαλτάς

Ειδικός Γραμματέας: Ιερόθεος Μπότιζας

Έφορος: Νίκος Δρυμούσης

 

 

Το μήνυμα της Προέδρου Ιωάννας Ρήγα: 

 

“Σε μια άκρως απαιτητική χρονιά καταφέραμε ο Βύζας να παραμείνει στην Γ΄Εθνική, που ξανά ανήλθε μετά από χρόνια και να φτάσουμε για ακόμη μια φορά σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα σε έναν τελικό Κυπέλλου. Ο Βύζας έχει ιστορία πίσω του, με πολλές διακρίσεις σε εθνικά πρωταθλήματα, όμως σε καμιά περίπτωση δεν θα μειώσουμε το θεσμό του Κυπέλλου. Έχουμε απέναντί μας τον πρωταθλητή Απόλλωνα Ποντίων, με τον οποίο ευχόμαστε του χρόνου να είμαστε ξανά αντίπαλοι στη Γ’ Εθνική. Αύριο όμως είμαστε αντίπαλοι για το Κύπελλο και θέλουμε να κλείσουμε τη χρόνια δίνοντας χαρά στον κόσμο μας”.

 

Η προϊστορία των τελικών Κυπέλλου ΕΠΣΔΑ: 

 

2003-04: Ασπρόπυργος – Πανελευσινιακός 3-1
2004-05: Ασπρόπυργος – Ελευσινιακός 3-0
2005-06: Μανδραϊκός – Ελευσινιακός 4-0
2006-07: Ασπρόπυργος – Πανελευσινιακός 1-0
2007-08: Ασπρόπυργος – Αστέρας Μαγούλας 3-1
2008-09:Ασπρόπυργος – Πανελευσινιακός 3-0
2009-10: Πανελευσινιακός – Αστέρας Μαγούλας 1-0
2010-11: Αστέρας Μαγούλας – Άτταλος Νέας Περάμου 3-1
2011-12: Μανδραϊκός – Άτταλος Νέας Περάμου 6-0
2012-13: Μανδραϊκός – Πανελευσινιακός 3-0
2013-14: Άτταλος Νέας Περάμου-Νέοι Αστέρα Μαγούλας 1–0
2014-15: Νέα Πέραμος-Ασπρόπυργος 3-0
2015-16: Ασπρόπυργος-Βύζας Μεγάρων 1-0
2016-17: Ασπρόπυργος -Μανδραικός 3-1
2017-18: Ηρακλής Ελευσίνας– Μανδραϊκός 1-0 στην παράταση
2018-19: Ασπρόπυργος-Ηρακλής Ελευσίνας 4-0
2019-20: Βύζας Μεγάρων (μετά από κλήρωση με τον Απόλλωνα Ποντίων)
2020-21: ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ
2021-22: Πανελευσινιακός-Εθνικός Πανοράματος 2-0
2022-23: Βύζας Μεγάρων-Απόλλωνας Ποντίων ???

 

Τίτλοι

Σύλλογος Τίτλοι Φιναλίστ
Ένωση Πανασπρ.-Δόξας 8 1
Μανδραϊκός 3 3
Πανελευσινιακός 2 4
Αστέρας Μαγούλας 1 2
Άτταλος Ν. Περάμου 1 2
Α.Γ.Σ. Νέας Περάμου 1 0
Ηρακλής Ελευσίνας 1 0
Ελευσινιακός 0 2
Ερ/χνες Αστ. Μαγούλας 0 1
Βύζας Μεγάρων 1 1
Εθνικός Πανοράματος 0 1

 

Μετά από 9 χρόνια το γήπεδο της Μάνδρας θα φιλοξενήσει και πάλι κάποιον τελικό Κυπέλλου ΕΠΣΔΑ. Το 2014 είχε διεξαχθεί τότε στο γήπεδο ο 11ος Τελικός Κυπέλλου, όπου ο Άτταλος Νέας Περάμου είχε επικρατήσει με 1-0 των Νέων του Αστέρα Μαγούλας.

Κλείνοντας λοιπόν το αφιέρωμά μας, θα σας παρουσιάσουμε το πώς η διοίκηση του Μανδραϊκού καλωσορίζει τη μεγάλη αυριανή στο γήπεδό της, με ένα πάρα πολύ ωραίο ιστορικό για το Φράγκειο γήπεδο της Μάνδρας:

 

 

“Την Κυριακή 28/5, το ιστορικό δημοτικό στάδιο της Μάνδρας, το “Φράγκειο”, θα φιλοξενήσει τον τελικό κυπέλλου της ΕΠΣΔΑ : Απολλων Ποντίων – Βύζας Μεγάρων.

Με την ευκαιρία ας θυμηθούμε λίγο πώς ξεκίνησε, πώς έγινε το 1966 αυτό το γήπεδο, με τι αγάπη και τι προσφορά από τους κατοίκους της Μάνδρας.

Το 1966 στο ΔΣ του Μανδραϊκού ΑΟ ήταν: Αριστοτέλης Πέππας – Πρόεδρος, Χατζημήτρος Μιχαήλ – Αντιπρόεδρος, Παπακωνσταντίνου Χρήστος – Γενικός Γραμματέας, Μοίρας Θεόδωρος – Γενικός Αρχηγός, Συμπάρδης Παναγιώτης – Ταμίας, Βογιατζής Βασίλειος – Έφορος, Αργυρίου Μελέτιος – μέλος,Τσαντήλας Ιωάννης – μέλος, Μαρούγκας Ευάγγελος – μέλος.

Μαζί με τη διοίκηση ήταν δεκάδες φίλαθλοι του Μανδραϊκού, που προσέφεραν χρήματα είτε δούλεψαν αφιλοκερδώς για να φτιαχτεί το γήπεδο. Το έργο κράτησε 2 χρόνια. Από αυτή την περίοδο είναι και οι σπάνιες φωτογραφίες που παραθέτουμε. Οι παρεμβάσεις και τα έργα συνεχίστηκαν από όλες τις διοικήσεις του Μανδραϊκού με κόπο και έξοδα ανθρώπων που ήθελαν να προσφέρουν στον ιστορικό Σύλλογο. Είναι η Ιστορία μας και τους τιμούμε με σεβασμό. Τιμούμε όλους αυτούς τους ανθρώπους που προσέφεραν, ίδρωσαν, παθιάστηκαν γι αυτό το γήπεδο. Συνεχίζουμε να επενδύουμε σε αυτό το γήπεδο, σε σύγχρονες υποδομές για τον Σύλλογο και όλη τη νεολαία της Μάνδρας Όλα για τον Μανδραϊκό μας.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ Όμορφο ποδόσφαιρο και να νικήσει ο καλύτερος!”