Connect with us

A' Ε.Π.Σ.Α.

Τι είδαμε το Σαββατοκύριακο στην Α’ ΕΠΣΑ…

Published

on

Γράφει ο Θανάσης Ζαχάκης…

 

 Αν αυτό που είδαμε στην πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α’ ΕΠΣΑ είναι προάγγελος του τι θα δούμε φέτος, τότε σίγουρα θα περάσουμε πολύ “ζεστή” περίοδο και δεν θα βαρεθούμε καθόλου.. Μεγάλες εκπλήξεις, σασπένς, σημαντικός αριθμός γκολ, συνέθεσαν το σκηνικό του Σαββατοκύριακου.. Ας δούμε αναλυτικά τι έγινε..

ΓΕΝΙΚΆ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Μόλις 9 γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν τη νίκη από τα 21 ματς που έγιναν. Αλλά 6 έληξαν ισόπαλα και σε 6 νίκησαν οι φιλοξενούμενοι. Σημειώθηκαν 50 γκολ, με τους γηπεδούχους να πετυχαίνουν 32 και τους φιλοξενούμενους 18. Καταφεραν να σκοράρουν οι 29 από τις 42 ομάδες. Οι 16 από τους 22 γηπεδούχους και οι 13 από τους 22 φιλοξενούμενους.

1ος όμιλος

Το αποτέλεσμα που έκανε αίσθηση ήταν τκ τεράστιο διπλό της Ελπίδας Αγίων Αναργυρων μέσα στη Νέα Ιωνία με 1-0. Επιδειξη ισχύος έκανε το Ηράκλειο επικρατώντας με 3-0 επί του Αγίου Δημητρίου, ενώ σπουδαίο διπλό πήρε η Θύελλα Αγίου Δημητρίου με 1-0 μέσα στο Χαϊδάρι, με την τύχη του αγώνα όμως να κρίνεται στα γραφεία της ΕΠΣΑ λόγω της ένστασης των γηπεδούχων. Εκπληκτικό ξεκίνημα για τον Ηφαιστο Περιστερίου που νίκησε την Λυκόβρυση με το εμφατικό 5-1, ενώ ισόπαλα έληξαν τα ματς Πανερυθραϊκός- Αστέρας Ζωγράφου (1-1) και Δάφνη Παλαιού Φαλήρου – Ατταλος (0-0). Τέλος, στο 1-1 έμειναν Ολυμπιακός Λιοσίων και Ατταλος, με τους γηπεδούχους όμως να αισθάνονται άτυχοι, αφού είχαν δύο δοκάρια, ενώ έχασαν και πέναλτι.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Απόλυτα μοιρασμένα τα αποτελεσματα, αφού γηπεδούχοι και φιλοξενούμενοι πήραν από δύο νίκες, με 3 ματς να λήγουν ισόπαλα. Μπήκαν 15 γκολ, 10 για τους γηπεδούχους και 5 για τους φιλοξενούμενους.

2ος όμιλος

Τη βόμβα της αγωνιστικής έριξε ο Μικρασιατικός, που νίκησε εκτός έδρας την Αγία Παρασκευή με 2-1. Σπουδαίο διπλό πήρε ο Χολαργος με 1-0 επί των Σουρμενων, ενώ έστω και δύσκολα ο Ηλυσιακός λύγισε τον Βύρωνα με 1-0. Ο Παπάγος νίκησε το Παλαιό Φάληρο με 1-0, ενώ σε ένα << τρελό >> ματς ο Κένταυρος Βριλησσίων νίκησε εκτός έδρας τον ΑΟ Ιλίου με 3-2. Ισόπαλο με 1-1 έληξε το γειτονικό ντέρμπι Μελίσσια – Χαλάνδρι, ενώ 2-2 έληξε το Απόλλων Χαλανδρίου – ΑΟ Περιστερίου οαρα το γεγονός πως οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο πρώτο ημίχρονο με 2-0.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΆ

Μόλις δύο νίκες πήραν οι γηπεδούχοι, έναντι τριών των φιλοξενούμενων, ενώ δύο ματς έληξαν ισόπαλα. Μπήκαν 17 γκολ, 8 από τους γηπεδούχους και 9 από τους φιλοξενούμενους.

3ος ομιλος

Σε γενικές γραμμές φυσιολογικά κύλησε η πρώτη αγωνιστική σε αυτό τον όμιλο. Στο ντέρμπι της αγωνιστικής οι Άγιοι Ανάργυροι κατάφεραν λίγο πριν το φινάλε να επικρατήσουν με ανατροπή επί της Αγίας Ελεούσας με 2-1. Τη νίκη της αγωνιστικής όσον αφορά το σκορ πέτυχαν οι Τράχωνες με 6-0 επί των Πετραλώνων, ενώ ο Άρης Πετρούπολης νίκησε με 2-1 τον πολύ νεανικό αλλά αξιόμαχο Ιάσωνα. Σπουδαίο διπλό πήρε η Ανθούπολη με 2-1 επί των Βριλησσίων, ενώ με το δεξί επέστρεψε στην Α’ κατηγορία η Δόξα Βύρωνος, που νίκησε τον Αγιαξ Ταύρου με 2-0 παρα το γεγονός πως έπαιξε για σχεδόν ένα ημίχρονο με 10 παίχτες. Το Καματερό επικράτησε με 1-0 επί της Κηπουπολης σε ένα ματς που σημαδεύτηκε από τον πολύ σοβαρό τραυματισμό του Ντόναλντ Πετανάι των γηπεδούχων, ενώ στο 0-0 έμειναν ΓΣ Αργυρούπολης και Αθηναϊκός.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΆ

Αφιλόξενοι ήταν οι γηπεδούχοι, που νίκησαν στα 5 από τα 7 ματς. Ένα παιχνίδι έληξε ισόπαλο και σε άλλο ένα νίκησαν οι φιλοξενούμενοι.