Connect with us

stoplekto

Στο… “μικροσκόπιο” οι εκλογές της ΕΠΣΔΑ

Published

on

  • Αλλάζουν τα δεδομένα στον ποδοσφαιρικό χάρτη της Δυτικής Αττικής, αλλά και του ελληνικού ποδοσφαίρου θα έλεγα. Ο Μιχάλης Τζανόπουλος ηττήθηκε στις εκλογές της 1ης Φεβρουαρίου από τον αντίπαλό του Κλέαρχο Τζαφέρη με μια αρκετά μεγάλη διαφορά.  Stoplekto.gr βρέθηκε στις ιστορικές αυτές εκλογές και θα προσπαθήσει να σας μεταφέρει το κλίμα και αρκετά ενδιαφέροντα που συνέβησαν στην αίθουσα του “Νίκος Λιάκος” στο Δημαρχείο της Φυλής…..
  • Αυτές τις δυο τελευταίες βδομάδες  η αλήθεια είναι ότι δύσκολα έπαιρνες κουβέντα αναφορικά με τις εκλογές από παράγοντες των σωματείων. Η νευρικότητα και αμηχανία ήταν χαρακτηριστικά που εκλαμβάναμε όλη αυτή την περίοδο. Κάτι το οποίο φάνηκε και σήμερα(1/2) στη διάρκεια των εκλογών. Είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι θα ανακουφίστηκαν στο φινάλε , όχι τόσο για το αποτέλεσμα, αλλά γιατί επιτέλους τελείωσαν. Η εμπειρία αυτή για τις ομάδες της ΕΠΣΔΑ ήταν πρωτόγνωρη, δεδομένου ότι για πρώτη φορά μπήκαν  σε μια τέτοια προεκλογική μάχη.  Άλλωστε δεν είναι εύκολο ποτέ για ένα… “παιδί” 15 ετών να αφήσει τον… “πατέρα” του…..
  • Βροντερό  “παρών” έδωσαν όλα τα σωματεία, που κατέκλυσαν την αίθουσα.  Πριν την έναρξη της διαδικασίας δημιουργήθηκε μια μικρή ένταση, η οποία όμως “έσβησε” μετά και από παρεμβάσεις παραγόντων. Σε αυτό βοήθησαν και οι δυο υποψήφιοι Μιχάλης Τζανόπουλος και Κλέαρχος Τζαφέρης, που προσπάθησαν παρόλο το “ηλεκτρισμένο” κλίμα να επικρατήσει η λογική. Και τα 36 σωματεία λοιπόν μπήκαν στην κάλπη….
  • Εφορευτική Επιτροπή εκλέχτηκαν οι Γιώργος Δακτυλίδης(ΠΑΟ Φυλής) και Κώστας Μπαλλής(Ακράτητος). Οι δυο τους σε συνεργασία με τον δικαστικό αντιπρόσωπο πραγματοποίησαν μια άψογη διαδικασία, η οποία δεν κούρασε και σχετικά νωρίς, λίγο πριν τις 19.30 βγήκαν τα αποτελέσματα. Μεγάλη συμβολή στην ψηφοφορία και η παρουσία της υπαλλήλου των γραφείων της ΕΠΣΔΑ Κωνσταντίνας Φράγκου. Υπαλλήλου απαραίτητης “παντός καιρού”…
  • Συνέβη και αυτό. Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας παράγοντας σωματείου, από την περιοχή της Φυλής ψήφισε εντός… παραβάν. Μπερδεύτηκε ο άνθρωπος και έριξε το φάκελο στη σακούλα μέσα από την μπλε κουρτίνα. Απορημένος ο δικαστικός αντιπρόσωπος του φώναξε πού είναι ο φάκελος για να ψηφίσει. Τελικά ο παράγοντας πήρε τον φάκελο από τη σακούλα και τον έριξε κανονικά στην κάλπη….
  • Μεγάλο θέμα και με τα… στυλό. Καθώς πολλοί από τους  παράγοντες που έμπαιναν να ψηφίσουν έπαιρναν και έναν μαζί τους. Αναγκάζοντας τον δικαστικό αντιπρόσωπο  να αδειάσει σχεδόν μια σακούλα από στυλούς που είχε φέρει η Ένωση για τη διαδικασία. Από ένα σημείο και μετά “κυνήγαγε” όποιον ψήφιζε να αφήνει το στυλό στη θέση του…..
  • Συγκινητικός και ο πιστός εργάτης όλα αυτά τα χρόνια της Ένωσης Κώστας Βαλσαράς, που αν και έβλεπε το τέλος να έρχεται…. ήταν πάντα εκεί εξυπηρετικός, όπως μας έχει συνηθίσει. Ειδικά όταν ο δικαστικός αντιπρόσωπος ζήτησε μερικά λαστιχάκια για τους φακέλους, πότε πρόλαβε και πού βρήκε ο αθεόφοβος ένα σακουλάκι γεμάτο λαστιχάκια, μόνο εκείνος το ξέρει.   Μακάρι να δούμε τέτοια “αυτοθυσία”και από την νεοεκλεγμένη διοίκηση. Θα μου πείτε λεπτομέρεια… Αυτές όμως κάνουν τη διαφορά…
  • Έφτασε η ώρα της καταμέτρησης. Κι όμως η κάλπη πραγματικά είχε κέφια λες και ήταν… “στημένη”, για να μας μπερδέψει. Οι πρώτοι ψήφοι έδωσαν προβάδισμα στον Τζανόπουλο. Και έβλεπες ανθρώπους της αντίπαλης παράταξης να “ιδρώνουν”. Στη συνέχεια ο Τζαφέρης ισορρόπησε και άρχισε να ξεφεύγει. Και εκεί που λέμε όλα έχουν κριθεί, ξεκινάει ένα σερί του Τζανόπουλου, μειώνοντας πάλι την ψαλίδα και δίνοντας παράλληλα ελπίδες. Στο τέλος όμως η επικράτηση ήταν ξεκάθαρη με το τελικό σκορ 24-12 να δίνει την Προεδρία στον Κλέραχο Τζαφέρη…..
  • Υπήρχαν και δυο ψηφοδέλτια ανάμεσα στις ψήφους, που είχαν… μικτές επιλογές, καθώς είχαν σταυρό και στον Τζανόπουλο και στον Τζαφέρη. Δεν ξέρω αν ήταν αναποφάσιστοι, ή αν ήθελαν να περάσουν ένα μήνυμα με την ψήφο τους αυτή….
  • Η απογοήτευση στον απερχόμενο Πρόεδρο και ιδρυτή της ΕΠΣΔΑ ήταν ολοφάνερη. Πάλεψε μέχρι το τέλος, αλλά το αποτέλεσμα ήταν αρκετά βαρύ. Η άμεση φυγή του λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος νομίζω τα λέει όλα…
  • Από την άλλη μεριά  τα χαμόγελα δεν μπορούσαν να κρυφτούν. Ο Κλέαρχος Τζαφέρης και οι συνυποψήφιοί του πήγαν αμέσως μετά τις εκλογές λίγο πιο πάνω, στη γνωστή ταβέρνα “Αβράμης” να πανηγυρίσουν την θριαμβευτική τους νίκη. Εκεί που κάποτε χόρευε τα θρυλικά του ζεϊμπέκικα ο Μιχάλης Τζανόπουλος….
  • Το σίγουρο πριν τις εκλογές ήταν ότι ο Πρόεδρος της ΕΠΣΔΑ που θα εκλεγεί θα ξεκινάει από “Τζα”. Κι αυτός είναι ο Κλέαρχος Τζαφέρης…..