Connect with us

A' Ε.Π.Σ.Α.

Το άστρο του Ρούσεφ «εκτέλεσε» τον Θρίαμβο Αθηνών

Published

on

Παίζοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο στο πρώτο μέρος και έχοντας ηγέτη τον Ιβάν Ρούσεφ, οι Άγιοι Ανάργυροι επικράτησαν στην έδρα τους 2-1 του Θριάμβου Αθηνών. Το συγκρότημα του Δημήτρη Καλύκα πήρε μια σπουδαία νίκη, ανέβηκε στην πέμπτη θέση έχοντας 26 βαθμούς και συγκάτοικους την Αγία Παρασκευή και την Αργυρούπολη. Αντίθετα, οι ‘κυανοπράσινοι’ αφυπνίστηκαν αργά, προσπάθησαν να αντιστρέψουν την κατάσταση, αλλά μοιραία έμειναν στους 30 πόντους όντας τρίτοι.

Μόλις στο 5′ οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι με τον Στραβοκέφαλο, ο οποίος ανατράπηκε από τον Κόρδα και για ένα δίλεπτο οι παίκτες του Γιάννη Κουσάνα διαμαρτύρονταν ότι ο νεαρός πορτιέρο βρήκε πρώτα την μπάλα. Ο Ρούσεφ ανέλαβε την εκτέλεση και άνοιξε το σκορ στο 7′ δίνοντας φτερά στα πόδια των συμπαικτών του. Στο 11′ ο Κόρδας σταμάτησε δύσκολα πάνω στην γραμμή την κεφαλιά του Μυστρίδη, αλλά στο 14′ δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο. Οι ‘Αγιοι’ κέρδισαν φάουλ από πλάγια θέση και ο Ρούσεφ αιφνιδίασε τον αντίπαλο τερματοφύλακα γράφοντας με υπέροχη εκτέλεση το 2-0. Στο 33′ νέα επικίνδυνη φάση στα καρέ του Θριάμβου με το σουτ του Δημαρά να περνά λίγο άουτ. Δύο λεπτά αργότερα, οι φιλοξενούμενοι απείλησαν για πρώτη φορά με φάουλ του Σπανού που απέκρουσε δύσκολα ο Σαράντης, όμως στην επαναφορά ο Τσοχαντάρης απέτυχε να ισοφαρίσει από το μισό μέτρο. Το παιχνίδι είχε φρενήρη ρυθμό και στο 38′ ο Τσίμος από την μικρή περιοχή δεν σημάδεψε καλά σπαταλώντας νέα ευκαιρία.

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός έπεσε αρκετά παρότι ο σύλλογος της Δάφνης ανέβασε την απόδοση του. Ο Φατσέας στο 58′ έχασε σημαντική ευκαιρία από το ύψος της μεγάλης περιοχής και στο 66′ ο Λύγκος βρήκε σε ετοιμότητα τον Σαράντη. Η Ένωση διατηρούσε τους φιλοξενούμενους μακριά από την εστία της και έδειχνε ότι το 2-0 θα παρέμεινε μέχρι το τέλος. Στο 74′ αποβλήθηκε ο τεχνικός της, Δημήτρης Καλύκας, έπειτα από υπερβολική απόφαση του ρέφερι Καλανζή, ενώ στο 79′ συμβουλεύτηκε τον βοηθό Τσαλίκη και ακύρωσε γκολ του Στραβοκέφαλου (οριακή φάση) έπειτα από σέντρα του Πλεξίδα. Στο 88′ ο εξερχόμενος Σαράντης χτύπησε άθελα του τον Λύγκο και από τον Θρίαμβο ζήτησαν έντονα πέναλτι. Η φάση συνεχίστηκε και στο 92′ ο αρχηγός των φιλοξενούμενων μείωσε με κεφαλιά σε 2-1 ύστερα από κόρνερ του Σπανού.

Διαιτητές: Καλανζής Τ., Γιαννουγλίδης Ε., Τσαλίκης Ε. (παράπονα κι οι δύο ομάδες).

ΓΣΑΑ (Δημήτρης Καλύκας): Σαράντης, Γεωργίου, Τούρλας, Μυστρίδης, Τσίμος (52′ Καλογριάς), Κοκότης, Δημαράς (64′ Χρόνης), Πλεξίδας, Στραβοκέφαλος, Ρούσεφ (90′ Λώλο), Βυζανιάρης.

Θρίαμβος (Γιάννης Κουσάνας): Κόρδας, Βασίλης (46′ Ζαχαρόπουλος), Λιόσης, Θεμελίδης, Ευαγγελόπουλος (69′ Χατζίου), Δημογιάννης, Αρώνης (56′ Φατσέας), Χαζίσας, Λύγκος, Σπανός, Τσοχαντάρης.