Connect with us

stoplekto

Το νησιωτικό ποδόσφαιρο εκπέμπει SOS

Published

on

Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο εκπέμπει SOS.Τα προβλήματα είναι πολλά και αυξάνονται περισσότερο με τον κορονοϊό.
Τα έσοδα της Γ’ Εθνικής είναι ελάχιστα. Τα έξοδα πολλά. Τι κάνει η ΕΠΟ; Τι κάνουν οι τοπικοί φορείς; Στηρίζουν χρηματικά, ένα άντε δύο, τρία το πολύ ταξίδια.

Οι συγκοινωνίες δεν είναι ιδανικές και οι ομάδες πλήττονται οικονομικά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η απουσία εδώ και πολλά χρόνια ομάδων στη Γ Εθνική από ΕΠΣ Χίου και Σάμο-Ικαρία.

Ένα ταξίδι από νησί του Αιγαίου (πλην τις Κυκλάδες που είναι σχετικά κοντά) κοστίζει αρκετά χρήματα για καράβι, πούλμαν, ξενοδοχείο καθώς το Σάββατο δεν έχει δρομολόγια.

Στις Κυκλάδες μάλιστα σύμφωνα με το sportscyclades.gr γίνεται μία προσπάθεια συνένωσης πέντε ομάδων μεταξύ άλλων και του Πανθηραϊκού και της Θύελλας Καμαρίου γιατί πολλοί απλά δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν και να παρουσιαστούν δυνατοί.

Στον φετινό Αιολικό,σύμφωνα πάντα με τη διοίκηση ο δήμος της Μυτιλήνης, στήριξε την ομάδα σε ένα ταξίδι από τα 13 που πραγματοποίησε συνολικά.

Η ΕΠΟ πρέπει να δει τι θα κάνει, την ώρα που άλλες Ενώσεις από την ενδοχώρα διαμαρτύρονται για ένα ταξίδι στα νησιά ολόκληρη τη σεζόν,τι να πουν οι νησιωτικές ομάδες που έχουν όλα τα εκτός έδρας παιχνίδια μακριά.

 

Στα Δωδεκάνησα πέρα από τις τρεις μεγάλες ομάδες και δυνατές πλέον ομάδες της Ρόδου (Ρόδο,Διαγόρα, Ιάλυσο)φέτος το εισιτήριο της Γ Εθνικής το πήρε ομάδα από την Κω,ο ΑΟ Πυλίου (πρώην Αντίμαχος) και αυτή η ομάδα θα χρειαστεί βοήθεια αφού πλέον υπάρχει κρητικός όμιλος θα παίξει με ομάδες της Αθήνας,της Πελοποννήσου και πιθανόν της Λέσβου.

Δύσκολο για άλλη μια χρονιά να χουμε εκπροσώπηση από τη Χίο με Μικρασιατική ή Κανάρη (δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη)όπως και στη Σάμο με τον Πυθαγόρα.

Στη Λέσβο ο Αετός Λουτρών το θέλει πολύ να αγωνιστεί στη Γ Εθνική. Όμως αν δεν έχει δεσμεύσεις για βοήθεια δύσκολα θα πάρει το ρίσκο.

Δεν χρειάζεται να πούμε αλλά για να δείξουμε ότι η ΕΠΟ πρέπει να βρει λύσεις για τις νησιωτικές ομάδες. Ζούμε σε μία όμορφη χώρα πολλά νησιά και όμορφα μέρη. Όλες οι ομάδες έχουν δικαίωμα στο όνειρο των εθνικών κατηγοριών. Είτε είναι από την ηπειρωτική Ελλάδα είτε από τα νησιά.

Γράφει ο Κωνσταντίνος Σουφλιάς

athlitikometopostoaigaio