Connect with us

Ε.Π.Σ.Δ.Α.

Τζανόπουλος: «Ο αθλητισμός είναι  μέτρο αντίστασης»

Αποκλειστική συνέντευξη του Μιχάλη Τζανόπουλου στον Αντώνη Δαρζέντα

Published

on

Αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα μας είπε ο  πρόεδρος της ΕΠΣΔΑ Μιχάλης Τζανόπουλος σε συνομιλία που είχαμε μαζί του .

Αρχικά αναφέρθηκε  στην οικονομική  κρίση που μαστίζει την χώρα μας σε σχέση με τον Αθλητισμό :

«Ο Αθλητισμός είναι αντίδοτο στις πιέσεις των καιρών . Είναι ένα διέξοδο στην εκτόνωση των ανθρώπων .Ένα μέτρο αντίστασης . Παρά τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας και τη ζωή μας , ας σταματήσουμε να είμαστε απαισιόδοξοι.»

Για τις οικονομικές οφειλές των σωματείων προς την Ένωση μας είπε:

«Αρκετά  σωματεία είναι αυτά που οφείλουν. Άλλα λιγότερα και άλλα περισσότερα. Θα πρέπει να το τακτοποιήσουν αυτό. Εμείς κατανοούμε  το πρόβλημα αλλά  δεν μπορούμε να στηρίξουμε και να βοηθήσουμε .Δεν μας επιτρέπεται να κάνουμε κανένα διακανονισμό.»

Για το θέμα της αδειοδότησης των γηπέδων τόνισε :

«Πράγματι δόθηκε παράταση στις αδειοδοτήσεις των γηπέδων μέχρι τις 24 Φεβρουαρίου. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να εφησυχάζουμε και να επαναπαυόμαστε . Από τώρα θα πρέπει να κινηθούν τα σωματεία. Μην το αφήνουμε για την τελευταία στιγμή . Από κει και πέρα θα εφαρμόσουμε τον νόμο. Κανένας δεν διακινδυνεύει την προσωπικότητα του για να παρανομήσει. Ας το καταλάβουν καλά όλοι.»

Οκ. Τζανόπουλος αναφέρθηκε σε αυτό που είχε προαναγγείλει και στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης λέγοντας:

«Οι ομάδες της Α’ Κατηγορίας θα πρέπει να διαθέτουν οπωσδήποτε ένα τμήμα υποδομών. Όσες δεν το  κατάφεραν  ακόμα , έχουν τον χρόνο να φτιάξουν κάτι . Να μην υπάρχουν  δηλαδή προβλήματα τη  νέα χρονιά   και μας αναγκάσουν να τις αποβάλλουμε από το πρωτάθλημα.»

Μίλησε επίσης για την αναβάθμιση του πρωταθλήματος γης Β’ Κατηγορίας :

«Το πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας πιστεύω ότι θα είναι πιο ποιοτικό φέτος με τη συμμετοχή τριών επιπλέον ομάδων φέτος που κάνουν πολύ καλή δουλειά στις υποδομές . Θα λάβει για πρώτη φορά μέρος φέτος η Δύναμη Ασπροπύργου ,ενώ επανέρχονται οι Άγιοι Ανάργυροι Ελευσίνας και ο Ευκλείδης Μεγάρων.»

Ο κ. Τζανόπουλος κατέληξε αναφερόμενος στις Μικτές ομάδες της Ένωσης  :

«Στις Μικτές έχει ξεκινήσει από την προηγούμενη χρονιά να γίνεται κάτι καλό. Οι Νέοι είχαν καλή παρουσία στο Ενωσιακό πρωτάθλημα . Πιστεύω ότι με πιο οργανωμένη δουλειά και την βοήθεια των σωματείων να βελτιωθεί η εικόνα των ομάδων μας  τη νέα χρονιά.»