Connect with us

Ε.Π.Σ.Α

Συνέντευξη Π. Δημητρίου: «Γιατί όχι και Πρόεδρος της ΕΠΟ;»

Published

on

Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΠΟΡ ΦΜ 94,6» και τον Κυριάκο Θωμαΐδη έδωσε το απόγευμα της Τρίτης (24/5) ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Αθηνών, Παναγιώτης Δημητρίου, με αφορμή την παραίτηση του από τρίτος Αντιπρόεδρος της ΕΠΟ λόγω διαφοράς φιλοσοφίας με τον Πρόεδρο, Γιώργο Γκιρτζίκη.

Μάλιστα, εμφανίστηκε θετικός στο ενδεχόμενο, εάν τον επιλέξουν οι Ενώσεις, να αναλάβει την Προεδρία της ΕΠΟ. Δείτε τι είπε για την παραίτηση του, την διαφορετική φιλοσοφία με τον Γκιρτζίκη, τους τακτικούς δικαστές και τη γνώμη του για πολλά ακόμη ενδιαφέροντα θέματα. Αναλυτικά:

Για τη δήλωση παραίτησής του που έδωσε στον Γιώργο Γκιρτζίκη: «Από τη στιγμή που θα είμαι υποψήφιος σε άλλο ψηφοδέλτιο, δεν θα μπορούσα να είμαι και στο διοικητικό συμβούλιο. Δεν το θεωρώ ηθικό. Είχα δηλώσει την παραίτησή μου στον Γκιρτζίκη από τον Γενάρη. Δεν επέμεινα τότε και ίσως να ήταν λάθος μου».

Για τον λόγο που παραιτήθηκε: «Έχω άλλη φιλοσοφία για το ποδόσφαιρο από τον κύριο Γκιρτζίκη. Το θέλω καλύτερο. Πιο ανταγωνιστικό, πιο αξιόπιστο. Δεν γνωρίζω εάν το θέλει αυτό ο Γκιρτζίκης. Εγώ αν ήμουν πρόεδρος της ΕΠΟ δεν θα μπορούσα να γίνει ο τελικός χωρίς θεατές, θα είχε παραιτηθεί από την προεδρία. Αλλά εντάξει, ο καθένας λειτουργεί διαφορετικά».

Για το αν προσπάθησε να τον μεταπείσει ο Γκιρτζίκης: «Ίσως να είχε εμπεδώσει ο Γκιρτζίκης ότι θα είμαι απέναντί του. Δεν προσπάθησε ποτέ να με μεταπείσει. Αλλά και να προσπαθούσε δεν θα είχε αποτέλεσμα, είχα πάρει την απόφασή μου».

Αν σηματοδοτεί κάτι η συνάντηση που θα έχουν την επόμενη εβδομάδα στο «Makedonia Palace» όλοι οι πρόεδροι των ΠΑΕ εκτός από τον Βαγγέλη Μαρινάκη: «Δεν έχω μιλήσει με Ενώσεις, ούτε προέδρους ΠΑΕ, οπότε δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτό το ερώτημα. Στο ποδόσφαιρο πρέπει όλοι οι παράγοντες των ομάδων να συσκεφτούνε και να αποφασίσουν ότι πρέπει να προάγουν το προϊόν τους. Ίσως αυτοί που θα έρθουν να θέλουν ένα καλύτερο ποδόσφαιρο, όπως πριν από 20-30 χρόνια. Τότε που πηγαίναμε όλοι μαζί στα γήπεδα, ανεξαρτήτων προτιμήσεων. Ίσως ορισμένοι να το θέλουν αυτό και ίσως να κάνουν μια προσπάθεια για να αλλάξει».

Για τα αρκετά μέλη της ΕΠΟ που έχουν ποινικές διώξεις εις βάρος τους:«Εάν δεν υπάρξει κάποια απόφαση που να έχει αποτέλεσμα, δεν μπορώ να κρίνω αν είναι ποινικά διωκόμενοι γιατί μπορεί να αθωωθούνε ή να καταδικαστούν όλοι».

Για τους τακτικούς δικαστές στο ποδόσφαιρο: «Από τη στιγμή που υπάρχουν τακτικοί δικαστές, θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Κοντονή. Είναι ο μοναδικός υπουργός που ασχολήθηκε με αυτό το θέμα και το πέρασε. Η Επιτροπή Δεοντολογίας πρέπει να ασχοληθεί με αυτό το θέμα. Εγώ δεν είμαι πολιτικά στο κόμμα τού Κοντονή, αλλά δεν γίνεται να μη του δώσω συγχαρητήρια».

Για το ότι η Επιτροπή Δεοντολογίας δεν μπορεί να ασκήσει κάποια δίωξη, όπως αυτή της UEFA: «Έπρεπε βάσει της UEFA να έχουν το ίδιο ποινικό δίκαιο. Ότι επικρατεί σε FIFA και UEFA να επικρατεί και στην ελληνική Ομοσπονδία. Δεν γίνεται δηλαδή να έχεις κλέψει πριν από 5 χρόνια και να μην μπορείς τώρα να ασκήσεις δίωξη».

Για την προεδρία της ΕΠΟ: «Εάν θελήσουν οι Ενώσεις να επιλέξουν εμένα, δεν θα πω όχι. Δεν το επιδιώκω, όμως, με φοβερό πάθος».

Για την πληροφορία που υπάρχει ότι θα είναι ο κ. Γραμμένος πρόεδρος της ΕΠΟ και αυτός δίπλα του: «Δεν ξέρω τι πληροφορία έχετε. Τιμώ και εκτιμώ τον κύριο Γραμμένο, είναι ένας αξιόλογος παράγοντας. Δεν θα είναι μια λανθασμένη απόφαση εάν είναι πρόεδρος. Και εγώ και ο κ. Γραμμένος έχουμε δυνατότητες να διοικήσουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο, έχουμε την εμπειρία να το κάνουμε αυτό.

Το θέμα είναι να αλλάξει το ποδόσφαιρο. Έχει πιάσει πάτο, δεν πάει πιο κάτω. Τι άλλο πρέπει να γίνει δηλαδή; Δεν αρχίζουν ντέρμπι, δεν τελειώνουν αγώνες, δεν κατεβαίνει ομάδα σε κάποιο ματς, το Κύπελλο έγινε κεκλεισμένων των θυρών. Τι άλλο να γίνει δηλαδή για να προβληματιστούμε;».

Για το πόσοι άνθρωποι πρέπει να ψηφίζουν στις εκλογές της ΕΠΟ:«Πιστεύω ότι πρέπει να ψηφίζουν όλα τα μέλη των Ενώσεων, δηλαδή 700 άτομα, για να μην υπάρχει χειραγώγηση. Το έχω κάνει ήδη και σαν πρόταση. Πρέπει να ψηφίζουν όλα τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των Ενώσεων. Δεν θα μπορεί να ασχοληθεί μετά κανένας Μαρινάκης, κανένας Σαββίδης και κανένας Μελισσανίδης».