Connect with us

stoplekto

Τα φώτα στον τελικό κυπέλλου ΕΠΣΠ  Α.Ο.Καραβάς– Εθνικός Ο.Φ.Π.Φ.

Published

on

Αφιέρωμα στους φιναλίστ του 43ου  τελικού κυπέλλου της ΕΠΣΠ , ενός  πολύ σημαντικού θεσμού για το Πειραϊκό Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο που θα διεξαχθεί  στο  γήπεδο Γ. Καραϊσκάκης την  Τετάρτη  14 Μαρτίου 2018 .

 

Πρόγραμμα

 

15.00: Είσοδος στον αγωνιστικό των διαιτητών και των ποδοσφαιριστών και των  δύο ομάδων- συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Πειραιά

Παράταξη προ των επισήμων – Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου

15.05: Χαιρετισμός Προέδρου Ε.Π.Σ.Π.- Προέδρων ομάδων φιναλίστ με διαιτητές, προπονητές    ποδοσφαιριστές  και παράγοντες των δύο σωματείων.

15.10: Κατάθεση  στεφάνου στην μνήμη των θυμάτων της Θύρας 7 από την  Ε.Π.Σ.Π. και τις δύο ομάδες των φιναλίστ.

15.15: Έναρξη Τελικού αγώνα Κυπέλλου Πειραιά Α.Ο.ΚΑΡΑΒΑΣ – ΕΘΝΙΚΟΣ Ο.Φ.Π.Φ.

 

 

ΑΠΟΝΟΜΕΣ: Μετά το τέλος του αγώνα

Απονομή στην φιναλίστ ομάδα Κυπέλλου και μεταλλίων (προπονητή και ποδοσφαιριστών)

 

Απονομή αναμνηστικών στον διαιτητή, στους βοηθούς διαιτητές, στους παρατηρητές και στο γιατρό του αγώνα

 

Απονομή επάθλου στον πολυτιμότερο ποδοσφαιριστή του κυπέλλου

 

Απονομή στην Κυπελλούχο ομάδα, Κυπέλλου και μεταλλίων

 

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΤΕΛΙΚΟΥ

 

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΗΛΙΑΣ ΣΠΑΘΑΣ

Α΄ ΒΟΗΘΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ:ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΡΩΝΑΣ

Β΄ ΒΟΗΘΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΗΤΑΚΟΣ

4ΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΦΙΛΑΚΟΥΡΗΣ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΒΟΗΘΟΣ:IOΡΔΑΝΗΣ ΚΑΡΑΚΕΛΕΣ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΩΣΤΑΚΟΣ – ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΕΝΤΖΗΣ

ΙΑΤΡΟΙ ΤΕΛΙΚΟΥ: ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΜΠΑΛΑΣ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ ΤΕΛΙΚΟΥ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΑΛΟΚΑΣ

ΒΟΗΘΟΙ:ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ – ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΤΣΕΒΑΣ

 

Α.Ο.ΚΑΡΑΒΑΣ

Ο Αθλητικός Όμιλος Καραβά, είναι ποδοσφαιρική ομάδα που για εννέα δεκαετίες δραστηριοποιείται αγωνιζόμενη σε ερασιτεχνικό επίπεδο στις διοργανώσεις της ΕΠΣ Πειραιώς. Ο Α.Ο. Καραβά έχει «παλμό» 91 ετών, καθώς ιδρύθηκε το 1927.Αγωνίζεται με μπλέ (γαλάζιο) και άσπρο χρώμα στις φανέλες και εκπροσωπεί μέχρι και σήμερα την γειτονιά της Παλαιάς Κοκκινιάς και του Καραβά. Ιδρυτική ονομασία του σωματείου ήταν « Ένωσις Καραβά», που όμως, άλλαξε στη σημερινή του ονομασία το 1969.

Προσωπικότητα άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία του ΑΟ Καραβά είναι ο αείμνηστος Βαλαβάνης Γρηγόριος , ο οποίος υπήρξε για πάνω από 50 χρόνια Πρόεδρος και στυλοβάτης της ομάδας. Ξεχωριστή προσωπικότητα που άφησε την δική του σφραγίδα στο σωματείο ήταν , ο επίτιμος πρόεδρος του Ολυμπιακού Πειραιώς κος  Θεοδωρακάκης Λεωνίδας ο οποίος διετέλεσε και μέλος του Δ.Σ του Α.Ο Καραβά με αποκορύφωμα την δεκαετία του 70-80 που κατάφερε να διοργανώσει φιλικό αγώνα με την τότε μεγάλη ομάδα του Ολυμπιακού και τους αστέρες της εποχής εκείνης στο γήπεδο της Νίκαιας, ένα γεγονός που συζητήθηκε έντονα και προκάλεσε αίσθηση στον ποδοσφαιρικό Πειραιά.

 

Ο Αθλητικός Όμιλος Καραβά τιμήθηκε τον Ιανουάριο του 2016 από την Unesco Πειραιώς και Νήσων για τα 88 χρόνια συνεχής παρουσίας και προσφοράς στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Σπουδαίοι παράγοντες που διετέλεσαν και αναφέρονται με τυχαία σειρά ήταν, οι Γαβαλάς Δημήτριος, Πισιμίσης Δημήτριος, Κίτσος Κωνσταντίνος, Καραστατήρας Σπυρίδων, Μαργαρώνης Ιωάννης, Θωμάς Λέλες, Νομικός Ευάγγελος, Χαιρόπουλος Ιωάννης, Μπατζάκης Νικόλαος και Ευσταθόπουλος Ευστάθιος, Μέγγουλης Δημήτριος.

Κατάφεραν επίσης να κρατήσουν με πολλές θυσίες ζωντανό το σωματείο σε πολύ δύσκολες εποχές οι παρακάτω παράγοντες,Ελευθεράκης Αναστάσιος, Ελευθεράκη Αθανασία, Μητρόπουλος Γεώργιος, Μητροπούλου Βασιλική και Βασιλειάδης Σπυρίδων.

Πριν από μία πενταετία, ο Α.Ο. Καραβά βίωσε την δυσκολότερη περίοδο της ιστορίας του, καθώς όχι μόνο υποβιβάσθηκε στην Γ΄ Κατηγορία Πειραιά, αλλά έφτασε ένα βήμα πριν να παραδώσει τη σφραγίδα του, οδηγούμενος σε οριστική διάλυση. Με μπροστάρηδες παλαίμαχους ποδοσφαιριστές και τους ηγέτες της ομάδας τον Ιωσήφ Ρούσσο και μετέπειτα τον τωρινό πρόεδρο Χρήστο Σκανδάλη όλοι μαζί ονειρεύτηκαν μια ομάδα που θα πρωταγωνιστούσε στο Πειραϊκό ποδόσφαιρο και ξεκίνησαν να χτίζουν τα θεμέλια της επιτυχίας. Η ομάδα του Α.Ο Καραβά» πλέον αγωνίζεται στην Α Κατηγορία Πειραιά και μάλιστα κατάφερε να φτάσει στον τελικό κυπέλλου Πειραιά για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου, διεκδικώντας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το πρωτάθλημα και την άνοδο στην Γ’ Εθνική κατηγορία γεγονός που δεν έχει συμβεί ποτέ μέχρι και σήμερα.

ΡΟΣΤΕΡ

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

Τζανέτος Μώτος

Δόνας Σπυρίδων

Γολεγός Παναγιώτης

 

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ

Αναγνωστόπουλος Βαλάντης

Τερόλλης Μιχάλης

Μελάς Θεόδωρος

Καλιακούδας Ιωάννης

Κουμεντάκος Μιχαήλ

Αιβαλιώτης Κωνσταντίνος

Θηραίος Βασίλειος

Γκούτσιος Δημήτριος

Αναγνώστου Πάρης

Παπαδόπουλος Σταύρος

Λουκά Αλμπάν

 

ΜΕΣΟΙ

Omeraj Andon

Bilibashi Mishel

Ντούνιας Γεώργιος

Μητρόπουλος Αθανάσιος

Τάνκα Αριστοτέλης

Καμμένος Νικόλαος

Λίμα Κωνσταντίνος

Γεωργίου Δημήτριος

Φούντας Συμεών

Ζαρκάδας Αναστάσιος

Χατζηπαναγιώτης Γεώργιος

Χονδρουδάκης Παντελής

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

Bessou Gbassale Louis

Ρηγούτσος Ευγένιος

Μουλίδης Μανώλης

Ταλαμπέκος Κωνσταντίνος

Κούσης Ιωάννης

 

Το τεχνικό επιτελείο

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Κόκκοτος Παύλος

ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ: Nomikos Alexander  Jan

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: Βασιλειάδης Λευτέρης

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΩΝ: Τζανέτος Μώτος

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΣ: Βασιλειάδης Σπυρίδων

ΓΕΝΙΚΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ: Ρούσσος Ιωσήφ

 

Διοικητικό συμβούλιο

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Σκανδάλης Χρήστος

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Α: Βρεκούσης Ευάγγελος

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Β: Μέγγουλης Δημήτριος

ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Βαλαβάνης Παναγιώτης

ΤΑΜΙΑΣ: Σκανδάλης Βασίλειος

ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ.: Κανάκης Αναστάσιος

ΕΦΟΡΟΣ: Βασιλειάδης Σπυρίδων

ΜΕΛΗ: Καραγιώργος Γεώργιος, Ελευθερίου Σάκης, Βαλαβάνης Χάρης, Παχής Κωνσταντίνος, Κονταξής Πέτρος

 

 

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΟ ΚΑΡΑΒΑ ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΗ

 

Πέρασαν 90 χρόνια ζωής  για να φτάσει ο ΑΟ Καραβάς στο υψηλότερο σκαλί της ιστορίας του. Μια ομάδα που εκφράζει, μια από τις πιο λαϊκές και ξακουστές γειτονιές του Πειραιά, την Παλαιά Κοκκινιά, κατάφερε να μείνει ζωντανή περνώντας μεγάλες αλλά και άσχημες στιγμές.

Τα τελευταία πέντε χρόνια πέρνοντας φόρα από τον πάτο της κόλασης κατάφερε να φτάσει εδώ στον τελικό του κυπέλλου Πειραιά στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης».Είναι τιμή μας λοιπόν να αγωνιστούμεστον χώρο που αγωνίζεται ο μεγαλύτερος σύλλογος της χώρας.Είναι τιμή μας που στον δρόμο για τον τελικό αποκλείσαμε ομάδες με ένδοξη ιστορία στο Πειραϊκο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.Είναι τιμή μας που απέναντι μας στον τελικό αντιμετωπίζουμε τον Εθνικόπου αποτελεί σημαντικό κομμάτι του Ελληνικού ποδοσφαίρου αλλά και του Πειραιά.

Τέλος, προσωπικά αισθάνομαι πολύ υπερήφανος για όλους τους συνεργάτες μου στο διοικητικό συμβούλιο αλλά και για τους προπονητές και ποδοσφαιριστές της ομάδας.Είμαι ευλογημένος που έτυχε σε εμένα να ηγούμαι όλης αυτής της προσπάθειας.

Θέλω να ευχαριστήσω την ΕΠΣΠ για την άψογη διοργάνωση,τον Δήμαρχο Πειραιά και το δημοτικό συμβούλιο για την αρωγή τους καθώς επίσης και την διοίκηση του σταδίου Καραϊσκάκη και τον Ολυμπιακό για την παραχώρηση του γηπέδου.

Ο ΑΟ Καραβά με σεβασμό και αξιοπρέπεια θα διεκδικήσει τις όποιες ελπίδες για την κατάκτηση του Κυπέλλου αλλά και του Πρωταθλήματος μέχρι τέλους.

Ας απολαύσουμε όλοι μαζί την μεγαλύτερη γιορτή του Πειραϊκού ποδοσφαίρου όπως ακριβώς της αρμόζει.

 

ΕΘΝΙΚΟΣ Ο.Φ.Π.Φ.

 

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΟΜΑΔΑΣ

Ο Εθνικός αποτελεί ένα από τα πιο ιστορικά σωματεία στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, έχοντας αναδείξει πλήθος παικτών και προσωπικοτήτων στον αθλητισμό και όχι μόνο στο ποδόσφαιρο.
Έχοντας ήδη συμπληρώσει 90 + χρόνια από την ίδρυση του (21 Νοεμβρίου 1923), o Εθνικός Όμιλος Φιλάθλων Πειραιώς Φαλήρου (Ο.Φ.Π.Φ.),  βρίσκεται σε ένα απόλυτα κομβικό σημείο της ιστορίας του.
Μίας ομάδας η οποία έχει γράψει την δική της ξεχωριστή και παράλληλα λαμπρή ιστορία στο χώρο του Ελληνικού αθλητισμού. Το τμήμα ποδοσφαίρου του Εθνικού ιδρύθηκε το 1923 και είναι από τα πρώτα του συλλόγου. Είναι από τις ιστορικότερες ποδοσφαιρικές ομάδες της Ελλάδας, έχοντας συνολικά 36 παρουσίες στην Α΄ Εθνική (οι 31 συνεχόμενες από την περίοδο 1959-60 έως την περίοδο 1989-90) και έχοντας κατακτήσει ένα κύπελλο Ελλάδος.
Ο Εθνικός υπήρξε ένα από τα ιδρυτικά σωματεία της Ε.Π.Σ. Πειραιώς, στα πρωταθλήματα της οποίας ήταν βασικός πρωταγωνιστής.
Στο διάστημα που συμμετείχε κατέκτησε τρία πρωταθλήματα Πειραιά, το 1928, 1929 και 1939
ενώ καταλάμβανε σχεδόν μόνιμα τη δεύτερη θέση τις υπόλοιπες περιόδους, με ελάχιστες εξαιρέσεις.
Ο Εθνικός υπήρξε ένας από τους κύριους πρωταγωνιστές των πρώτων πανελλήνιων πρωταθλημάτων της ΕΠΟ.
Στο πρώτο πρωτάθλημα που διοργανώθηκε την περίοδο 1927-28 συμμετείχε ως πρωταθλητής Πειραιά, χάνοντας τελικά το πρωτάθλημα από τον Άρη.
Την επόμενη χρονιά (1928-29) κέρδισε πάλι τη συμμετοχή του στο πανελλήνιο πρωτάθλημα όμως η διοργάνωση δεν διεξήχθη.
Την περίοδο1934-35 αναδείχθηκε πρωταθλητής του νότιου ομίλου, κερδίζοντας τη συμμετοχή του στον τελικό του πρωταθλήματος με αντίπαλο τον Άρη, που όμως δεν διεξήχθη με αιτιολογία την καλύτερη προετοιμασία της Εθνικής ομάδας για το 4ο Βαλκανικό Κύπελλο.
Από τις αρχές της δεκαετίας είχε αναλάβει πρόεδρος του ο μεγαλοβιομήχανος Δημήτρης Καρέλλας, δημιουργώντας μία ισχυρή ομάδα που έφτασε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα της περιόδου 1955-56 να τερματίσει στη δεύτερη θέση έναν βαθμό πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Τον Απρίλιο του 1957, ο πρόεδρος της ομάδας προσκάλεσε στον Πειραιά διεθνείς ποδοσφαιριστές της μεγάλης Εθνικής Ουγγαρίας, που είχαν αποφασίσει να καταφύγουν στη δύση έπειτα από τη Σοβιετική εισβολή στη χώρα τους, για διεξαγωγή φιλικών αγώνων.

Η πρόθεση του να εντάξει στην ομάδα του Εθνικού κορυφαίους Ούγγρους διεθνείς όπως ο Φέρεντς Πούσκας και ο Σάντορ Κότσις θορύβησε τις μεγάλες ομάδες του κέντρου που ζήτησαν από την ΕΠΟ την τιμωρία του Εθνικού. Ο Εθνικός κατηγορήθηκε τελικά ως «επαγγελματικό σωματείο» και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του πρωταθλήματος με αιτιολογία την «διεξαγωγή φιλικών αγώνων με τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές της αυτοεξόριστης εθνικής Ουγγαρίας, με συνέπεια ούτε αυτήν την φορά να πάρει τον πολυπόθητο τίτλο.
Σημαντικότερη όμως στιγμή του Εθνικού υπήρξε η κατάκτηση του κυπέλλου, το 1933, παίζοντας στον τελικό με τον Άρη σε δύο αγώνες. Η ομάδα αγωνίστηκε στο γήπεδο του Άρη αποσπώντας την ισοπαλία 2-2 και κερδίζοντας τον μετά στον επαναληπτικό, στο γήπεδο Απόστολος Νικολαΐδης, 2-1.
Ο Εθνικός συμμετείχε ανελλιπώς στα πρωταθλήματα της πρώτης Εθνικής από την ίδρυσή της κατηγορίας έως την περίοδο 1989-90, όταν υποβιβάστηκε για πρώτη φορά στην Β΄ Εθνική.
Κορυφαία στιγμή της ομάδας στην Α΄ Εθνική ήταν την σεζόν 1974-75 που τερμάτισε στην τέταρτη θέση, διεκδικώντας την έξοδό της στο κύπελλο UEFA, αλλά ακόμα και τότε ο Εθνικός τιμωρήθηκε με -3 βαθμούς για ένα αγώνα στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο, με συνέπεια να χάσει την έξοδο στην Ευρώπη.
Φυσικά δικαιώθηκε απο το ιδιο αθλητικό δικαστήριο αλλά ο χρόνος ήδη είχε αντιπαρέλθει…Ο Εθνικός κατά τη διάρκεια της τριακονταετίας που αγωνιζόταν ανελλιπώς στην Α΄Εθνική ανέδειξε σημαντικούς ποδοσφαιριστές, ενώ ανέδειξε και δύο πρώτους σκόρερ του πρωταθλήματος, τον Ρομπέρτο Καλκαντέρα (1975) και τον Θανάση Ιντζόγλου (1977).
Από την δεκαετία του 1990 ο Εθνικός εισήχθη σε μία παρατεταμένη περίοδο κρίσης.
Αν και πέτυχε την επιστροφή του στην Α΄ Εθνική τρεις φορές δεν κατάφερε να παραμείνει για μεγάλο διάστημα.
Τελευταία φορά που αγωνίστηκε στην Α΄ Εθνική ήταν την περίοδο 1998-99, που τερμάτισε στην τελευταία θέση χωρίς να καταφέρει να πετύχει ούτε μία νίκη. Στην συνέχεια ακολούθησε ένας αγωνιστικός κατήφορος με τον υποβιβασμό στην Γ’ Εθνική την περίοδο 1999-2000 και τον υποβιβασμό στη Δ’ Εθνική(2002-03).
Το 2004 μέσω της συγχώνευσής του με τον Α.Ο. Μάνης πέτυχε την επιστροφή του στην Γ Εθνική, και στην συνέχεια στην Β΄ Εθνική.
Αντιμετωπίζοντας σοβαρά διοικητικά προβλήματα  αργότερα βρέθηκε  στην Δ’ Εθνική ενώ υποβιβάζεται για πρώτη φορά στην ιστορία του στο τοπικό πρωτάθλημα του Πειραιά, στο οποίο και παρέμεινε για δύο χρόνια.
Επανέρχεται στην Γ Έθνική , ενώ την περίοδο 2014-15, ο Εθνικός Πειραιώς μετείχε στον 4ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής και προκρίθηκε έως στον τελικό του κυπέλλου Γ΄ Εθνικής Ελλάδας αντιμετωπίζοντας και εκεί προβλήματα ποδοσφαιρικής ισονομίας.
Στην Γ΄Εθνική κατηγορία μετέχει και ως σήμερα. Ταυτόχρονα στο διάστημα αυτό, ο Εθνικός ξαναπαίρνει την αρχική του ονομασία και επιστρέφει και επίσημα στις ρίζες του με το συνθετικό Όμιλος Φιλάθλων Πειραιώς Φαλήρου να κοσμεί – όπως παλιότερα- έτσι και σήμερα το όνομά του.

ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κωτσόπουλος Σπύρος

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Καραφαντής Δημήτριος

ΓΕΝΙΚΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ: Δέρβος Βασίλειος

ΈΦΟΡΟΣ: Γκότσης Παναγιώτης

ΜΕΛΗ: Αρμόδωρος Ηλίας, Καραμολέγκος Παναγιώτης, Ξυδέας Γεώργιος, Καρυδόπουλος Αλέξανδρος- Σταύρος, Καρυδόπουλος Αλέξανδρος

 

ΡΟΣΤΕΡ

TΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ:

Βουτσινάς Βασίλειος

Σικαλιάς Γεώργιος

Ελθίνι Γιούσεφ

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ:

Στασινός Αναστάσιος

Γερόλυμος Αθανάσιος

Μπένα Δημήτριος

Πεχλιβανίδης Δημήτριος

Βενέτης Νικόλαος

Ρούσσης Δημήτριος

Κρητικός Γεώργιος

Bλάχος Παναγιώτης

ΜΕΣΟΙ: 

Κατίδης Γεώργιος

Κωνσταντίνου Δημήτριος

Κομνηνός Παναγιώτης

Παυλάκης Ευθύμιος

Λεωνιδόπουλος Αθανάσιος

Σωπασής Σήφης

Dominquez da silva micheel angelo

Τεγούσης Κωνσταντίνος

Diego Sebastian Romano

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

Μάναλης Γεώργιος

Κατσικοκέρης Νικόλαος

Μακρυγιάννης Παύλος

Γκέσιος Ιωάννης

Δωματάς Ιωάννης

Αυλωνίτης Αναστάσιος Άγγελος

 

ΤΕΧΝΙΚΟ TEAM:

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Νεντίδης Νικόλαος

ΒΟΗΘΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Λιούγκος Κωνσταντίνος:

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΩΝ: Παναγιωτόπουλος Αντώνιος:

ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ:Τζώρτζης Βασίλειος – Ορφανίδης Αναστάσιος – Μωϋσιάδης Παναγιώτης

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΣ: Χριστοδούλου Νικόλαος:

TΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: Τάκης Γιαννόπουλος

 

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΑΡΥΔΟΠΟΥΛΟΥ( ΕΘΝΙΚΟΣ)

 

“Χαιρετίζουμε τον θεσμό του Κυπέλλου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά , την ΕΠΣΠ και τα σωματεία που συμμετείχαν στη διοργάνωση, τον φίλαθλο κόσμο του Πειραιά αλλά και όλους τους ποδοσφαιρόφιλους εν γένει. Πρόκειται για μια γιορτή του ποδοσφαίρου στην οποία υπάρχει προκαθορισμένο νικηφόρο αποτέλεσμα: To ίδιο το Ποδόσφαιρο, η ανάδειξη των αξιών του αθλητισμού και όλων των ιδανικών που πρεσβεύει το πλέον λαοφιλές άθλημα. Και νιώθουμε χαρά που ο ΕΘΝΙΚΟΣ, μιας εκ των ιστορικότερων ομάδων της Ελλάδος, με παράδοση και μοναδική συνεισφορά στον ελληνικό αθλητισμό, καλείται να διεκδικήσει το Κύπελλο Πειραιά απέναντι στην ομάδα του Α.Ο. ΚΑΡΑΒΑ ομάδα την οποία και συγχαίρουμε για την διάκριση της αυτή. Σε έναν αγώνα με κύρια χαρακτηριστικά του την ευγενή άμιλλα και τα αθλητικά ιδεώδη μεταξύ ομάδων του Πειραιά.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την “Καραϊσκάκης Α.Ε.” δια την ευγενική παραχώρηση του γηπέδου προκειμένου να λάβει χώρα το κορυφαίο αθλητικό γεγονός του Πειραϊκού ποδοσφαίρου, όπως επίσης τον κ. Ευάγγελο Μαρινάκη καθώς και τον Δήμαρχο Πειραιά, κ. Ιωάννη Μώραλη.
Σε ένα γήπεδο που καλούνται οι φίλοι του Εθνικού, οι φίλοι των ποδοσφαιρικών σωματείων του Πειραιά αλλά και όλος ο φίλαθλος κόσμος να παρευρεθούν και να τιμήσουν με την παρουσία τους το Πειραϊκό ποδόσφαιρο. Ενα γήπεδο στο οποίο ξυπνούν μνήμες του ένδοξου παρελθόντος για τον Εθνικό, μέσα στις γραμμές του οποίου χαράχτηκαν ιστορικές στιγμές. Στιγμές που η οικογένεια του Εθνικού και οι απανταχού φίλοι του ευελπιστούμε να ξαναζήσουν σύντομα.»

 

ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ

 

Α.Ο.ΚΑΡΑΒΑΣ

ΟΔΗΓΗΤΡΙΑ  – ΚΑΡΑΒΑΣ   0-3α.α.

ΑΕΤΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ  – ΚΑΡΑΒΑΣ  1-2

Α.Ο.Α.Δ.  – ΚΑΡΑΒΑΣ  0-2

 

Προημιτελική Φάση

ΗΦΑΙΣΤΟΣ – ΚΑΡΑΒΑΣ 0-5

ΚΑΡΑΒΑΣ – ΗΦΑΙΣΤΟΣ  1-0

Ημιτελική Φάση

ΕΡΜΗΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ  – ΚΑΡΑΒΑΣ  2-1

ΚΑΡΑΒΑΣ – ΕΡΜΗΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ 3-0

 

 

ΕΘΝΙΚΟΣ Ο.Φ.Π.Φ.

ΚΥΠΡΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ – ΕΘΝΙΚΟΣ   0-4

ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ – ΕΘΝΙΚΟΣ 0-0 0-1(παρ.)

ΑΙΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ – ΕΘΝΙΚΟΣ 0-2

Προημιτελική Φάση

ΕΘΝΙΚΟΣ  – Α.Ε. ΜΟΣΧΑΤΟΥ  3-1

Α.Ε. ΜΟΣΧΑΤΟΥ  – ΕΘΝΙΚΟΣ   1-1

Ημιτελική Φάση

ΕΘΝΙΚΟΣ – ΑΜΠΕΛΑΚΙΑΚΟΣ   1-0

ΑΜΠΕΛΑΚΙΑΚΟΣ  – ΕΘΝΙΚΟΣ   1-1

 

Δύο λόγια για τον φετινό θεσμό

 

Στον φετινό θεσμό του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Πειραιά «Γ. ΓΚΑΜΙΛΗΣ»συμμετείχαν συνολικά  70 σωματεία της ένωσης από τα συνολικά  75 που είχαν δικαίωμα συμμετοχής(4 σωματεία της Γ΄ Εθνικής , 31 σωματεία της Α΄ Κατηγορίας, 28 σωματεία της Β΄ Κατηγορίας και  12 σωματεία της Γ΄ Κατηγορίας.

Η Οδηγήτρια  αν και δήλωσε συμμετοχή, τελικά δεν αγωνίσθηκε αφού στο μεταξύ αποχώρησε από το πρωτάθλημα και το Κύπελλο.

 

Η Προημιτελική και η Ημιτελική Φάση περιελάμβανε διπλούς αγώνες, στοιχείο που έχει προσδώσει ξεχωριστή στον θεσμό αλλά και υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τον φίλαθλο κόσμο του Πειραιά.

Οι ομάδες της μικρότερης κατηγορίας ήταν πάντα γηπεδούχες από την Α΄ φάση του θεσμού μέχρι την Προημιτελική Φάση, συνολικά διεξήχθησαν 75 αγώνες και σημειώθηκαν 235 τέρματα.

Ο Ρενάλντο Ράμα του Αμπελακιακού έχει σημειώσει τα περισσότερα  (5)τέρματα και ακολουθεί ο Νίκος Μάναλης του Εθνικού με 4 τέρματα.

 

ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ

 

Η Ε.Π.Σ. Πειραιώς ιδρύθηκε στις 20 Μαρτίου 1925 από 6 συλλόγους, μετά την διάσπαση της ΕΠΣ Ελλάδος λόγω της παρατεταμένης αντιπαράθεσης μεταξύ των σωματείων της Αθήνας  και του Πειραιά, με πρώτο πρόεδρο της ένωσης τον Ιωσήφ Τερεζάκη.

Τα έξι ιδρυτικά σωματεία ήταν: Ολυμπιακός, Εθνικός, Φαληρική Ένωσις Μ. Αλέξανδρος, Φαληρικός Σύνδεσμος, Ένωσις Φιλάθλων Νεαπόλεως και Γ.Σ. Τιτάν (ο οποίος το 1926 συγχωνεύτηκε με την Ε.Φ. Νεαπόλεως).

Μαζί με την Ε.Π.Σ. Αθηνών και την Ε.Π.Σ. Μακεδονίας ίδρυσαν το 1926 την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ).

Τα πρώτα χρόνια της ένωσης χαρακτηρίστηκαν από αναταραχές, ενώ το  1926 η Ε.Π.Σ. Πειραιώς  αριθμούσε συνολικά 14 σωματεία.

Η παρουσία των πειραϊκών ομάδων στα πανελλήνια πρωταθλήματα ήταν εξαιρετική, καθώς ο Ολυμπιακός κυριάρχησε κατακτώντας την πλειοψηφία των τίτλων, ενώ ο Εθνικός ανταγωνιζόταν επάξια τις ισχυρές ομάδες των ενώσεων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, αφού μόνο με ομάδες αυτών των ενώσεων διεξάγονταν τα πανελλήνια πρωταθλήματα και μέχρι την  καθιέρωση των εθνικών κατηγοριών το 1959.

Σήμερα η δικαιοδοσία της Ε.Π.Σ. Πειραιώς εκτείνεται στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, δηλαδή: στον δήμο Πειραιώς, στους περιφερειακούς δήμους που είναι ο δήμος Νικαίας/Άγιος Ιωάννης Ρέντης, Κερατσινίου/Δραπετσώνας, Κορυδαλλού, Μοσχάτου/Ταύρου,Περάματος, Αιγίνης- Αγκιστρίου, Σαλαμίναςκαι μέρος του δήμου Καλλιθέας.

Σήμερα η Ε.Π.Σ.Πειραιά αριθμεί 84 σωματεία (5 εκ των οποίων είναι ανενεργά)

 

ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΙ

ΠΕΙΡΑΙΑ

 

1976- ΣΠΙΘΑ

1977- ΟΔΗΓΗΤΡΙΑ

1978- ΠΑΝΑΣΠΡΟΠΥΡΓΙΑΚΟΣ

1979- ΔΟΞΑ ΠΕΙΡΑΙΑ

1980- ΑΕ ΝΕΑΠΟΛΗ

1981- ΑΕ ΝΙΚΑΙΑ

1982- ΙΩΝΙΚΟΣ

1983- ΝΙΚΗ ΡΕΝΤΗ

1984- ΑΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ

1985- ΑΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ

1986- ΜΑΝΔΡΑΙΚΟΣ

1987- ΑΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ

1988- ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

1989- ΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ

1990- ΑΠΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ

1991- ΑΙΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

1992- ΑΠΟ ΠΕΡΑΜΑΙΚΟΣ

1993- ΑΟ ΜΟΣΧΑΤΟΥ

1994- ΑΟ ΠΕΙΡΑΙΚΗ

1995 -ΑΠΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ

1996- ΑΠΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ

1997- ΠΑΝΑΣΠΡΟΠΥΡΓΙΑΚΟΣ

1998- ΧΑΛΚΗΔΩΝΑ

1999- ΧΑΛΚΗΔΩΝΑ

2000- ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ  ΠΕΙΡΑΙΑ

2001- ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ

2002- ΕΡΑΣ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Σ.Φ.Π.

2003- ΑΟ ΜΟΣΧΑΤΟΥ

2004- ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

2005- ΑΠΟ ΠΕΡΑΜΑΙΚΟΣ

2006- ΑΠΟ ΠΕΡΑΜΑΙΚΟΣ

2007- ΑΙΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

2008- ΑΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ

2009- ΑΕ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ

2010- ΑΠΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ

2011- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ

2012- ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

2013- ΑΕ ΜΟΣΧΑΤΟΥ

2014- ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

2015- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ

2016- ΑΠΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ

2017- ΑΠΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ

 

Mετά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην  αίθουσα συσκέψεων  του «Γ. Καραισκάκης» την  Πέμπτη 8/3/2018, αναφορικά με τα μέτρα τάξης του Τελικού αγώνα Κυπέλλου Γ.  ΓΚΑΜΙΛΗΣ, που ως γνωστόν θα διεξαχθεί την Τετάρτη 14/3/2018 και ώρα 15.00 στο Γ. Καραϊσκάκης ανάμεσα στα σωματεία Α.Ο.ΚΑΡΑΒΑΣ – ΕΘΝΙΚΟΣ Ο.Φ.Π.Φ, γίνονται γνωστά τα εξής:

Οι φίλαθλοι του Εθνικού θα φιλοξενηθούν στη Θύρα 23( πλευρά ηλεκτρικού), οι φίλαθλοι του ΚΑΡΑΒΑ στη Θύρα 8 (πλευρά «Ελαΐς») και οι ουδέτεροι φίλαθλοι στις Θύρες 28-29-30.

Επίσης στις Θύρες 9-10 (πλευρά «Ελαΐς») θα φιλοξενηθούν παιδιά και αθλητές των ακαδημιών των Πειραϊκών σωματείων.

Στη Θύρα Vips θα φιλοξενηθούν οι επίσημοι, οι διοικήσεις των φιναλίστ όπως επίσης οι δημοσιογράφοι, ΜΜΕ που θα καλύψουν τον τελικό.

Την ημέρα του τελικού θα λειτουργήσουν τα εξής εκδοτήρια:

α) έναντι της Θύρας 25 για τις θύρες 23 και 28-29-30

β) έναντι της Θύρας 17 για την Θύρα 8.

Οι θύρες του γηπέδου θα ανοίξουν στις 13.30

Η Αστ. Διεύθυνση Πειραιά ενημερώνει ότι θα πραγματοποιηθούν αυστηροί έλεγχοι κατά την είσοδο των φιλάθλων, ενώ απαγορεύεται  η μεταφορά εντός του σταδίου αλλά και η  ρίψη  καπνογόνων, βεγγαλικών, κροτίδων.

Απαγορεύεται επίσης η χρήση οινοπνευματωδών ποτών, όπως και η ανάρτηση πανο/πλακάτ με υβριστικό, ρατσιστικό αντεθνικό περιεχόμενο.

Η Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ υπενθυμίζει  ότι τα ΜΜΕ που επιθυμούν θα καλύψουν τον τελικό ότι θα πρέπει έγκαιρα να προμηθευθούν τις απαραίτητες διαπιστεύσεις από την γραμματεία της ένωσης.

Χωρίς διαπίστευση δεν θα είναι δυνατή η είσοδος  στο  στάδιο κανενός   δημοσιογράφου ή φωτογράφου.

* Την ερχόμενη Δευτέρα 12/3/2018 και ώρα  8μ.μ. στην  αίθουσα δεξιώσεων «Πέτρινο» της εταιρείας catering “ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ”, θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη δεξίωση προς τιμήν των δύο φιναλίστ, tων διαιτητών, παρατηρητών κλπ  του Κυπέλλου.

Μάλιστα η  διοίκηση της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει θερμά την  γνωστή εταιρεία catering “ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ”, τον ιδιοκτήτη της κ.Βαγγέλη Σαλαπατάρα για την σημαντική χορηγία και προσφορά του στο Πειραϊκό Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο.