Connect with us

Α΄ Ε.Π.Σ.Π.

Στο 90’ ο Ατρόμητος Πειραιά 2-1 με ανατροπή τον Αετό στον Κορυδαλλό

Published

on

Μεγάλη νίκη πέτυχε στο 90’ ο ψυχωμένος Ατρόμητος Πειραιά που επικράτησε στον Κορυδαλλό του Αετού και έπιασε κορυφή ( μαζί με την ΑΕ Μοσχάτου ) και τον «πέταξε » από την πρώτη θέση .
Ήταν ένα παιχνίδι με συναρπαστική εξέλιξη στο β’ ημίχρονο που έγινε σε αθλητικά πλαίσια χωρίς παρατράγουδα .
Το α’ μέρος κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα με τους Κορυδαλλιώτες να έχουν τον έλεγχο απέναντι στους φιλοξενούμενους που πρόσεχαν περισσότερο να διαφυλάξουν τα νώτα του . Στο 29’ την κεφαλιά του Φλέγκα απέκρουσε με υπερένταση σε κόρνερ ο Τράκας ενώ στο 34’ η παράλληλη σέντρα σουτ του Ξενιτόπουλου πέρασε αναξιοποίητη αφού δεν ακολουθούσε κανείς συμπαίκτης του.
Στο διάστημα αυτό ο Ατρόμητος το μόνο που είχε να παρουσιάσει επιθετικά ήταν ένα σουτ του Γαβαλά στο 36’ που πέρασε μόλις άουτ.
Το β’ ημίχρονο ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τον Αετό αφού αμέσως μετά τη σέντρα και πριν καλά – καλά συμπληρωθούν 20 δευτερόλεπτα πήρε το προβάδισμα στο σκορ με ψηλοκρεμαστό σουτ του Παπαθανασίου που «κρέμασε » τον Τράκα .
Όσο περνούσε η ώρα οι Καμινιώτες πατούσαν καλύτερα στο γήπεδο και έβγαιναν με αξιώσεις προς την αντίπαλη περιοχή.. Σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξε η αλλαγή του Στέλιου Βογιατζή που προτίμησε να θυσιάσει έναν αμυντικό( Αγγελάκη) και να «σουλουπώσει » την μεσαία γραμμή. Η αλλαγή αυτή έφερε αποτελέσματα . Γιατί ο Αετός προσπαθούσε να βγει με επικίνδυνες αντεπιθέσεις , αλλά ο Ατρόμητος υπερτερούσε πλέον σε ψυχή . Και ενώ στο 71’ ο Δρίβας αποσόβησε το σουτ του Ροκάκη στο 74’ ήλθε η ισοφάριση . Μετά από αριστοτεχνικό φάουλ του Μητρόπουλου στην «καρδιά» της αντίπαλης άμυνας, η μπάλα βρήκε ένα κεφάλι για να καταλήξει στον Βυζανιάρη που με κοντινό πλασέ έγραψε το 1-1 .
Στο 76’ οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι σε ανατροπή του Τσιμιλιώτη .
Το παιχνίδι πήγαινε για ισοπαλία , αλλά ο Ατρόμητος δεν είχε πει ακόμα την τελευταία λέξη. Στο 90’ μετά από υπέροχη ατομική ενέργεια από αριστερά ο Επιτροπάκης έπιασε σέντρα και ο Κοντάκος με καρφωτή κεφαλιά πέτυχε το γκολ που χάρισε τη νίκη στην ομάδα του. Να σημειωθεί ότι ο σκόρερ είχε μπει στο παιχνίδι τρία λεπτά νωρίτερα. Μια ακόμα δικαίωση του προπονητή Στέλιου Βογιατζή.
Στους έξαλλους πανηγυρισμούς που ακολούθησαν αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Μπαλτζάκης που έβγαλε την φανέλα του.
Ο διαιτητής Καρυοφύλλης κράτησε καλά το παιχνίδι με την εμπειρία του. Αν και αγωνίστηκε με τραυματισμό προσπάθησε να βρίσκεται κοντά στις φάσεις αποδίδοντας δικαιοσύνη .
ΑΕΤΟΣ : Δρίβας, Σταύρου, Ξενιτόπουλος, Μηλιώνης, Τουρκοχωρίτης( 68’ λ.τρ. Μπερίσα) , Σιδηρόπουλος, Παπαθανασίου (63’ Τσιμιλιώτης), Μάναλης( 87’ Ουκόνου )Βύρης, Χατζάκης, Φλεγκας
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ : Τράκας, Τζωρτζάτος, Γαβαλάς, Χριστόπουλος, Αγγελάκης( 61’ Γκιόκα) , Ταμπάκης( 96’ Παλάτσιος ) , Βυζανιάρης, Ροκάκης, Μπαλτζάκης( 87’ Κοντάκος) Μητρόπουλος, Επιτροπάκης .