Connect with us

stoplekto

Το πρότζεκτ των Αετού και Κύπρου Κορυδαλλού η επιτομή του Ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου

Published

on

Ένα πολύ σημαντικό πρότζεκτ υπηρετούν φέτος δύο Κορυδαλλιώτες ομάδες. Ο Αετός Κορυδαλλού, μια ομάδα με πολλά τμήματα υποδομών πάρα πολλά χρόνια και με σημαντικό έργο, αποφάσισε να συνεργαστεί με την γειτονική Κύπρο και να προσπαθήσει μέσω εκείνης να “ανδρώσει” τους νεαρούς ποδοσφαιριστές που έχει στην Ακαδημία της. Η Κύπρος Κορυδαλλού αποτελείται λοιπόν από ένα ρόστερ με μέσο όρο τα μόλις 17,5 χρόνια, όπου όλοι αυτοί οι ελπιδοφόροι νεανίες παίρνουν ευκαιρίες αγωνιζόμενοι απέναντι σε έτοιμες ομάδες, με απώτερο σκοπό το επόμενο “σκαλοπάτι” που είναι είτε η αντρική ομάδα του Αετού, αλλά γιατί όχι και ακόμα παραπέρα.

Σε αυτή την προσπάθεια που γίνεται, τα ηνία της Κύπρου έχει πάρει ο έμπειρος και πετυχημένος τεχνικός Άγγελος Σκανάτοβιτς, όπου έχει άμεσο συνεργάτη τον προπονητή τερματοφυλάκων Παναγιώτη Ξερούλια.

Χαρακτηριστικά ο προπονητής της Κύπρου μας δήλωσε:

“Έχουμε παιδιά από την Κ18 του Αετού. Λίγα παιδιά λόγω σχολείων, σχολών, φροντιστηρίων και δουλειών αλλά με πολύ όρεξη για δουλειά που παλεύουν καθημερινά για να βγάλουν ασπροπρόσωπους τη διοίκηση του Αετού που τους εμπιστεύτηκε αυτό τον δύσκολο ρόλο. Πιστεύω ότι αρκετά από αυτά κάποια στιγμή θα προωθηθούν στην αντρική ομάδα. Το πρόζτεκτ αυτό προσπάθησε να ξεκινήσει πριν δύο χρόνια, αλλά η κατάσταση της πανδημίας μας πήγε πίσω. Φέτος, που οι συνθήκες μας επέτρεψαν, υλοποιούμε πλέον στην πράξη αυτό το πλάνο, το οποίο δεν έχει ομαδική σκοπιμότητα, αλλά την εξέλιξη των μικρών ποδοσφαιριστών μέσω αυτών των εμπειριών, ανεξαρτήτως σε ποια κατηγορία θα αγωνιζόμαστε. Φέτος ελπίζουμε να μπορέσουμε ότι θα τεθούν οι βάσεις για την επόμενη χρονιά που θα αρχίσει να βγάζει ”καρπούς'”.