Connect with us

ΕΠΟ-Διαιτησία

Τάκης Μπαλτάκος – Η σημερινή κυβέρνηση παρεμβαίνει στο ποδόσφαιρο!!!

Published

on

Στην “Δίκη στο Open” μίλησε  ο  υποψήφιος πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος, αναφέροντας τα   εξής:

Δεν έχω κανένα κώλυμα, είχα εισπράξει αμοιβη από την ΕΠΟ τον περασμένο Νοέμβριο επειδή την είχα εκπροσωπήσει σε μία δίκη. Ο κανονισμός λέει ότι δεν μπορούν να είναι μέλη σωματείων όσοι έχουν πάγια σχέση με το σωματείο αν δεν περάσει ένας χρόνος. Η ΕΠΟ δεν είναι ποδοσφιαρικό σωματείο, ενώ οι δικηγόροι εξαιρούνται από αυτό. Είναι αστείο θέμα.

Η ΕΠΟ πρέπει να κινηθεί σε δύο άξονες. Ο πρώτος είναι να γίνει οργανισμός ευρωπαϊκού επιπέδου. Κάποια στιγμή να σταματήσει η επτροπεία και στη διαιτησία. Ο δεύτερος είναι ότι πρέπει να ασχολείται με τα οίκου της και όχι με τα του οίκου των άλλων. Να ενισχύει τα σωματεία και τις Ενώσεις.

Η ΕΠΟ έχει ομάδα. Πρέπει να ασχολείται πρωτίστως με την Εθνική ομάδα που δεν έχει προπονητήριο. Οι επαγγελματικές ομάδες έχουν τη λίγκα τους.Το σύνταγμα λέει ότι η κυβέρνηση έχει την εποπτεία του αθλητισμού.

Ο νόμος για την αναδιάρθρωση ήταν αντισυνταγματικός όπως και άλλοι για το ποδόσφαιρο. Θα πρέπει η ΕΠΟ να έχει τη δύναμη να ανθίσταται στην κυβέρνηση όταν παρεμβαίνει.

Η σημερινή κυβέρνηση παρεμβαίνει στο ποδόσφαιρο.

Νόμους αντισυνταγματικούς η ΕΠΟ δεν θα πρέπει να δέχεται. Δεν είναι δουλειά της κυβέρνησης να λέει τι θα γίνει στη διαιτησία ή στην αθλητική δικαιοσύνη. Δε νομίζω ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να προσπαθεί να διοικεί το ποδόσφαιρο. Αν αυτό συνεχιστεί θα γίνουν πράξεις που θα είναι στο όριο. Διαβάζω διάφορα δημοσιεύματα ότι η κυβέρνηση θα νομοθετήσει για τις εκλογές και την επαγγελματική διαιτησία. Δεν υπάρχει περίπτωση εγώ να είμαι εκεί και να δεχθώ κάτι τέτοιο.

Η χειραγώγηση (σ.σ. των εκλογών της ΕΠΟ) δε σταματάει με νομοθετικές πρωτοβουλίες και από το ρετιρέ αλλά από τη βάση. Αν δεν αλλάξεις τη βάση όσους νόμους και να κάνεις δεν καταφέρνεις τίποτα. Στη ΓΣΕΕ και στην ΑΔΕΔΥ πόσοι ψηφίζουν;

Είμαι προβληματισμένος για το μητρώο αθλητικών σωματείων της ΓΓΑ. Είναι παραλογισμός να ψηφίζουν μόνο οκτώ σωματεία στις εκλογές των Ενώσεων.

Είπα ότι γνωρίζω τον κ. Μελισσανίδη από το 1992 κι έχουμε καλές σχέσεις. Πρέπει να ρωτήσετε τον Παναθηναϊκό αν θα με ψηφίζει. Δεν πιστεύω ότι δε θα με ψηφίσει αλλά δεν το ξέρω.

Δικαίωμα των Ενώσεων που πρόσκειται στον Ολυμπιακό είναι να μη με ψηφίσουν. Δεν ήξερα ότι θα με προτείνουν 44 Ενώσεις. Στον Πειραιά αν με θέλουν θα πάω για να συναντηθώ με την ΕΠΣ Πειραιά.Toν αρχιδιαιτητή πρέπει να τον επιλέγει η ΕΠΟ και όχι οι big 4.

Είναι βαρίδι για την ΕΠΟ η διαιτησία και γι΄αυτό είναι στον πυθμένα. Δεν πρέπει να διατηρηθεί η επιτροπεία στη διαιτησία. Πρέπει μετά από ένα- δύο χρόνια να βγούμε από αυτήν. Οπωσδήποτε θα πρέπει να μείνει ο Κλάτενμπεργκ και να έρχονται ξένοι διαιτητές  αλλά μόνο ως μεταβατικό στάδιο ώστε οι Έλληνες διαιτητές να επανέλθουν σε καθεστώς κύρους και μη καχυποψίας.

Είμαι υπέρ του να φύγει η διαιτησία από την ΕΠΟ ούτως ώστε η ΕΠΟ να ασχοληθεί με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Να πάει η επαγγελματική διαιτησία στη Super League.

Δεν ξέρω και δεν μπορώ να απαντήσω τώρα αν θα μείνει ο Φλιππούσης. Θα γίνει η διαδικασία που προβλέπεται. Δεν μπορώ να ξέρω το αποτέλεσμα του διεθνούς διαγωνισμού. Θα ήθελα να κληρώνονται οι τακτικοί δικαστές που δικάζουν ποδοσφαιρικές υποθέσεις. Εκτός από την ομαδική βία ο στοιχηματισμός είναι ότι χειρότερο έχει συμβεί στο ποδόσφαιρο. Η χειραγώγηση πρέπει να παταχθεί με κάθε τρόπο.

Πηγή – soccerplus.gr