Connect with us

Ε.Π.Σ.Π.

Το Κερατσίνι ψυχή  και …Ψυχογιό!

Published

on

Κατέκτησε για 5η φορά το Κύπελλο νικώντας 1-0 τον Αετό Κορυδαλλού

ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΩΝΗΣ  ΔΑΡΖΕΝΤΑΣ- ΦΩΤΗΣ ΠΕΡΙΦΑΝΗΣ

Το Κερατσίνι είχε ψυχή αλλά και …Ψυχογιό και κατέκτησε το Κύπελλο Πειραιά για πέμπτη φορά στην ιστορία του.

Με γκολ του 20χρονου φορ οι ροσονέρι έφτασαν στη  νίκη  με 1-0 απέναντι σε έναν έξοχο  Αετό Κορυδαλλού που για δεύτερη φορά στα τρία τελευταία χρόνια  «έφτασε στη βρύση , αλλά δεν ήπιε νερό »

Ήταν ένα  «περίεργο» παιχνίδι αυτό που έγινε στο γήπεδο Γ. Καραϊσκάκη το ωραιότερο   «στολίδι » της χώρας. Ένα παιχνίδι που δείχνει πόσο απρόβλεπτο άθλημα είναι το ποδόσφαιρο και πόσο όμορφο  ταυτόχρονα.

Γιατί ναι μεν ο Αετός είχε την κυκλοφορία της μπάλας , τον έλεγχο του παιχνιδιού , στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα , αλλά όταν έφτανε  στην αντίπαλη περιοχή κάπου «βραχύκλωνε» και δεν μπορούσε να δημιουργήσει κινδύνους στην αντίπαλη εστία.

Από την « αντίπερα όχθη » το Κερατσίνι σωστά στημένο και με συμπαγή άμυνα κράτησε τους κινδύνους μακριά από την εστία του και ουσιαστικά δεν ανησύχησε . Μπορεί οι παίκτες του Σάκη Δέδε να μην διακρίθηκαν  σε περίτεχνες ενέργειες , ήταν όμως πολύ αποφασιστικοί και ψυχωμένοι .

Ο Αετός στο α’ μέρος έφτασε κοντά στο γκολ στο 5’ όταν η   κεφαλιά  του Μούτσα αποκρούστηκε από τον Μαριόλη Γ. πριν η μπάλα περάσει την γραμμή ενώ στο 14’ σε εκτέλεση  φάουλ του Σιδηρόπουλου ο  Φραντζεσκάκης ενήργησε αποτελεσματικά.

Στο 36’ οι Κορυδαλλιώτες ζήτησαν πέναλτι όταν ο Δρυμούσης βρέθηκε στο έδαφος όταν ανακόπηκε από τον γκολκίπερ  του Κερατσινίου . Ο διαιτητής Σπάθας κοντά στη φάση έδειιξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Το Κερατσίνι στην πρώτη ουσιαστική του επίθεση στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ( 45+2) πέτυχε το γκολ που έμελε να κρίνει τον αγώνα . Μετά από μπαλιά του Μαριόλη Ν. [που πέρασε από τον Καφαλίδη, ο νεαρός Ψυχογιός έστρωσε την μπάλα όπως ήθελε έστειλε την μπάλα στην κλειστή γωνία του Θωμόπουλου που φάνηκε να αιφνιδιάζεται . Ένα γκολ στην κατάλληλη στιγμή.

epsp telikos keratsini aetos5

Και ενώ στην επανάληψη το παιχνίδι συνεχίστηκε στο ίδιο μοτίβο με τους παίκτες του Αετού να έχουν την κυκλοφορία , χωρίς όμως να μπορούν να πλησιάσουν με αξιώσεις την αντίπαλη εστία, το Κερατσίνι ήταν αυτό που έχασε την ευκαιρία του αγώνα. Ήταν  το 79’ όταν σε μια αντεπίθεση ο Ψυχογιός  βγήκε πίσω από τους αντίπαλους αμυντικούς προχώρησε μόνος του , αλλά φτάνοντας έξω από την αντίπαλη περιοχή του , δεν έπιασε καλό πλασέ στέλνοντας την μπάλα απελπιστικά άουτ.

Από το ψυχωμένο Κερατσίνι ξεχώρισε όλη η αμυντική γραμμή και ιδιαίτερα το κεντρικό δίδυμο Γ. Μαριόλη και Βαττή που με αλληλοκαλύψεις συμπλήρωναν ο  ένας τον άλλον , κρατώντας μακριά από την εστία τους κάθε κίνδυνο. Σταθερότατος  ο Φραντζεσκάκης . Μεγάλη στόφα επιθετικού ο Ψυχογιός ενώ βοήθησε πολύ ο Ν. Μαριόλης . Συγκινητικός ο Κουρκούτης .

Ο Μούτσας ήταν ο παίκτης από τον οποίο ξεκινούσε κάθε επικίνδυνη επίθεση του Αετού . Οι προσπάθειες του όμως ήταν ημιτελείς Έτρεξε πολύ στον χώρο του κέντρου ο Σιδηρόπουλος, ενώ ο Δρυμούσης ξεκίνησε πολύ καλά , για να πέσει η απόδοση του στην επανάληψη. Προσπάθησε ο Ξενιτόπουλος .

Ο διαιτητής Ηλίας Σπάθας πάντα κοντά στις φάσεις, ήταν ‘άψογος στα σφυρίγματα του ένα παιχνίδι με πολλές δυνατές φάσεις.

Άψογοι οι δυο βοηθοί Χαλβατζάκος και Καλημέρης.

ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ: Φραντζεσκάκης, Σφυρογιαννάκης(74’ λ.τρ. Αγγελάκης), Σκορδίλης(7’ λ.τρ. Μάλλης), Μαριόλης Γ., Βαττής, Μπατής, Σιδέρης(63’ Τουρνάς), Γκιάτης, Μαριόλης Ν., Ψυχογιός, Κουρκούτης.

ΑΕΤΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ: Θωμόπουλος, Κουντουράς(83’ Τουλουβασίλης), Ξενιτόπουλος, Καφαλίδης, Σύρμας, Σιδηρόπουλος, Καλλέργης, Λέσι, Μπαμπουλάκης(46’ Κράσι), Μούτσας, Δρυμούσης(73’ Μπερίσα).

 

Ποιοι παραβρέθηκαν

Τον τελικό παρακολούθησαν οι βουλευτές Πειραιά Εύη Καρακώστα και Γωργία Γεννιά, ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης, η Αντιδήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας Συράκου Σταυρούλα, οι εντεταλμένοι δημοτικοί  σύμβουλοι  σε θέματα αθλητισμού Κερατσινίου – Δραπετσώνας Δημήτρης  Θωμαΐδης και Κορυδαλλού Παύλος Γερακάρης , ο Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Σάββας Θεοδωρίδης, ο ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Ελλάδος Κώστας Τσάνας, ο Γενικός Γραμματέας της ΕΠΣΑΝΑ Γιώργος Φλαμπούρης  ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΣ Πειραιά Στέλιος Μπρατσόλης, ο πρόεδρος της Unesco Πειραιά και νήσων Γιάννης Μαρωνίτης, , ο πρόεδρος του Εθνικού Πειραιά Αλέξης Αγγελόπουλος κ.ά.