Connect with us

6ος Όμιλος

Τεράστιο διπλό ο Ιαλυσός

Published

on

πουδαία εκτός έδρας νίκη με σκορ (1-3) επί του Α.Ο. Λουτρακίου πανηγύρισε ο Ιάλυσος, ο οποίος συνεχίζει να πιστεύει στο όνειρο της πρώτης θέσης που οδηγεί στα μπαράζ ανόδου στην Β’ Εθνική. Δύο γκολ ο εξαιρετικός Δελαπόρτας, ενώ ένα πρόσθεσε ο Μαντζάνο.

Το μάτς:

Ήξερε τι ζητούσε από την αρχή

Η ομάδα του Σάκη Τερζή μπήκε αποφασισμένη με στόχο να πάρει το τρίποντο και από το πρώτα λεπτά του παιχνιδιού κατάφερε να επιβάλλει τον ρυθμό της. Ο Ιάλυσος πήρε από την αρχή της αναμέτρησης την κατοχή της μπάλας, πίεσε αρκετά τον αντίπαλο και έδειξε την απαραίτητη σοβαρότητα εντός του αγωνιστικού χώρου. Η πρώτη καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 7′ με τον Σπάρταλη να κάνει το πλασέ μέσα από την μεγάλη περιοχή, όμως η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Διασσινού. Η απάντηση των γηπεδούχουν ήρθε λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 15′ όταν η μπάλα έφτασε στην δεξιά πλευρά, όπου βρίσκονταν ο Γούλας, ο παίκτης του Λουτρακίου έκανε το σουτ, όμως ο Ανδρούτσος απομάκρυνε με τις γροθιές.

Η πίεση απέφερε καρπούς

Μετά το 20′ ο Ιάλυσος ανέβασε ακόμα περισσότερο την πίεση του και στο 23′ έχασε τεράστια ευκαιρία να προηγηθεί, όταν η μπάλα μετά το σουτ του Κόλλα έφτασε στον Δελαπόρτα, ο οποίος έκανε το σουτ από πλεονεκτική θέση, στέλνοντας την μπάλα λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Διασσινού. Ο έμπειρος μεσοεπιθετικός των “ερυθροκίτρινων” πήρε το “αίμα του πίσω” στην αμέσως επόμενη φάση και πιο συγκεκριμένα στο 28′ όταν μετά από εξαιρετική μπαλιά του Φαβάλι, ο Δελαπόρτας υποδέχθηκε την μπάλα μέσα στην περιοχή και με δυνατό διαγώνιο σουτ άνοιξε το σκορ για τον Ιάλυσο (0-1). Μάλιστα πριν από την συμπλήρωση του πρώτου ημιχρόνου, οι φιλοξενούμενοι έχασαν μοναδική ευκαιρία να κάνουν δύο τα τέρματα τους. Ο Δελαπόρτας εκμεταλλεύτηκε το λάθος της άμυνας, έκλεψε την μπάλα από τον χώρο της μεσαίας γραμμής, έδωσε στον Μαντζάνο, όμως ο τελευταίος καθυστέρησε και έδωσε το δικαίωμα στον γκολκίπερ Διασσινό να πραγματοποιήσει δύσκολη επέμβαση.

Στην επανάληψη κλείδωσε το τρίποντο

Οι “τοξοβόλοι” ξεκίνησαν το δεύτερο ημίχρονο με στόχο να πετύχουν ένα ακόμα τέρμα που θα τους έδινε μεγάλο προβάδισμα για τη νίκη. Στο 71′ μετά από κόρνερ του Λούκας Φαβάλι, ο Μαντζάνο πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και νίκησε τον Διασσινό πετυχαίνοντας το (0-2) για την ομάδα του. Πριν καλά καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί η ομάδα του Σάκη Τερζή έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της, καθώς στο 74′ μετά από λάθος απομάκρυνση του Διασσινού, η μπάλα έφτασε στον Αζεμάι, ο οποίος την έδωσε στον Δελαπόρτα και ο τελευταίος με δυνατό σουτ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο (0-3). Μετά το τρίτο τέρμα ο Ιάλυσος κατέβασε ταχύτητα και έδωσε το δικαίωμα στο Λουτράκι να φανεί απειλητικό. Οι “οράνιε” πίεσαν στα τελευταία δέκα λεπτά της αναμέτρησης, όμως το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν σε (1-3) με δράστη τον Γούλα, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το λάθος της άμυνας, μπήκε στην περιοχή και με κοντινό σουτ νίκησε τον Ανδρούτσο και διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως ο προπονητής του Ιάλυσου, Σάκης Τερζής χρησιμοποίησε τέσσερα νεαρά παιδιά, δείχνοντας για ακόμα μία φορά πως εμπιστεύεται τους νεαρούς ποδοσφαιριστές του.

ΜVP: Ο Γιώργος Δελαπόρτας ήταν για ακόμα μια φόρα ο πολυτιμότερος παίκτης του Ιάλυσου. Ο φαντεζί μεσοεπιθετικός δημιούργησε αρκετά ρήγματα στην άμυνα του Λουτρακίου, ενώ πέτυχε και δύο πολύ όμορφα γκολ.

Συνθέσεις:

Α.Ο. ΛΟΥΤΡΑΚΙ (Σωκράτης Πέτρου): Διασσινός, Τσώκος, Τσάκα, Τζορμπατζόπουλος (46′ Παππάς), Πετρίδης (46′ Στασινόπουλος Ε), Σιώκος, Γούλας, Γεωργίου, Ζερβός (66′ Βοϊδήλας), Πέριτς (71′ Γεωργούλιας).

ΓΑΣ ΙΑΛΥΣΟΣ (Σάκης Τερζής): Ανδρούτσος, Σταυλάς, Παφιάκης (84′ Αρέτογλου), Σταυλάς, Τσούπρος, Σταθάκης, Ρεκλείτης, Φαβάλι (70′ Μαντικός), Σπάρταλης (48′ Αζεμάι), Δελαπόρτας, Κόλλα (89′ Καραμανώλης Σ), Μαντζάνο.

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply