Connect with us

stoplekto

Τα Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Για  τα επεισόδια που έγιναν εκτός γηπέδου ανάμεσα σε οπαδούς  του Ιωνικού και της Προοδευτικής κατά τη διάρκεια του αγώνα Παννεαπολικού – Προοδευτικής  γράφτηκαν αρκετά. Κρατάει χρόνια αυτή η κόντρα.  Κάποια στιγμή θα πρέπει να σταματήσει γιατί θα θρηνήσουμε θύματα , όπως παραλίγο να γίνει την Κυριακή.

Οι  υπεύθυνοι θα πρέπει να λάβουν επιτέλους  μέτρα. Το ευχάριστο είναι ότι αυτές οι ενέργειες  τυγχάνουν της αποδοκιμασίας και αδιαφορίας των υγιών φιλάθλων   όχι μόνο των δυο σωματείων αλλά και όλου του κόσμου.

Την ώρα που γίνονταν  τα επεισόδια εκτός γηπέδου ευτυχώς δεν πτόησε τους ποδοσφαιριστές, τους διαιτητές και ο αγώνας συνεχίστηκε κανονικά σαν να μη συνέβη τίποτα. Να σημειώσουμε με την ευκαιρία ότι η διοίκηση  του Παννεαπολικού  επιφύλαξε άψογη φιλοξενία  στην αποστολή της Προοδευτικής. Μέσα στο γήπεδο όλα  κύλησαν ομαλά…

 

Αλλαγές προπονητών είχαμε αυτή την εβδομάδα και μάλιστα πέρασαν έτσι .Στο αθόρυβο. Στον πάγκο της Χαραυγής κάθισε και κοουτσάρισε την ομάδα ο Λουκάς Καρμίρης που πήρε τη θέση του Σταμάτη Αναστασιάδη με τον οποίο λύθηκε η συνεργασία στα μέσα της περασμένης εβδομάδας. Ο Καρμίρης ο οποίος ήταν τεχνικός διευθυντής στην Χαραυγή , αλλά παραιτήθηκε πριν από λίγες μέρες για επαγγελματικούς λόγους.

Που προφανώς δεν ήταν επαγγελματικοί. Τώρα όμως επέστρεψε σε αυτή τη δύσκολη περίοδο για την ομάδα για να την βοηθήσει αφού έχει δεθεί συναισθηματικά μαζί της .Γυμναστής αναλαμβάνει ο έμπειρος και ικανότατος Τάκης Τριανταφύλλου . Και κάτι ακόμα . Πτερνέας τέλος για μια ακόμα φορά από την προεδρία της Χαραυγής. Το Σάββατο μάλιστα δεν πήγε και στο γήπεδο .Έφυγε οριστικά από την ομάδα , μέχρι να …επιστρέψει…..

Νέος προπονητής στον Αστέρα Κερατσινίου  στη θέση του Φώτη Βολονάκη ο Χρήστος Πολύζος . Ένας σπουδαίος τεχνικός  που είχε εργαστεί και παλαιότερα στον Πειραιά , στον ΑΣ Δραπετσώνας…

Τέλος η συνεργασία του ΑΟ Πειραιά με τον προπονητή Νικήτα Πασσά .Η βαριά ήττα με 1-5 από τον Πανφαληρικό (ο οποίος σημείωσε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα ) ήταν η αιτία για να φύγει ο επιτυχημένος τεχνικός από τους Καμινιώτες  που μαζί του πανηγύρισαν πέρυσι την άνοδο στην Β’ Κατηγορία ….

Από τρία τέρματα πέτυχαν προχθές ο Κίτσιος της Αμφιάλης, ο Βάσσος της ΑΕ Μαύρου Αετού Ολυμπιάδας και ο Μικάνι του Φαληρικού . Αυτός όμως που έσπασε τα ..κοντέρ ήταν ο Γρηγόρης Περάμαντζης του Φοίνικα Αγίας Σοφίας  καθώς σημείωσε και τα τέσσερα γκολ της ομάδας του απέναντι στη Δάφνη Ταμπουρίων…..

Επανερχόμαστε σήμερα με το θέμα της τιμωρίας του αρχηγού της Χαραυγής Κούλη Ηλιόπουλου βάσει της έκθεσης του παρατηρητή του αγώνα Γιώργου Λατίνη . Μια έκθεση που γράφτηκε μετά  ,  για κάτι που έγινε στο 75΄ .

Σίγουρα  ειπώθηκαν και γράφτηκαν πολλά . Ο ίδιος ο Ηλιόπουλος με επιστολή του αναφέρει χαρακτηριστικά : «Αυτό που έγινε με εμένα είναι λίγο κουφό..και εξηγώ..Αν όντως είχα βρίσει δεν θα δίσταζε να με αναφέρει στον διαιτητή και να με αποβάλλει.2)Το ότι είχαν αποβληθεί δυο συμπαίκτες μου δεν είναι δικαιολογία για κάποιον που και καλά βρίζει την Ένωση!3) Το ότι γράφει κάτι ο παρατηρητής χωρίς να τον ελέγχει κανένας δεν σημαίνει πως είναι και ο Θεός και πρέπει να είναι αυτός ο σωστός..

Πρέπει να κοιτάξουν και την άλλη πλευρά! 3) Έχω δεχτεί στην ζωή μου 20 κόκκινες και ευθύνομαι στις 19 και δεν έχω διαμαρτυρηθεί ποτέ μου.. Όλα αυτά τα γράφω με εκτίμηση προς όλα τα Όργανα Ένωση διαιτητές παρατηρητές…και επειδή όλοι με ξέρουν πλέον θέλω να πω δημόσια ότι δεν έχω βρίσει κανέναν και θεωρώ άδικο όλο αυτό που μου συμβαίνει…Θα δεχτώ την ποινή μου όμως γιατί σέβομαι την απόφαση!!ευχαριστώ πολύ!»

Διαμαρτύρονται στον Πανιώνιο Κερατσινίου για την υπόδειξη του βοηθού Μπεσίρη σχετικά με τον παίκτη που πέταξε την μπάλα στο κεφάλι του διαιτητή Φιλακούρη . Δεν θα ασχοληθούμε με αυτό . Δυστυχώς ή ευτυχώς  αυτό που μετράει είναι το φύλο αγώνα . Εκεί όπου ο διαιτητής μπορεί να γράφει ότι θέλει και όπως θέλει.. Αυτά είναι γνωστά και τα γράφουμε συνεχώς. Θα δούμε το θέμα από χιουμοριστική πλευρά για να ελαφρύνουμε την κατάσταση. Είναι η δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική που δέχεται την μπάλα στο κεφάλι  ο διαιτητής Φιλακούρης . Την περασμένη Κυριακή βέβαια τυχαία στον αγώνα Αστέρα Κερατσινίου- Ατρόμητου Πειραιά . Τι στο καλό …μαγνήτη έχει στο κεφάλι;;;…

Πριν ξεκινήσει το ντέρμπι του Καραβά ,με τον Αμπελακιακό , ο προπονητής των γηπεδούχων Λευτέρης Βασιλειάδης κατευθύνθηκε προς τον πάγκο της αντίπαλης ομάδας και ευχήθηκε καλή επιτυχία στον συνάδελφο του Στέλιο Βογιατζή και τους συνεργάτες του . Μια κίνηση που σχολιάστηκε ευμενώς από όλους . Ο Λευτέρης πέρα από προπονητής ξεχωρίζει και σαν άνθρωπος…..

Έφυγε από τη ζωή η μητέρα του Γενικού Αρχηγού του Αμπελακιακού Κώστα Φαφούτη . Η κηδεία της έγινε το Σάββατο στη Σαλαμίνα. Τα συλλυπητήρια μας στον αγαπητό φίλο….