Connect with us

Ε.Π.Σ.Π.

Στο 86’ ο Εθνικός πήρε την πρόκριση στη Νεάπολη  από τον Ιωνικό( 0-1)

Σκόρερ ο Τσιλιγκίρης .
Οι Νικαιώτες έχασαν πέναλτι στο 3’ με τον Καλλέργη

Published

on

Στο τέλος «μίλησε » ο ψυχωμένος Εθνικός  και πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Πειραιά νικώντας με 0-1 τον άτυχο Ιωνικό  μέσα στη Νεάπολη.

Σκόρερ ο Ηλίας Τσιλιγκίρης , ένας παίκτης που ήλθε από τον πάγκο.

Οι νικητές με αρκετούς αναπληρωματικούς στην ενδεκάδα τους κοίταξαν περισσότερο πώς να διαφυλάξουν τα νώτα τους, παίζοντας με αντεπιθέσεις.

Αντίθετα οι Νικαιώτες μπήκαν αποφασιστικά στο παιχνίδι και φάνηκαν ότι θέλουν περισσότερο την πρόκριση . Σε ένα βαρύ λασπωμένο αγωνιστικό χώρο από την βροχή , όπου επικράτησε  η δύναμη οι παίκτες του Δημήτρη Αρναούτη φάνηκαν να πατάνε καλύτερα στο τερέν.

Μόλις στο 3’κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Μακρίδη από τον Πεχλιβανίδη. Το εκτέλεσε ο Καλλέργης αλλά η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι για να καταλήξει άουτ.

Παρά το σοκ οι γηπεδούχοι συνέχισαν να  πιέζουν έκλεισαν τους αντιπάλους τους στο μισό γήπεδο .

Στο 17’ το δυνατό σουτ του Καλλέργη απέκρουσε με υπερένταση σε κόρνερ ο Χαλκίδης .

Ο γκολκίπερ του Εθνικού  ενήργησε σωτήρια και στο 39’ αποσοβώντας το αυτογκόλ όταν ο Κορνέζος προσπάθησε να αποκρούσει και έστειλε την μπάλα προς την εστία της ομάδας του.

Από κει και πέρα οι φιλοξενούμενοι  άρχισαν σιγά- σιγά να ξεθαρρεύουν  και να βγαίνουν μπροστά .

Το παιχνίδι στην επανάληψη κινήθηκε σε μέτρια επίπεδα  με τον Ιωνικό να διατηρεί την υπεροχή , αλλά και τον Εθνικό να δείχνει ότι θέλει κι αυτός τη νίκη.

Οι Πειραιώτες προειδοποίησαν στο 66’ όταν το  μακρινό σουτ του Κωνσταντίνου βρήκε το οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε άουτ .

Οι Ιωνικοί είχαν μεν την κατοχή της μπάλας  αλλά οι παίκτες του Εθνικού παίζοντας με πάθος  και δύναμη δεν άφηναν τους αντιπάλους τους να πλησιάσουν την εστία του Για να φτάσουμε στο 86’ όταν μετά από μια μακρινή μπαλιά ο Τσιλιγκίρης βγήκε έξυπνα πίσω από τους κεντρικούς αμυντικούς του Ιωνικού  , προχώρησε και με ψύχραιμο πλασέ έδωσε τη νίκη πρόκριση στην ομάδα του…

Στα λεπτά που απέμειναν συν τα πέντε των καθυστερήσεων οι Νικαιώτες προσπάθησαν αλλά δεν ήταν καθόλου εύκολο να απειλήσουν την γρανιτένια άμυνα του Εθνικού .

Ρεσιτάλ διαιτησίας από τον Πουλόπουλο που ήταν κοντά σε όλες τις φάσεις .

ΙΩΝΙΚΟΣ : Μακρυωνίτης, Μουστάκης, Δημακάκος, Μανωλάς, Γκοτσούλιας( 79’ Πλάκας) , Πογκοσιάν, Καρυτινός, Καλλέργης( 60’ Ατματσίδης) , Μακρίδης( 71’ Κατσικογιάννης) , Κουϊρουκίδης.

ΕΘΝΙΚΟΣ: Χαλκίδης, Κατίδης, Βενέτης, Κορνέζος,Πεχλιβανίδης, Λεωνιδόπουλος( 68’ Τσιλιγκίρης) , Αλεξίου( 78’ Μπλάνκο) ,Κωνσταντίνου, Μάναλης, Ρομάνο( 46’ Σκεντεράι), Παυλάκης( ( 59’Σταματάκος)