Connect with us

stoplekto

Στους “8” του Κυπέλλου Πειραιά ο Αετός Κορυδαλλού

Απέκλεισε στα πέναλτι τον συντοπίτη Ερμή με συνολικό σκορ 7-6

Published

on

Στον προημιτελικό γύρο του Κυπέλλου Πειραιά προκρίθηκε ο Αετός Κορυδαλλού που νίκησε στα πέναλτι με 4-3( 2-2 κ.δ., 3-3 παρ.) στο γειτονικό ντέρμπι τον συντοπίτη Ερμή σε ένα παιχνίδι πραγματική διαφήμιση του ποδοσφαίρου με πολλές ανατροπές.

 

Ο αγώνας διεξήχθη μέσα σε φιλικά πλαίσια, γεγονός που έκανε τον κόσμο που ήρθε στο Δημοτικό γήπεδο Κορυδαλλού να απολαύσει περισσότερο την αναμέτρηση. Πιο δυνατά στον αγώνα μπήκε ο τυπικά γηπεδούχος Ερμής χάνοντας ευκαιρίες με κλασικότερη τετ α τετ του Αυγέρη στο 10’ που απέκρουσε ο εξαιρετικός χθες (9/11) Ποντικός. Ο Αετός όσο κυλούσαν τα λεπτά ισορρόπησε το παιχνίδι και το πρώτο ημίχρονο έληξε 0-0.

 

 

Στην επανάληψη και οι δύο ομάδες φάνηκαν αποφασισμένες για την πρόκριση. Ο Ερμής ευτύχησε να ανοίξει πρώτος το σκορ στο 70’ με τον Σταύρου έπειτα από προσπάθεια του Αυγέρη. Από κει και ύστερα έγιναν όλα. Ήταν να μην γίνει η αρχή και ο Αετός πέρασε στην αντεπίθεση και έφερε «τούμπα» το ματς σε ένα πεντάλεπτο με γκολ των Λιανάι(83’) και Γ. Μάναλη(88’, προηγήθηκε σουτ του Μούτσα στο δοκάρι). Και εκεί που φαινόταν ότι την πρόκριση θα την κέρδιζαν οι «κιτρινόμαυροι», στο 91’ ο Ερμής κατάφερε να κάνει το 2-2, με τον Γ. Μάναλη άθελά του να βρίσκει την μπάλα μετά το φάουλ του Νομικού.

 

Ανώτερος ο Αετός στην παράταση, οφσάιντ το γκολ του Ερμή

 

Στην παράταση οι φιλοξενούμενοι φαινόταν ότι είχαν την ψυχολογία με το μέρους τους και αφού στο 94’ είχαν πάλι δοκάρι με τον Μούτσα, στο 96’ πήραν εκ νέου το προβάδισμα με γκολ του Κοσμίδη μετά από λάθος εκτίμηση του γκολκίπερ Κ. Κώτσια. Στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης ο Ερμής κατάφερε να ισοφαρίσει σε 3-3 στο 108’ με γκολ του Σιδηρόπουλου, που όμως ο βοηθός Σταμάτης έπρεπε να ακυρώσει καθώς ο παίκτης ήταν ολοφάνερα οφσάιντ.

 

Γάτα…ο Ποντικός στα πέναλτι

 

Το 3-3 παρέμεινε μέχρι το τέλος της παράτασης και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα πέναλτι όπου πρωταγωνιστής ήταν ο πορτιέρο του Αετού Μιχάλης Ποντικός. Ο νεαρός γκολκίπερ με δύο εκπληκτικές επεμβάσεις σταμάτησε τους Σταύρου και Νομικό και έδωσε την πρόκριση για τους «8» της διοργάνωσης στην ομάδα του.

 

Αναλυτικά τα πέναλτι Ερμής Κορ.- Αετός Κορ. 3-4

 

Μπούκης(Ε) γκολ 1-0

Μπολοβίνος(Α) γκολ 1-1

Γκουμαλάτσος(Ε) γκολ 2-1

Γκάνι(Α) γκολ 2-2

Στάυρου(Ε) απόκρουση Ποντικού 2-2

Λιανάι(Α) γκολ 2-3

Σινάνι(Ε) γκολ 3-3

Μούτσας(Α) άουτ 3-3

Νομικός(Ε) απόκρουση Ποντικού 3-3

Τσακίρης (Α) γκολ 3-4

Εξαιρετικός ο διαιτητής Ορφανός και για τα 120’ λεπτά της αναμέτρησης. Το ίδιο και ο βοηθός Τσοκαρόπουλος. Ο βοηθός Σταμάτης ελέγχεται για το οφσάιντ που δεν υπέδειξε στο 108’.

ΕΡΜΗΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ: Κώτσιας Κ., Γκουμαλάτσος, Νομικός, Τσιρτσίκος, Σάββας, Μπούκης, Ντάντης, Σταύρου, Αυγέρης(75’ Σιδηρόπουλος), Τσατσαρωνάκης(81’ Κικλάτζε), Παυλάκης(91’ Σινάνι).

ΑΕΤΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ: Ποντικός, Γεωργουδάκης, Μάναλης Ν., Κοζμίδης, Μπολοβίνος, Κανέρης(74’ Γκάνι), Αθανασιάδης(65’ Λιανάι), Τσακίρης, Μάναλης Γ., Μούτσας, Πύρρος(79’ Μηνόγιαννης).

 

 

Φώτης Περιφάνης

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply