Connect with us

5ος Όμιλος

Τα βρήκαν Αιολικός-ΑΕΛΚ

Published

on

Κι όμως τα βρήκαν! Καλλονή και Αιολικός διέψευσαν τις κακές γλώσσες και κυρίως τους… κακούς τους εαυτούς και δίνοντας το παρόν σήμερα στην κοινή συνάντησή τους με το νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό, και τον “ιδιοκτήτη” του γηπέδου Πρόεδρου του Νομικού Προσώπου του Δήμου Λέσβου Κώστα Αστυρακάκη έφτασαν σε… καταρχήν συμφωνία για την κοινή χρήση του Ταρλά.

Η πλευρά της ΠΑΕ ΑΕΛΚ που εκπροσωπήθηκε από τον γιο του Προέδρου της ομάδας Υάκινθο Μιχαλάκη, τον Γενικό Διευθυντή της ΠΑΕ Προκόπη Καρτάλη και τον Αντιπρόεδρο Κώστα Παπαδόπουλο, ζήτησαν στην αρχή της συνάντησης την αποχώρηση του Προέδρου της ΕΠΣΛ Σταύρου Ψαρρόπουλου και των εκπροσώπων του ΣΕΓΑΣ, δεδομένου ότι το ζήτημα επί της ουσίας, απασχολούσε τις διοικήσεις Καλλονής και Αιολικού.

Στην αρχή της συνάντησης, η εκπρόσωπός μας στην Super League πρότεινε στην συνάντηση να αγωνιστεί ο Αιολικός σε πέντε παιχνίδια για όλη τη χρονιά, πρόταση η οποία όμως όπως ήταν φυσικό απορρίφθηκε τόσο από την διοίκηση του Αιολικού που εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρό του Σταύρο Γριππιώτη, όσο και από τον Σπύρο Γαληνό.

Η αντιπρόταση ουσιαστικά που έπεσε στο τραπέζι, ήταν εκείνη που έχει εκφράσει ανοιχτά εδώ και ημέρες η πλευρά του Αιολικού, η οποία δίνει το δικαίωμα στην ομάδα της Μυτιλήνης να αγωνίζεται στον Ταρλά, όταν δεν συμπίπτουν οι ημερομηνίες εντός έδρας αγώνων του με την Καλλονή που ανήκει σε μεγαλύτερη κατηγορία.

Η αντιπρόταση ουσιαστικά αυτή, ήταν και εκείνη που υιοθετήθηκε από την συνάντηση χάρις και στην αδιαπραγμάτευτη στάση του νέου Δημάρχου που έχει εκφράσει με κάθε τρόπο την διάθεσή του το νέο γήπεδο να εξυπηρετεί ισότιμα όλες τις ομάδες και τα σωματεία του στίβου και έτυχε της αναγνώρισης και των δύο πλευρών.
Ο νέος Δήμαρχος Λέσβου, μιλώντας στα τοπικά μέσα λίγο αργότερα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έκβαση της συνάντησης και προανήγγειλε νέα αντίστοιχη μεταξύ των δύο πλευρών, όταν και θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα αγώνων του Αιολικού, για την καλύτερη δυνατή συνεργασία.

Ο Αιολικός μέσω του Προέδρου του Σταύρου Γριππιώτη o οποίος δεν έκρυψε και εκείνος την ικανοποίησή του για την εξέλιξη του ζητήματος «Ταρλάς», τόνισε στο «SL» ότι πρυτάνευσε η λογική και οι δύο ομάδες θα αγωνιστούν χωρίς προβλήματα στη διάρκεια της σεζόν.

Η πλευρά της ΠΑΕ ΑΕΛΚ, δεν φέρεται να σχολίασε κάτι συγκεκριμένο για την έκβαση της συνάντησης, αλλά τόνισε στη συνάντηση πως για όλα όσα συμφωνήθηκαν καταρχήν, θα ενημερώσει την Super League προκειμένου να διαπιστώσει το αν είναι δυνατόν να υιοθετηθούν από την διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματός της.

Από εκεί και έπειτα, πληροφορίες αναφέρουν πως η ΠΑΕ έθεσε προς τον Δήμαρχο και στον Αιολικό κάποια «βέτο», ζητώντας στη διάρκεια των αγώνων του ΑΙΟ, την μη πρόσβαση των φιλάθλων του Αιολικού στην πρόσθετη μεταλλική κερκίδα που θα τοποθετηθεί στο γήπεδο, σε κάποιους κοινόχρηστους χώρους αλλά και- χωρίς να παραβλέψει στιγμή την διαχρονική εμπάθειά της προς τον τοπικό Τύπο- την μη πρόσβαση των δημοσιογράφων σε όλα τα μπουθ, παρά μόνο σε ένα(!!!). Παράλληλα ζήτησε την κατανόηση όλων σε περίπτωση που επιβαρυνθεί ο αγωνιστικός χώρος από βροχές μεσοβδόμαδα και έχει προγραμματισμένο παιχνίδι για παράδειγμα ο Αιολικός την Τετάρτη και η Καλλονή την Κυριακή και να αναγνωριστεί ότι θα πρέπει η ομάδα της Μυτιλήνης να μην εμείνει στο να παίξει στον Ταρλά…

Από τα όσα προκύπτουν είναι θετικό πως οι δύο ομάδες κάθισαν για πρώτη φορά στο ίδιο τραπέζι για να μιλήσουν για την κοινή χρήση του Ταρλά. Από εκεί και έπειτα, καταγράφεται ως μία πρώτη σημαντική επιτυχία του σε λίγες ημέρες Δημάρχου Λέσβου Σπύρου Γαληνού ότι έβαλε τα πράγματα αναφορικά με τη χρήση του σταδίου σε μία τάξη, αλλά είναι δεδομένο ότι οι δύο διοικήσεις των ομάδων θα συνεχίσουν τις παρασκηνιακές κινήσεις τακτικής, προκειμένου να εξασφαλίσουν ευνοϊκότερη μεταχείριση προς όφελός τους… Και κάπου εκεί ο Σπύρος Γαληνός, θα κληθεί να παίξει καθοριστικά το ρόλο του διαμεσολαβητή, για να μπορούμε να μιλάμε για οριστική σύγκλιση.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η ακριβής διατύπωση του παραχωτηρίου που θα δοθεί στις δύο ομάδες.

Στα αξιοσημείωτα της συνάντησης  η δέσμευση του Αιολικού να πληρώσει το όποιο κόστος του αναλογεί για την συντήρηση του γηπέδου.

Πηγη sportlesvos.gr

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply