Connect with us

slideshow

Το γηπεδικό επί τάπητος στον Πειραιά

Σύσκεψη στην ΕΠΣΠ

Published

on

 

 

 

• Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ της 15.5.2012 συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης ΕΣΠΑ κ. ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ.

Σε συνέχεια της μόνιμης, και ειδικά του τελευταίου διαστήματος, επικοινωνίας της Διοίκησης της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ με τον κ. Λ. ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ, ο Αντιπεριφερειάρχης ΕΣΠΑ ενημέρωσε το Δ.Σ. σχετικά με τις ενέργειες που είναι δυνατόν άμεσα να υλοποιηθούν στο θέμα τα ων αιτημάτων των αθλητικών εγκαταστάσεων που ταλανίζει το παμπειραικό ποδόσφαιρο.

Ειδικά για τον άμεσο στόχο υλοποίησης της ανακατασκευής του γηπέδου ποδοσφαίρου του Σ.Ε.Φ. ο κ. Λ.ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ενημέρωσε επίσημα το Διοικητικό Συμβούλιο ότι η Περιφέρεια Αττικής, μέσω και του ΕΣΠΑ, δέσμευσε ποσό 350.00,00 €, το οποίο αντιστοιχεί στο μεγαλύτερο μέρος του ποσού που απαιτείται για την άμεση δημοπράτηση και υλοποίηση του έργου ανακατασκευής του γηπέδου ποδοσφαίρου, του οποίου η μελέτη είναι ήδη έτοιμη και απατούνται να προωθηθούν άμεσα όλες οι απαραίτητες συντονιστικές διαδικασίες, ώστε άμεσα να δημοπρατηθεί το έργο και να προκύψει ανάδοχος για την έναρξη των εργασιών.

Προσθετικά, όπως ενημερώθηκε το σώμα και ο κ. Αντιπεριφερειάρχης ΕΣΠΑ από τον Πρόεδρο της Ε.Π.Σ.Π. κ. ΣΤ.ΜΠΡΑΤΣΟΛΗ, δεσμεύτηκαν εγγράφως επιπλέον 150.000,00 € (με έγγραφο που εστάλη εγγράφως από την Γ.Γ.Α. στο Δ.Σ. του Σ.Ε.Φ. και το οποίο ενημέρωσε εγγράφως την Ε.Π.Σ.Π.), άρα το συνολικό ποσό το οποίο υφίσταται μες των δυο εγκρίσεων είναι 500.000,00 €.

Με βάση τα δυο ανωτέρω ο κ. Αντιπεριφερειάρχης υπέδειξε την άμεση οργανωτική συντονιστική διαδικασία που πρέπει να προωθηθεί και μέσω της παρέμβασης ελέγχου και συνεννόησης της Ε.Π.Σ.Π. με τους αρμόδιους της Γ.Γ.Α., του Σ.Ε.Φ., της Αντιπεριφέρειας Πειραια, ώστε με βάση την υφιστάμενη μελέτη να πραγματοποιηθούν και να υλοποιηθούν όσα οργανωτικά απαιτούνται για να προκύψει ανάδοχος και να υλοποιηθεί το έργο που περιμένουν με αγωνία τα σωματεία του κεντρικού Πειραιά, αλλά και όλα τα σωματεία της δύναμης της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ.

Πέραν των ανωτέρω ο κ. Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.Π. για τις δυνατότητες που υφίστανται για κατασκευή γηπέδου ήπιας μορφής σε έκταση της παραλιακής ζώνης που αντιστοιχεί στο Δήμο Μοσχάτου Ταύρου.

Για το θέμα αυτό θα απαιτηθεί συνάντηση του Δήμου Μοσχάτου Ταύρου με την Ε.Π.Σ.Π. και με τους φορείς του δημοσίου που έχουν την ιδιοκτησία της παραλιακής έκτασης.

./.

 

 

 

 

 

-2-

Επίσης και σε συνέχεια της συζήτησης που έγινε στο Συμβούλιο και για γήπεδο στην περιοχή του λιμανιού από το Πέραμα έως τον χώρο της Παλαιάς Ξυλείας (και με δεδομένο ότι τέτοιο διαχρονικό αίτημα θέτει ο ποδοσφαιρικός, και κυρίως ο κεντρικός, Πειραιάς από το 1990) και σε συνέχεια της τελευταίας συνάντησης που πραγματοποίησε η Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ με τον πρώην Υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων & Αλιείας κ. Ι.ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ – είχε ειπωθεί η δυνατότητα υλοποίησης γηπέδου σε έκταση του λιμανιού που θα παραχωρείτο στο Δήμο Κερατσινίου Δραπετσώνας, δεδομένου ότι όπως είχε ενημερώσει ο τότε Υπουργός, υπήρχε δυσκολία δημιουργίας στο χώρο «ΠΑΛΑΤΑΚΙ», γιατί ο ΟΛΠ μετετράπη πλέον σε Α.Ε.

Ο κ. Λ.ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ενημέρωσε το σμα ότι σε συνάντηση με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΠ κ. Γ.ΑΝΩΜΕΡΙΤΗ θα κάνει κάθε τι, ώστε στο νέο σχεδιασμό του ΟΛΠ να προβλεφθεί και γήπεδο ποδοσφαίρου, παράλληλα με τον σχεδιασμό άλλων χώρων πολιτισμού και εξυπηρέτησης πολιτών, όπως ειπώθηκε – υλοποιείται στα σύγχρονα λιμάνια της Ευρώπης.

Εκτός των ανωτέρω ο κ. Αντιπεριφερειάρχης ΕΣΠΑ ήταν ενήμερος και για την προώθηση των διαδικασιών για έργα στο γήπεδο ΑΙΓΙΝΑΣ, ως επίσης και μέσω των ενεργειών του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. ΔΗΜ.ΚΑΤΣΙΚΑΡΗ για την άμεση ανακατασκευή του γηπέδου ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΝ στη Σαλαμίνα.

Τα μέλη του Δ.Σ. που τοποθετήθηκαν επισήμαναν την άμεση ιεράρχηση των δυνατοτήτων, ξεκινώντας από την ανακατασκευή του γηπέδου ποδοσφαίρου του Σ.Ε.Φ. και φυσικά την εξάντληση και αξιοποίηση κάθε δυνατότητας για αθλητικές εγκαταστάσεις, σε σχέση με όλα τα ανωτέρω που αναφέρθηκαν από τον κ. Λ.ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ και σημειώθηκαν στη συζήτηση που πρόεκυψε.

Ο Πρόεδρος της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ κ. ΣΤ.ΜΠΡΑΤΣΟΛΗΣ ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη ΕΣΠΑ κ. Λ.ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ και σημείωσε άλλη μια φορά ότι μόνο με τέτοιο δρόμο συμμαχίας, κυρίως με την τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση και σε απευθείας σχέση μαζί της, όπως στην προκείμενη περίπτωση με τον κ. Λ.ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ είναι δυνατόν να προωθούνται, να τίθενται και να κατανοούνται, τα οργανωτικά διαδικαστικά απαιτούμενα και να υλοποιούνται τα αιτήματα των σωματείων μας και όλου του παμπειραϊκού ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.

Η Διοίκηση της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ θα επιμείνει σε αυτή την διαδρομή και θα εξαντλεί κάθε θεσμικό περιθώριο και προς κάθε κατεύθυνση για το συμφέρον και τα δικαιώματα του ποδοσφαιρικού Πειραιά.

 

• Η Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ ενημερώνει τα σωματεία της ότι το σωματείο ΝΕΟ ΙΚΟΝΙΟ σε συνεργασία με την Ε.Π.Σ.Π. διενεργεί αιμοδοσία από το Σταθμό Αιμοδοσίας του «ΑΤΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ» την Κυριακή 20.5.2012 και ώρες 09.00-14.00 στα γραφεία του – οδός 28ης Οκτωβρίου 12 – Νέο Ικόνιο Πέραμα.

Η Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ συγχαίρει το σωματείο της ΝΕΟ ΙΚΟΝΙΟ για τη συνέχιση αυτής της εθελοντικής κοινωνικής μεγάλης συμβολής του στη ζωή για την αντιμετώπιση της δύσκολης στιγμής των ανθρώπων του σωματείου του – συνεισφέροντας παράλληλα στην Τράπεζα Αίματος των περιστατικών της Ε.Π.Σ.Π. και των άλλων σωματείων της.

 

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply