Connect with us

stoplekto

Τι είδαμε το Σαββατοκύριακο στην Β’ ΕΠΣΑ…

Published

on

Γράφει ο Θανάσης Ζαχάκης…

 

Όπως στην α’, έτσι και στην Β’ ΕΠΣΑ το πρωτάθλημα ξεκίνησε με τεράστιο ενδιαφέρον. Είχαμε σημαντικές εκπλήξεις, συναρπαστικά ματς και αρκετά γκολ. Ας δούμε αναλυτικά τι έγινε…

ΓΕΝΙΚΆ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΆ

Οι γηπεδούχοι πήραν τη μερίδα του λέοντος, αφού νίκησαν σε περισσότερα από τα μισά ματς. Συγκεκριμένα είχαμε 12 νίκες γηπεδούχων, 6 ισοπαλίες και 4 νίκες φιλοξενουμένων. Σημειώθηκαν 62 γκολ, 38 από τους γηπεδούχους και 24 από τους φιλοξενούμενους. Σκόραραν οι 34 από τις 44 ομάδες. ΓΚΟΟΟΛ! φώναξαν 19 γηπεδουχοι και 15 φιλοξενούμενοι.

1ος όμιλος

Τη νίκη της αγωνιστικής πέτυχε η εκπληκτική Πέρα Κλουμπ, που νίκησε εκτός έδρας τον Άγιο Θωμά με το εμφατικό 4-1. Σημαντικα δίπλα για το Καλαμάκι (2-1 τον Νεοπεντελικό) και ΑΟΝΑ (1-0 τον Κολωνό), ενώ έστω και δύσκολα ο Φωστήρας Ηλιούπολης νίκησε την ΑΕ Μεταμόρφωσης με 1-0. Σημαντική νίκη πήρε ο Φοίνικας Περιστερίου με 2-0 επί της Ιεράπολης, ενώ εντυπωσιακός ήταν ο Άρης Καλαμακίου που νίκησε με 3-1 τον Υμηττό. Στο 1-1 έμειναν Κεραυνός Γλυφάδας και Δάφνη Αθηνών, ενώ ρεπό είχε η Λαύρα Αργυρούπολης.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Απόλυτη ισορροπία στα αποτελέσματα. Από 3 νίκες για γηπεδούχους και φιλοξενούμενους και μια ισοπαλία. Μπήκαν 18 γκολ, από 9 για γηπεδούχους και φιλοξενούμενους.

2ος όμιλος

Χωρίς μεγάλες εκπλήξεις ξεκίνησε αυτός ο όμιλος. Ξεχωρίζει η πολύ μεγάλη νίκη του Γκυζιακού εκτός έδρας επί του ΠΟΨ με 2-1. Εμφατικη νίκη πήρε η Ελευθερούπολη με 4-1 επί του Χαλκηδονικού, ενώ η Κοψαχειλα νίκησε με 2-0 την Κηφισιά 2010. Ο ΓΣ Καισαριανής πήρε το ντέρμπι των νεοφωτιστων επικρατώντας με 1-0 επί του Γαλαξία, ενώ σημαντικές νίκες πήραν Τερψιθέα (2-1 τα Ταταύλα) και Νέα Σμύρνη (3-1 την Αλσουπολη). Τέλος, στο 0-0 έμεινε το ντέρμπι της Καισαριανής μεταξύ Εθνικού Αστέρα και Πανιώνιου Καισαριανής. Ρεπό είχε ο ΠΑΣ Γαλάτσι.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Οι γηπεδούχοι είχαν την ξεκάθαρη υπέροχη αφού νίκησαν στα 5 από τα 7 ματς, με ένα ματς να λήγει ισόπαλο και σε ένα να παιρνουν τη νίκη οι φιλοξενούμενοι. Οι γηπεδούχοι πέτυχαν 13 γκολ έναντι 5 των φιλοξενουμένων (18 συνολικά).

3ος όμιλος

Κύριο χαρακτηριστικό σε αυτό τον όμιλο τα πολλά γκολ, αλλά και το γεγονός πως δεν νίκησε κανένας φιλοξενούμενος. Η Αθηναΐδα λίγο πριν το τέλος νίκησε τον Ατρόμητο Χαλανδρίου με 1-0.ενω συνέχεια στις καλές εμφανίσεις του κυπέλλου έδωσε η ΑΕ Περιστερίου που νίκησε την Πεύκη με 4-2. Με το ίδιο σκορ (4-2) νίκησε ο Ατρόμητος Μεταμόρφωσης τους Λύκους Χαϊδαρίου ,ενώ με το δεξί ξεκίνησε ο Παράδεισος, επικρατώντας με 2-1 επί της Κορωνίδας. Στο 2-2 έμειναν Αστέρας Εξαρχείων και Ορφέας Αιγάλεω, όπως και ο Άρης Χολαργού με τον Ποσειδώνα Γλυφάδας. Ισόπαλοι με 1-1 ήρθαν Ηρακλής Περιστερίου και Ιπποκράτης στο Περιστεριώτικο ντέρμπι, ενώ χωρίς γκολ ολοκληρώθηκε το ντέρμπι της αγωνιστικής μεταξύ του Θρίαμβου Χαϊδαρίου και της Άμιλλας Περιστερίου.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Όπως είπαμε σε αυτό τον όμιλο, δεν νίκησε κανένας φιλοξενούμενος. Είχαμε 4 νίκες για γηπεδούχους και 4 ισοπαλίες. Εντυπωσιακός ο αριθμός των γκολ, αφού η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα 26 φορές. 16 για τους γηπεδούχους και 10 για τους φιλοξενούμενους.