Connect with us

A' Ε.Π.Σ.Α.

Στον «θρόνο» του ο Χαραυγιακός…(φωτο)

Με 2-0 επικράτησε ο Χαραυγιακός της Αγίας Παρασκευής και πλέον οι «νερατζούρι» κατέκτησαν και μαθηματικά το πρωτάθλημα της Αθήνας στον 1ο όμιλο

Published

on

Ιστορικές είναι οι μέρες που ζουν στον Χαραυγιακό αφού οι «νερατζούρι» κατέκτησαν τον δεύτερο πρωτάθλημα Αθηνών στην ιστορία τους επικρατώντας της Αγίας Παρασκευής με 2-0 και πλέον προετοιμάζονται για τους αγώνες μπαράζ ώστε να διεκδικήσουν την άνοδό τους στη Γ’ Εθνική. Ήταν μία εκπληκτική σεζόν για τον ιστορικό σύλλογο όπου αν και βρέθηκε ακόμα και με δέκα πόντους πίσω από την κορυφή – την πέμπτη αγωνιστική – από εκείνο το σημείο και μετά ξεκίνησε την απίστευτη αντεπίθεσή του φτάνοντας στην πολυπόθητη κατάκτηση του πρωταθλήματος. Την χτεσινή αναμέτρηση την παρακολούθησαν περίπου 700 φίλαθλοι του Χαραυγιακού οι οποίοι και έφτιαξαν μία γιορτινή ατμόσφαιρα την οποία είχε να ζήσει ο Ηλιουπολίτικος σύλλογος από τα χρόνια που μεσουρανούσε στην Β’ Εθνική.

«Καθάρισε» ο «el Mago» Τζανέτος

Όσον αφορά το παιχνίδι στο πρώτο μέρος οι δύο ομάδες ήταν αρκετά αγχωμένες και το ποδόσφαιρο που παίχτηκε ήταν μετριότατο με τις μόνες αξιόλογες φάσεις να προέρχονται ύστερα από εκτελέσεις κόρνερ. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως ο Χαραυγιακός ανέβασε την απόδοση του και στο 54′ ο Τζανέτος ευστόχησε στο πέναλτι που είχε κερδίσει ένα λεπτό νωρίτερα ο Τσαφταρίδης βάζοντας «φωτιά» στις κερκίδες του γηπέδου της Ηλιούπολης. Στο 55′ υπήρξε έντονος διαπληκτισμός μεταξύ των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων και μάλιστα το ματς διεκόπη για περίπου τρία λεπτά. Με την επανέναρξη του αγώνα οι φιλοξενούμενοι έχασαν δύο πολύ καλές ευκαιρίες για να φτάσουν στο 1-1 αλλά ο Παπαδημητρίου έδιωξε σωτήρια προ του Μπουγάτσια στο 62′, ενώ φανταστική ήταν η επέμβαση του Βακερλή στο 64′ στην κεφαλιά του Τσιούτσια. Στο 70′ ο Τσούνι είχε δοκάρι για τους γηπεδούχους, αλλά τελικά ο Τζανέτος στο 73′ πέτυχε ένα μαγικό γκολ και αφού πρώτα ντρίμπλαρε ολόκληρη την άμυνα της «Σάντα» δεν δυσκολεύτηκε από κοντά να κάνει το 2-0. Από εκείνο το σημείο και μετά το ματς ήταν μία τυπική διαδικασία και το σφύριγμα της λήξης από τον Γκάμαρη, έδωσε το έναυσμα για τους ξέφρενους πανηγυρισμούς στο στρατόπεδο των «νερατζούρι» οι οποίοι και έφτασαν και μαθηματικά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Καλή η διαιτησία του Γκάμαρη και των βοηθών του Ταρανά και Τσολάκη.

Τέλος, για πέναλτι που δεν δόθηκε «φωνάζουν» οι γηπεδούχοι στο 45’+1′ πάνω στον Τσαφταρίδη, ενώ στην Αγία Παρασκευή διαμαρτύρονται για δύο περιπτώσεις πέναλτι σε χέρι στο 10′ και σε πτώση του Μπουγάτσια στο 90′.

ΧΑΡΑΥΓΙΑΚΟΣ: Βακερλής, Ντότσικας (2′ Γουσούλης), Παπαδημητρίου, Ράμμος, Μπιρμπίλης, Τσιούγκος, Νικόλας, Κουντουριώτης (46′ Κρητικός), Τσούνι, Τζανέτος, Τσαφταρίδης (87′ Καρζής)

ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Περτσάς, Τζίτζης, Χατζηπέτρου (53′ Τσιούτσιας), Μεϊμάρογλου, Κωνσταντίνου, Λαμπρινάκος, Λαγός, Ένσι, Τσοχαντάρης (40′ λ. τρ. Μπουγάτσιας), Ζυγούρης, Όσμεραλντ (68′ Νικολαΐδης)

 

*Αμέσως μετά τη λήξη της αναμέτρησης ξέσπασαν ξέφρενοι πανηγυρισμοί από πλευράς Χαραυγιακού για την κατάκτηση του πρωταθλήματος με τους παίκτες να φορούν τα μπλε μπλουζάκια τα οποία και ανέγραφαν «ΧΑΡΑΥΓΙΑΚΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ 2012 -2013». Μάλιστα οι παίκτες στην συνέχεια σήκωσαν στον αέρα τον Αλβέρτο Παπαδάκη κοντά στο κέντρο του γηπέδου ενώ ο πρώτος που μπουγελώθηκε από τις σαμπάνιες ήταν ο Φραγκίσκος Δεκαβάλας. Φυσικά στην συνέχεια το μπουγέλωμα δεν σταμάτησε αφού ακόμα και ο πρόεδρος Μανώλης Φύτρος λούστηκε από τις σαμπάνιες φωνάζοντας παράλληλα οι ποδοσφαιριστές «είναι τρελός ο πρόεδρος», ενώ στην συνέχεια ο Γιώργος Κωνσταντάρας άδειασε τον πυροσβεστήρα!

*Περίπου 20 φίλαθλοι του Χαραυγιακού περίμεναν έξω από τα αποδυτήρια αποθεώνοντας έναν έναν κάθε παίκτη που έβγαινε ενώ δεν έφυγαν μέχρι την στιγμή που αποχώρησε και ο τελευταίος ποδοσφαιριστής!

*Από τους. κατασκόπους, το «παρών» έδωσαν από την Δόξα Βύρωνα ο προπονητής Βαγγέλης Σταυρακόπουλος και ο βοηθός του Στάθης Καραλάγας, αλλά και ο γενικός αρχηγός Μιχάλης Σκοπέλιτης, ενώ διακρίναμε και τον πρόεδρο της ΑΕ Μοσχάτου Στέφανο Φαναρίτη.

Κωνσταντίνος Ράπτης (kraptis1449@hotmail.com)

foto: sportifico.gr Xristos Xostikidis (Φίλε Χρήστο σ’ευχαριστούμε)

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply