Connect with us

A' Ε.Π.Σ.Α.

Στο κόλπο η Ηλιούπολη σταμάτησε τη “Σάντα”

Νίκησε 1-0

Published

on

«Φωτιά» στον 1ο όμιλο της Α’ Κατηγορίας έβαλαν οι «κυανέρυθροι» οι οποίοι και επικράτησαν της Αγίας Παρασκευής με 1-0 και βάζουν πλέον σοβαρή υποψηφιότητα για τον τίτλο, καθώς μείωσαν την διαφορά τους από την κορυφή στους έξι πόντους. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και ήταν σαφώς καλύτεροι από τους αντιπάλους τους στο πρώτο ημίωρο, ενώ ευτύχησαν να προηγηθούν με την πρώτη τους ευκαιρία στην αναμέτρηση.

Συγκεκριμένα στο 9′ και ύστερα από την σέντρα του Ζιαμπάρα από τα αριστερά ο Γιαννακόπουλος πήρε την κεφαλιά και ο Γεμιστός με πλασέ από την μικρή περιοχή έγραψε το 1-0 για τον «Ήλιο». Στο 22′ και ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Δωματιώτη, ο Περτσάς αναγκάστηκε να προβεί σε μία δύσκολη επέμβαση, ενώ στο 24′ ο έμπειρος πορτιέρο πραγματοποίησε και πάλι φανταστική απόκρουση, όταν από κόρνερ του Δωματιώτη ο Γιαννακόπουλος από την μικρή περιοχή πλάσαρε πάνω στον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων.

Στο τελευταίο δεκαπεντάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου η «Σάντα» ανέβασε την απόδοσή της με τους ποδοσφαιριστές της να χάνουν δύο πολύ καλές ευκαιρίες για να φτάσουν στην ισοφάριση. Στο 30′ και ύστερα από κόρνερ του Γλυκού, ο Κωνσταντίνου με κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα ελάχιστα μέτρα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Καταχανάκη, ενώ στο 41′ ο Τσοχαντάρης έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο νεαρός γκολκίπερ των γηπεδούχων μπλόκαρε δύσκολα.

 

Η φάση του αγώνα στο 86′

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός έπεσε, με τους γηπεδούχους να δίνουν πρωτίστως βάση στο πως θα κρατήσουν το υπέρ τους 1-0, ενώ η Αγία Παρασκευή προσπαθούσε να βρει λύσεις στο να διασπάσει την άμυνα των «κυανέρυθρων» χωρίς επιτυχία. Ένας ακόμη λόγος όμως που έπεσε ο ρυθμός του αγώνα ήταν και λόγω των αποφάσεων του διαιτητή Ζαραβίνου, οι οποίες έδιναν συνεχώς πάτημα στις δύο ομάδες να ασχολούνται με εκείνον και όχι στο πως θα παίξουν ποδόσφαιρο, χωρίς όμως ο έμπειρος ρέφερι να κάνει το μεγάλο λάθος.

Στο 61′ ο Τρυφέρης γύρισε την μπάλα στην μικρή περιοχή, με τον Ζουμπουνέλη να κόβεται την τελευταία στιγμή, ενώ στο 81′ το φάουλ του Όσμεραλντ μπλόκαρε σταθερά ο Καταχανάκης. Έτσι φτάσαμε στην φάση του αγώνα στο 86′. Συγκεκριμένα το τεχνικό σουτ του Ζυγούρη από τα όρια της μεγάλης περιοχής κατέληγε στα δίχτυα, όμως η εκτίναξη του Καταχανάκη στην δεξιά του γωνία ήταν εκπληκτική, στερώντας το 1-1 από τον σύλλογο των βορείων προαστίων. Το τέλος του αγώνα βρήκε τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν για την μεγάλη νίκη, ενώ η «Σάντα» πλέον νιώθει «καυτή» την ανάσα, όχι μόνο του Χαραυγιακού, αλλά και της Ηλιούπολης.

Διαιτητές ήταν οι Ζαραβίνος, Τσολάκης και Γεωργής.

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ: Καταχανάκης, Παπανικολάου, Συμεών, Ρωμανός, Ζιαμπάρας, Γιαννακόπουλος, Γεμιστός (83′ Ντόκο), Πασπαλιάρης (55′ Τρυφέρης), Πετρίτσης, Δωματιώτης, Μάκος (46′ Ζουμπουνέλης)

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Περτσάς, Τζίτζης, Γλυκός (46′ Λαμπρινάκος), Μεϊμάρογλου, Κωνσταντίνου, Ετόκα, Νικολαΐδης (71′ Συγγελάκης), Όσμεραλντ, Τσοχαντάρης, Ζυγούρης, Λαγός (46′ Μπουγάτσιας).

 

Κωνσταντίνος Ράπτης (kraptis1449@hotmail.com)

 

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply