Connect with us

A' Ε.Π.Σ.Α.

Το Σαββατοκύριακο που έρχεται στην Α’ ΕΠΣΑ…

Published

on

Μπορεί το Σαββατοκύριακο που έρχεται να αναμένεται παγωμένο από πλευράς θερμοκρασίας, όμως σίγουρα θα είναι καυτό από πλευράς ενδιαφέροντος στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΑ.

Με όλους τους ομίλους εν δράση λοιπόν, το ενδιαφέρον είναι τεράστιο τόσο στη μάχη της κορυφής, αλλά ακόμη περισσότερο και στη μάχη της παραμονής. Το γεγονός του πιθανού υποβιβασμού μας ή και δύο ομάδων της Αθήνας από την Γ’ Εθνική κάνει ακόμη πιο δύσκολα τα πράγματα, αφού όπως όλα δείχνουν και η 7η θέση θα οδηγήσει σε αγώνες μπαράζ για την παραμονή…

Ας δούμε αναλυτικά τι περιμένουμε το Σαββατοκύριακο…

1ος όμιλος (15η αγωνιστική)

ΣΤΙΣ ΕΔΡΕΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ

Στην έδρα της αγωνίζεται η πρωτοπόρος και αήττητη Αγία Παρασκευή, δεν έχει όμως εύκολο έργο, αφού υποδέχεται την μαχητική και ιδιαίτερα επικίνδυνη Δόξα Βύρωνος, Η ομάδα του Σήφη Βενάκη έχει σίγουρα τον πρώτο λόγο, αλλά και οι Βυρωνιώτες θέλουν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις μετά την εντός έδρας ήττα από τους Αγίους Αναργύρους, αλλά κυρίως να αποφύγουν τυχόν μπλεξίματα…

Στην έδρα τους παίζουν και οι διώκτες της Αγίας Παρασκευής. Συγκεκριμένα ο Ολυμπιακός Λιοσίων θα υποδεχτεί την Ανθούπολη και ο Αγιαξ Ταύρου τη Δάφνη Παλαιού Φαλήρου. Επικίνδυνα ματς και για τους δύο, αφού οι αντίπαλοι τους έχουν μεγάλη ανάγκη βαθμών, ευρισκόμενοι στα όρια της επικίνδυνης ζώνης.

Ο ΑΟ Περιστερίου θα υποδεχτεί τον Αγιο Δημήτριο και θέλει τη νίκη για να διατηρήσει την απόσταση από τις ομάδες που κινδυνεύουν, ενώ οι φιλοξενούμενοι κυριολεκτικά καίγονται για βαθμούς αφού βρίσκονται σε πάρα πολύ δύσκολη θέση.

Τέλος, στο ματς ίσως της αγωνιστικής, οι Αγιοι Ανάργυροι θα υποδεχτούν τον Κένταυρο Βριλησσίων, σε ένα ματς ουσιαστικά εξάποντο και για τους δύο, αφού μάχονται για την παραμονή. Οι γηπεδούχοι θέλουν να δώσουν συνέχεια στη μεγάλη νίκη μέσα στο Βύρωνα, αλλά και ο Κένταυρος μόνο εύκολος αντίπαλος δεν μπορεί να θεωρηθεί..

Ρεπό έχει η ουραγός και ουσιαστικά υποβιβασμένη Λυκόβρυση.

Συνοπτικά το πρόγραμμα…

ΣΑΒΒΑΤΟ 15:00

ΤΑΥΡΟΥ Β’: Αγιαξ Ταύρου- Δάφνη Παλαιού Φαλήρου

ΗΦΑΙΣΤΟΥ: ΑΟ Περιστερίου- Αγιος Δημήτριος

ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ: Αγιοι Ανάργυροι- Κένταυρος Βριλησσίων

ΚΥΡΙΑΚΗ 15:00

ΙΛΙΟΥ: Ολυμπιακός Λιοσίων- Ανθούπολη

ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Αγία Παρασκευή- Δόξα Βύρωνος

ΡΕΠΟ: Λυκόβρυση

2ος όμιλος (15η αγωνιστική)

ΚΡΙΣΙΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Ιδιαίτερα καθοριστική αναμένεται αυτή η αγωνιστική, κυρίως στη μάχη της κορυφής.

Πολύ δύσκολο έργο θα έχει ο πρωτοπόρος και αήττητος Ατταλος, αφού θα αγωνιστεί εκτός έδρας με τον Αθηναϊκό, ο οποίος παλεύει για την παραμονή του.

Τυχόν απώλειες του θέλουν να εκμεταλλευτούν οι διώκτες του. Ο Χολαργός θα υποδεχτεί το Ηράκλειο που παλεύει για την παραμονή του, σε ένα ματς με ιδιαίτερότητες..Η Νέα Ιωνία θα αντιμετωπίσει τον Αστέρα Ζωγράφου που επίσης μάχεται για την παραμονή του, αλλά η διαφορά των δύο ομάδων δίνει ξεκάθαρα το προβάδισμα στην ομάδα του Κώστα Ψυρόπουλου.

Ο ΓΣ Αργυρούπολης θα αντιμετωπίσει τα Σούρμενα σε ένα ματς όπου και οι δύο ομάδες ψάχνουν τους βαθμούς για να μην μπλέξουν σε περιπέτειες, με τους γηπεδούχπους πάντως να στερούνται την έδρα τους αφού λόγω τιμωρίας ο αγώνας θα γίνει στο Ρουφ.

Τέλος, το υπερπολύτιμο τρίποντο θέλει η Αγία Ελεούσα που θα παίξει εκτός έδρας με τα Πετράλωνα που ψάχνουν τους πρώτους τους βαθμούς..

Ρεπό έχουν τα Βριλήσσια..

Συνοπτικά το πρόγραμμα..

ΣΑΒΒΑΤΟ 15:00

ΡΟΥΦ: Πετράλωνα- Αγία Ελεούσα

ΧΟΛΑΡΓΟΥ Α’: Χολαργός- ΑΕ Ηράκλειο

ΚΥΡΙΑΚΗ 15:00

ΒΥΡΩΝΑ: Αθηναϊκός- ΑΟΝΦ Ατταλος

ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ: Νέα Ιωνία- Αστέρας Ζωγράφου

ΡΟΥΦ: ΓΣ Αργυρούπολης- Σούρμενα

ΡΕΠΟ: Βριλήσσια

3ος όμιλος (13η αγωνιστική)

ΜΑΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ

Στην έδρα του αγωνίζεται ο πρωτοπόρος και αήττητος  Αρης Πετρούπολης, ο οποίος υποδέχεται τους Τράχωνες και θέλει να κάνει ακόμη ένα βήμα προς την μαθηματική επιβεβαίωση της κατάκτησης του τίτλου.

Ο Ηλυσιακός θα αντιμετωπίσει τον ουραγό ΑΟ Ιλίου και έχει ξεκάθαρα τον πρώτο λόγο, αλλά οι φιλοξενούμενοι που βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση θα παλέψουν όσο μπορούν…

Ο Πανερυθραϊκός θα υποδεχτεί το Παλαιό Φάληρο και θέλει τη νίκη για να ξεμπερδεύει με κάθε πιθανό κίνδυνο, ενώ οι φιλοξενούμενοι καίγονται για βαθμούς…

Στα άλλα δύο ματς, το Καματερό θα υποδεχτεί τον Βύρωνα και η Κηπούπολη τον Μικρασιατικό. Και στα δύο ματς οι γηπεδούχοι είναι αυτοί που καίγονται για τη νίκη, με τους φιλοξενούμενους όμως να μην είναι αδιάφοροι, αφού αν ηττηθούν μπαίνουν  σε περιπέτειες…

Συνοπτικά το πρόγραμμα…

ΣΑΒΒΑΤΟ 15:00

ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ: Καματερό- Βύρωνας

ΝΕΑΣ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ: Πανερυθραϊκός- Παλαιό Φάληρο

ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ: Κηπούπολη- Μικρασιατικός

ΚΥΡΙΑΚΗ 15:00

ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ Β’: Αρης Πετρούπολης- Τράχωνες

ΖΩΓΡΑΦΟΥ: Ηλυσιακός- ΑΟ Ιλίου

4ος όμιλος (13η αγωνιστική)

ΔΥΝΑΤΑ ΜΑΤΣ…

Το πρωτοπόρο Χαϊδάρι θα αντιμετωπίσει τον Ηφαιστο σε ένα ντέρμπι των Δυτικών προαστίων, και θέλει τη νίκη για να [παραμείνει στην κορυφή. Από την άλλη όμως οι Περιστεριώτες καίγονται για βαθμούς και έχουν δείξει πως παλεύει όλα τα ματς…

Εκτός έδρας θα παίξει και η Ελπίδα Αγίων Αναργύρων με αντίπαλο τα Μελίσσια. Η ομάδα του Θανάση Βάλσαμου έχει πολύ δύσκολο έργο αφού παρουσιάζεται ιδιαίτερα αποδυναμωμένη λόγω της αποχώρησης αρκετών παιχτών, και είναι άγνωστο τι πρόσωπο θα παρουσιάσει στη συνέχεια. Οι γηπεδούχοι θέλουν να συνεχίσουν την εξαιρετική τους πορεία και να τερματίσουν όσδο ψηλότερα μπορούν.

Ακλόνητο φαβορί για τη νίκη είναι το Χαλάνδρι, που θα παίξει εκτός έδρας με τον ουραγό Ιάσωνα. Η ομάδα του Δημήτρη Παπασπύρου θέλει το τρίποντο που θα την κρατήσει κοντά στην κορυφή, ενώ οι νεανικοί γηπεδούχοι δείχνουν να έχουν αποδεχτεί τον υποβιβασμό, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν θα παλέψουν…

Σπουδαίο ματς θα γίνει μεταξύ του Παπάγου και της Διάνας Ηλιούπολης. Οι γηπεδούχοι ψάχνουν εναγωνίως το τρίποντο που θα τους δώσει σημαντικές ελπίδες παραμονής, αλλά και οι φιλοξενούμενοι καίγονται για βαθμούς αφού σε περίπτωση που δεν τα καταφέρουν θα μπλέξουν πολύ σοβαρά..

Τέλος, η Θύελλα Αγίου Δημητρίου θα υποδεχτεί τον Απόλλωνα Χαλανδρίου. Οι γηπεδούχοι θέλουν τη νίκη για να διατηρήσουν την διαφορά από την επικίνδυνη ζώνη, ενώ οι φιλοξενούμενοι παίζουν κυριολεκτικά το τελευταίο τους χαρτί και θέλουν τη νίκη που θα διατηρήσει τις όποιες πιθανότητες έχουν για την παραμονή τους.

Συνοπτικά το πρόγραμμα…

ΣΑΒΒΑΤΟ 15:00

ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ: Χαϊδάρι- Ηφαιστος Περιστερίου

ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ: Μελίσσια- Ελπίδα Αγίων Αναργύρων

ΙΛΙΟΥ: Ιάσωνας- Χαλάνδρι

ΚΥΡΙΑΚΗ 15:00

ΧΟΛΑΡΓΟΥ Β’: Παπάγος- Διάνα Ηλιούπολης

ΤΡΑΧΩΝΩΝ: Θύελλα Αγίου Δημητρίου- Απόλλων Χαλανδρίου