Connect with us

A' Ε.Π.Σ.Α.

Το Σαββατοκύριακο που έρχεται στην Α΄ΕΠΣΑ

Published

on

Προβιβασμός - Υποβιβασμός ΕΠΣΑ

Με τεράστιο ενδιαφέρον αναμένεται η αγωνιστική που έρχεται στο πρωτάθλημα της Α΄ΕΠΣΑ, με πολλά σημαντικά παιχνίδια.

Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η τελευταία (9η) αγωνιστική σε 3ο και 4ο όμιλο, ενώ είναι η 10η σε 1ο και 2ο όμιλο. Στον 3ο πάντως υπάρχουν ακόμη αρκετές εκκρεμότητες, αφού είχαμε μια ακόμη αναβολή, φτάνοντας τις 4 συνολικά.

Πάμε να δούμε τι θα δούμε…

Α΄ΟΜΙΛΟΣ

Πολύ μεγάλα παιχνίδια περιλαμβάνει αυτή η αγωνιστική, αφού αγωνίζονται μεταξλύ τους οι 4 πρώτοι αλλά και οι 4 τελευταίοι της βαθμολογίας!

Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός Λιοσίων έχει πολύ δύσκολο έργο παίζοντας εκτός έδρας με τον ΑΟ Περιστερίου. Οι ερυθρόλευκοι προσπαθούν να μαζέψουν τα κομμάτια τους μετά την συντριβή από την Αγία Παρασκευή και ψάχνουν τη νίκη τόσο για να παραμείνουν στην κορυφή, όσο και για ψυχολογικούς λόγους, στο τελευταίο για αυτούς αγώνα του πρώτου γύρου, αφού την επόμενη αγωνιστική έχουν ρεπό. Από την άλλη οι Περιστεριώτες θέλουν κι αυτοί το τρίποντο για να φτάσουν σε απόσταση βολής τους αντιπάλους τους και να ξαναμπούν στη μάχη του τίτλου.

Στο άλλο σπουδαίο ματς της αγωνιστικής, η αήττητη Αγία Παρασκευή που προέρχεται από την πολύ μεγάλη νίκη επί του Ολυμπιακού Λιοσίων υποδέχεται τον επίσης διεκδικητή του τίτλου Αγιαξ Ταύρου. Οι δύο ομάδες ψάχνουν τη νίκη για να εκμεταλλευτούν το αποτέλεσμα του αγώνα στο Περιστέρι. Δεν αποκλείεται μάλιστα ο νικητής αυτού του αγώνα να πάρει τελικά και τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα, σε συνδυασμό μάλιστα με το ρεπό του Ολυμπιακού Λιοσίων την επόμενη αγωνιστική.

Αρκετό ενδιαφέρον έχει και το ματς της Δόξας Βύρωνος με την Ανθούπολη, αφού οι ιδιαιτερότητες του φετινού πρωταθλήματος δεν επιτρέπουν εφησυχασμό σε κανέναν.

Στη μάχη της παραμονής έχουμε επίσης δύο σπουδαία ματς. Συγκεκριμένα, ο Κένταυρος Βριλησσίων, που ειδικά στην έδρα του είναι ιδιαίτερα υπολογίσιμος αντίπαλος θα υποδεχτεί τη Δάφνη Παλαιού Φαλήρου με τις δύο ομάδες κυριολεκτικά να καίγονται για τη νίκη, ενώ οι Αγιοι Ανάργυροι ψάχνουν το πρώτο εντός έδρας τρίποντο και την πρώτη νίκη μετά από 4 ματς απέναντι στη Λυκόβρυση. Οι γηπεδούχοι έχουν θεωρητικά τον πρώτο λόγο, απέναντι όμως σε έναν αντίπαλο που κατά γενική ομολογία αδικείται από τη συγκομιδή μόλις ενός βαθμού.

Ρεπό έχει ο Αγιος Δημήτριος.

Συνοπτικά το πρόγραμμα…

ΣΑΒΒΑΤΟ 15:00

ΑΟ Περιστερίου- Ολυμπιακός Λιοσίων

Αγία Παρασκευή- Αγιοι Ανάργυροι

ΚΥΡΙΑΚΗ 15:00

Αγιοι Ανάργυροι- Λυκόβρυση

Κένταυρος Βριλησσίων- Δάφνη Παλαιού Φαλήρου

Δόξα Βύρωνος- Ανθούπολη

ΡΕΠΟ: Αγιος Δημήτριος

Β΄ΟΜΙΛΟΣ

Πολύ δύσκολη έξοδο έχει ο πρωτοπόρος και αήττητος Ατταλος, που θα παίξει εκτός έδρας με τα Σούρμενα και θέλει να φύγει αλώβητος διατηρώντας την απόσταση από τους διώκτες του. Μεγάλη ανάγκη βαθμών όμως έχουν και οι γηπεδούχοι που είναι ιδιαίτερα δυνατοί μέσα στην έδρα τους, αφού αφενός θέλουν διατηρηθούν κοντά στην κορυφή, αλλά αφετέρου θέλουν να μείνουν μακριά από την επικίνδυνη ζώνη, αφού στο ιδιαίτερο φετινό πρωτάθλημα μπορούν να συμβούν τα πάντα.

Τυχόν απώλεια του Ατταλου θέλουν να εκμεταλλευτούν Χολαργός και Νέα Ιωνία. Ο Χολαργός θα υποδεχτεί τον δυνατό Αθηναϊκό, ενώ η Νέα Ιωνία έχει εύκολο έργο αντιμετωπίζοντας τα αδύναμα Πετράλωνα, έχοντας για πρώτη φορά στον πάγκο τον Κώστα Ψυρόπουλο.

Φρένο στον βαθμολογικό κατήφορο θέλει να βάλει το Ηράκλειο υποδεχόμενο την Αγία Ελεούσα. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από τρεις σερί ήττες, ενώ οι φιλοξενούμενοι δείχνουν πως βρίσκονται σε αγωνιστική ανάκαμψη.

Τεράστιο ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο αγώνας του ΓΣ Αργυρούπολης με τα Βριλήσσια. Οι δύο ομάδες ισοβαθμούν ακριβώς στο όριο της γραμμής παραμονής, και θέλουν εναγωνίους τους βαθμούς.

Ρεπό έχει ο Αστέρας Ζωγράφου.

Συνοπτικά το πρόγραμμα…

ΣΑΒΒΑΤΟ 15:00

ΑΕ Ηράκλειο- Αγία Ελεούσα

ΚΥΡΙΑΚΗ

11:00: Σούρμενα- ΑΟΝΦ Ατταλος

15:00 Νέα Ιωνία- Πετράλωνα

Χολαργός- Αθηναϊκός

ΓΣ Αργυρούπολης- Βριλήσσια

ΡΕΠΟ: Αστέρας Ζωγράφου

Γ΄ΟΜΙΛΟΣ

Λειψή θα είναι και αυτή η αγωνιστική, αφού αναβλήθηκε λόγω covid και το ματς του Καματερού με τον Μικρασιατικό. Θυμίζουμε πως έχουν αναβληθεί επίσης τα ματς Παλαιό- Φάληρο- Βύρωνας (7η αγωνιστική), Τράχωνες- Παλαιό Φάληρο, Μικρασιατικός- Βύρωνας (8η αγωνιστική).

Ο πρωτοπόρος, αήττητος, και ακλόνητο φαβορί Αρης Πετρούπολης έχει επικίνδυνη έξοδο απέναντι στον εξαιρετικό Πανερυθραϊκό που έχει κλέψει τις εντυπώσεις μέχρι στιγμής, και φιλοδοξεί να είναι η πρώτη ομάδα που θα υποχρεώσει τους Πετρουπολιώτες να φύγουν με σκυμμένο κεφάλι.

Σπουδαίο ματς θα γίνει στη Χρυσούπολη, όπου η Κηπούπολη θα υποδεχτεί τον Ηλυσιακό. Οι γηπεδούχοι καίγονται για βαθμούς αφού κινδυνεύουν άμεσα, ενώ θέλουν επίσης να αφήσουν πίσω τους την βαριά ήττα στο Ιλιον. Από την άλλη ο Ηλυσιακός θέλει να επιστρέψει στις νίκες και να εκμεταλλευτεί τυχόν απώλειες του Αρη Πετρούπολης για να ξαναμπεί στη μάχη του τίτλου.

<< Περίεργο>> ματς θα γίνει στην Εργάνη, όπου ο Βύρωνας θα παίξει με τους Τράχωνες. Οι δύο ομάδες δεν αγωνίστηκαν την περασμένη αγωνιστική, ενώ οι γηπεδούχοι είναι δύο αγωνιστικές χωρίς παιχνίδι και θα έχει ενδιαφέρον πως θα παρουσιαστούν. Πρέπει πάντως να σημειωθεί πως καμία από τις δύο ομάδες δεν είχε προβλήματα με τον κορωνοϊό, αλλά οι αγώνες τους αναβλήθηκαν λόγω κρουσμάτων στους αντιπάλους τους.

Τεράστιας βαθμολογικής σημασίας αγώνας θα γίνει στο Π.Φάληρο, όπου η τοπική ομάδα θα υποδεχτεί τον ΑΟ Ιλίου. Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον πως θα παρουσιαστούν οι γηπεδούχοι που είχαν αποχή δύο αγώνων λόγω κρουσμάτων covid, ενώ οι φιλοξενούμενοι που προέρχονται από τη μεγάλη νίκη επί της Κηπούπολης που ήταν η πρώτη τους στο πρωτάθλημα, θέλουν να επιβεβαιώσουν την ανοδική τους πορεία και να μεγαλώσουν κι άλλο τις ελπίδες παραμονής τους.

Συνοπτικά το πρόγραμμα (όλοι οι αγώνες θα γίνουν Σάββατο στις 15:00)..

Καματερό- Μικρασιατικός ΑΝΑΒΟΛΗ

Βύρωνας- Τράχωνες

Παλαιό Φάληρο- ΑΟ Ιλίου

Κηπούπολη- Ηλυσιακός

Πανερυθραϊκός- Αρης Πετρούπολης

Δ΄ΟΜΙΛΟΣ

Σπουδαίο παιχνίδι θα γίνει στους Αγίους Αναργύρους, όπου η πρωτοπόρος Ελπίδα θα υποδεχτεί την 2η και αήττητη Διάνα Ηλιούπολης. Η ήττα της Ελπίδας από το Χαλάνδρι έδωσε νέο ενδιαφέρον στον όμιλο, και θα έχει ενδιαφέρον το πως θα διαχειριστούν οι γηπεδούχοι αυτή την ήττα. Οπως λένε και οι ίδιοι, είναι αγώνας που οριοθετεί στόχους για αυτούς, ενώ οι φιλοξενούμενοι θέλουν τη νίκη που ανέρθει, θα τους δώσει σημαντικό προβάδισμα στη μάχη του τίτλου.

Το αποτέλεσμα αυτού του αγώνα θέλουν να εκμεταλλευτούν Χαλάνδρι και Χαϊδάρι, που πάντως δεν έχουν εύκολο έργο αγωνιζόμενοι εκτός έδρας. Το Χαλάνδρι θα έχει πολύ δύσκολο έργο απέναντι στα γειτονικά Μελίσσια που δείχνουν πως είναι σε εξαιρετική κατάσταση, ενώ το Χαϊδάρι θα παίξει με τον νεανικό αλλά ιδιαίτερα μαχητικό και επικίνδυνο Ιάσωνα.

Η Θύελλα Αγίου Δημητρίου θα υποδεχτεί τον Παπάγο και θέλει τη νίκη που θα την απομακρύνει από την επικίνδυνη ζώνη. Από την άλλη ο Παπάγος θέλει να σταματήσει την αγωνιστική κατρακύλα, αφού οι 3 σερί ήττες αι τα 6 σερί ματς χωρίς νίκη τον έχουν φέρει σε πολύ δύσκολη θέση και ψάχνει εναγωνίως τη νίκη.

Σπουδαίο ματς θα γίνει επίσης μεταξύ του Απόλλωνα Χαλανδρίου και του Ηφαίστου. Οι γηπεδούχοι θέλουν να μη μείνουν πάλι μόνο με τις εντυπώσεις και να τις μετουσιώσουν σε βαθμούς που θα δώσουν βαθιά ανάσα, ενώ ο Ηφαιστος, εμφανώς βελτιωμένος με τον Σάκη Σάσσαλο στον πάγκο θέλει το τρίποντο που θα τον ανεβάσει ακόμη περισσότερο…

Συνοπτικά το πρόγραμμα…

ΣΑΒΒΑΤΟ 15:00

Ελπίδα Αγίων Αναργύρων- Διάνα Ηλιούπολης

Ιάσωνας- Χαϊδάρι

ΚΥΡΙΑΚΗ 15:00

Απόλλων Χαλανδρίου- Ηφαιστος Περιστερίου

Θύελλα Αγίου Δημητρίου- Παπάγος

Μελίσσια- Χαλάνδρι