Connect with us

A' Ε.Π.Σ.Α.

Συναρπαστική νίκη του Ηφαίστου κόντρα σε Νέα Ιωνία

Published

on

Ωραίο παιχνίδι γεμάτο ανατροπές και συγκινήσεις είχαμε στο γήπεδο Ηφαίστου, όπου η ομώνυμη ομάδα επικράτησε δύσκολα 3-2 της Νέας Ιωνίας. Οι Περιστεριώτες έδειξαν πολλά ψυχικά αποθέματα και παρότι έχαναν 2-1 με αυτογκόλ πήραν το τρίποντο έχοντας ηγέτη τον Ηρακλή Ρόππα.

Ο καιρός ήταν βροχερός στην αρχή, αλλά ευτυχώς διήρκησε λίγο και στην συνέχεια διευκόλυνε τους ποδοσφαιριστές να παίξουν. Οι φάσεις ήταν λιγοστές, αφού και οι δύο προσπαθούσαν να διαφυλάξουν τα μετόπισθεν, ενώ το τερέν ήταν βρεγμένο. Οι γηπεδούχοι πατούσαν συχνότερα περιοχή και στο 22′ έχασαν τεράστια ευκαιρία με τον Παπαευθυμίου να μην εκμεταλλεύεται από κοντά το φάουλ του Μπότη. Στο 38′ ήρθε το γκολ από τους ‘κυανοκίτρινους’ που έδειξαν να βρίσκουν ρυθμό λεπτό με λεπτό. Οι Νησαριώτης και Ζυγούρης συνεργάστηκαν άψογα και ο τελευταίος άνοιξε το σκορ πλασάροντας από κοντά τον Ζωντό. Όμως, δύο λεπτά αργότερα ο Μπότης κέρδισε έξυπνα το πέναλτι από τον Καψιόχα και ο Ρόππας από την άσπρη βούλα βρήκε δίχτυα κόντρα στην πρώην ομάδα του για το 1-1 του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος δεν είχαμε φάσεις. Στο 67′ οι ‘ερυθρόλευκοι’ τρόμαξαν με την πτώση του Παπαευθυμίου, ο οποίος αποκόμισε πρόβλημα στον αστράγαλο, ίσως, σοβαρό και αποχώρησε υποβασταζόμενος. Με την τήρηση του Fair Play οι φιλοξενούμενοι βγήκαν από τα αριστερά, ο Νησαριώτης σέντραρε και ο Ρωμαΐδης σκόραρε κατά λάθος για το 2-1 στην προσπάθεια του να απομακρύνει με το κεφάλι. Το συγκρότημα του Θοδωρή Τρανού κατέρρευσε, αλλά έπειτα από δέκα λεπτά ισορρόπησε και στο 79′ ο Παναγιωτόπουλος σταμάτησε εντυπωσιακά τον Ρόππα. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ρωμαΐδης από μοιραίος έγινε… ωραίος και σκόραρε στη σωστή εστία αυτή την φορά με κεφαλιά για το 2-2 από φάουλ του Τζαβάρα. Η Νέα Ιωνία παραλίγο να πάρει το προβάδισμα στο 85′ με φάουλ του Ξένου, όμως στο 89′ ήρθε η απόλυτη ανατροπή! Ο Μπότης σέντραρε από τα δεξιά με υπερένταση και στην απέναντι πλευρά ο Ροππάς σούταρε μονοκόμματα για το 3-2 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς υποχρεώνοντας την πρώην ομάδα του στην πρώτη φετινή ήττα.

Διαιτητές: Γρίμμας Ε., Μαχαίρας Κ., Μητροφάνης Χ.

Ήφαιστος (Θοδωρής Τρανός): Ζωντός, Γιαννούλας, Ρόππας, Μουρκάκης, Παπαγιάννη (65′ Τζαβάρας), Ρωμαΐδης, Μπότης, Ζαφειράτος, Σαντριάς (24′ λ.τρ. Καλαϊτζής), Παπαευθυμίου (69′ λ.τρ. Σφίχτης), Ζήκος.

Νέα Ιωνία (Γιώργος Καρατζάς): Παναγιωτόπουλος, Χρούσης, Καψιόχας, Ξένος, Ταράτσας, Μουρούτης, Πρισιμιτζής (56′ Μιχαλάρης), Βογατσάς Κ., Νησαριώτης, Ζυγούρης (86′ Μυλόβας), Κουτσιούμπας (65′ Σικόλας).