Connect with us

stoplekto

Τίτλοι τέλους στη συνεργασία Ευκλείδη- Μεγαρικού

Published

on

Αιφνίδιο τέλος μπήκε στη συνεργασία του Ευκλείδη με τον γειτονικό Μεγαρικό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στην επίσημη σελίδα  του Ευκλείδη Μεγάρων στο facebook:

“ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΥΚΛΕΙΔΗ – ΜΕΓΑΡΙΚΟΥ

Μετά από δύο χρόνια ολοκληρώθηκε η συνεργασία του συλλόγου μας με το ιστορικό σωματείο του Μεγαρικού. Προς αποφυγή κάθε παρερμηνίας (και παραφιλολογίας που ήδη κυκλοφορεί) οφείλουμε να ενημερώσουμε τα μέλη μας, τους γονείς αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο φίλαθλο για το χρονικό αυτής της συνεργασίας. Κι αυτό πρέπει να γίνει από εδώ με τον πιο έγκυρο τρόπο από το επίσημο site στα κοινωνικά δίκτυα του ΑΣ Ευκλείδη.

ΤΙ ΚΕΡΔΙΣΕ Ο ΜΕΓΑΡΙΚΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Ουσιαστικά κέρδισε την ύπαρξη του και τη συνέχιση της προσφοράς του στον ερασιτεχνικό αθλητισμό της πόλης. Και είμαστε πολύ περήφανοι που συμβάλλαμε σε αυτό! Ο σύλλογος αυτός, τη φανέλα του οποίου έχουν φορέσει οι περισσότεροι μεγαρίτες από οποιονδήποτε άλλο, με επίσημη καταχώρηση στον τοπικό τύπο το καλοκαίρι του 2017 της τότε διοίκησης του ανακοίνωσε την παύση της λειτουργίας του λόγω οικονομικής αδυναμίας. Το ΔΣ του ΑΣ Ευκλείδη τότε προχώρησε σε μία κίνηση εξωστρέφειας και αλτρουισμού δίνοντας χέρι βοηθείας στο Μεγαρικό. Συγκεκριμένα συνεργάστηκε με τα εναπομείναντα μέλη του ΔΣ του και προσφέροντας ουσιαστική βοήθεια, εξασφάλισε τη βιωσιμότητα του τα 2 τελευταία χρόνια. Συγκεκριμένα ο ΑΣ Ευκλείδης για τον Μεγαρικό:

– Χορήγησε χρήματα από το ταμείο του οργανώνοντας το αντρικό του τμήμα.
– Του παραχώρησε έναν από τους πιο σημαντικούς προπονητές του
– Με τα χρώματα του Μεγαρικού αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της ΕΠΣΔΑ το πιο δυνατό του τμήμα το Κ16, το οποίο σαν Κ14 είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα του 2017.
– Του εμπιστεύτηκε έναν από τα μεγαλύτερα ταλέντα της τελευταίας δεκαετίας, τον Παναγιώτη Λιακόπουλο, ο οποίος σαν παίκτης του Ευκλείδη (και σαν “προϊόν” της εκπαιδευτικής διαδικασίας του) τίμησε την πόλη μας με την κλήση του στην προεθνική παίδων της Ελλάδας.

ΤΙ ΚΕΡΔΙΣΕ Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Ουσιαστικά τίποτα! Μία συνεργασία για να είναι επωφελής πρέπει να επιφέρει οφέλη και στις δύο συνεργαζόμενες πλευρές. Ο Ευκλείδης ευελπιστούσε να προσελκυθούν παιδιά στις τάξεις τους λόγω του brand name “Μεγαρικός”. Κάτι τέτοιο δεν έγινε και αυτό το αποδεικνύουν οι αριθμοί καθώς το καλοκαίρι του 2017 η ακαδημία του Ευκλείδη αριθμούσε πάνω από 120 μέλη και σήμερα μόλις 60. Με τον ανταγωνισμό που υπάρχει πλέον στον χώρο των ακαδημιών θα είναι πολύ δύσκολο για οποιαδήποτε ακαδημία να ξαναφτάσει στα νούμερα που πέτυχε ο Ευκλείδης την τριετία 2014-2017, αλλά στην πτωτική πορεία δεν συνέβαλλε πουθενά το δυνατό όνομα του Μεγαρικού. Σε αυτό βέβαια τεράστιες ευθύνες έχει η προηγούμενη διοίκηση του Ευκλείδη.

ΣΤΟ ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ

Ο Ευκλείδης μπορεί να έχει μικρότερη αθλητική ιστορία στην πόλη των Μεγάρων όμως αποτελεί σημείο αναφοράς στην πρωτοπορία και στην προσπάθεια νέων ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΩΝ που ενώνουν τις υγιείς δυνάμεις του ερασιτεχνικού αθλητισμού και οι οποίες πασχίζουν ανιδιοτελώς να δίνουν διεξόδους στη νεολαία της πόλης μας. Γι’ αυτό και χαίρει τεράστιας εκτίμησης από τα παιδιά και τους γονείς. Η ομάδα μας κάνει μία νέα αρχή στηριζόμενη πάντα στην προσπάθεια να παρέχει τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες στα μέλη της. Αυτό σημαίνει ασφαλή γήπεδα, καταρτισμένους προπονητές, σωστό πρόγραμμα εκπαίδευσης και φυσικά πολύ παιχνίδι για όλα τα παιδιά που αθλούνται στις τάξεις του σε ποδόσφαιρο και βόλεϊ. Θα μπορούσαμε να απαιτήσουμε την επιστροφή των παιδιών της Κ16 από το Μεγαρικό. Όμως πιστεύουμε ότι οι γονείς και τα παιδιά δεν είναι… πρόβατα και μπορούν να επιλέξουν την ακαδημία στην οποία πιστεύουν τα ίδια ότι θα είναι χαρούμενα.
Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί το νέο πρόγραμμα της ακαδημίας του ΑΣ Ευκλείδη το οποίο μπορεί να διαλέξει όποιος το αξιολογήσει σωστά και έχει πειστεί για τις απεριόριστες δυνατότητες του συλλόγου μας.

Καλή αγωνιστική περίοδο σε όλους”.