Connect with us

A' Ε.Π.Σ.Α.

Το Σαββατοκύριακο στην Α’ ΕΠΣΑ

Published

on

Με ελάχιστα παιχνίδια να απομένουν (4 αγωνιστικές σε 1ο και 2ο όμιλο, 3 σε 3ο και 4ο), το ενδιαφέρον είναι τεράστιο στους αγώνες του Σαββατοκύριακου.

Στη μάχη του τίτλου, ο Αρης Πετρούπολης είναι και μαθηματικά πρώτος στον 3ο όμιλο, ενώ η Αγία Παρασκευή έχει τεράστιο προβάδισμα στο 1ο όμιλο. Αντίθετα, μεγάλη μάχη γίνεται στον 2ο (Νέα Ιωνία, Χολαργός, Ατταλος) και στον 4ο (Χαλάνδρι, Χαϊδάρι, Ελπίδα Αγίων Αναργύρων), με την υπόθεση πρωτιά να κρίνεται ίσως και την τελευταία αγωνιστική.

Αντίθετα, μεγάλη μάχη γίνεται για την παραμονή. Εχουν ήδη υποβιβαστεί τυπικά ή ουσιαστικά οι Λυκόβρυση (1ος όμιλος), Πετράλωνα(2ος), ΑΟ Ιλίου (3ος), Απόλλων Χαλανδρίου, Ιάσωνας (4ος όμιλος), ενώ πολύ πολύ δύσκολα θα παραμείνουν ο Κένταυρος Βριλησσίων (1ος) και τα Βριλήσσια (2ος).

Ας δούμε τι περιμένουμε στα ματς του Σαββατοκύριακου…

ΠΡΩΤΟΣ ΟΜΙΛΟΣ (19η αγωνιστική)

ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑ…

Επικίνδυνη έξοδο πραγματοποιεί η πρωτοπόρος και αδιαφιλονίκητο φαβορί Αγία Παρασκευή, που θα παίξει με τον ΑΟ Περιστερίου ο οποίος ψάχνει το θετικό αποτέλεσμα για να κάνει ένα ακόμη βήμα προς την τυπική εξασφάλιση της παραμονής. Η ομάδα του Σήφη Βενάκη έχει παράλληλα στόχο να διατηρήσει το αήττητο.

Τις όποιες ελπίδες του για την πρώτη θέση θέλει να διατηρήσει ο Αγιαξ Ταύρου, που υποδέχεται τον ουσιαστικά υποβιβασμένο Κένταυρο, που μόνο με θαύμα θα μείνει στην κατηγορία.

Σπουδαίο ματς θα γίνει στο Ιλιον, όπου ο αδιάφορος βαθμολογικά Ολυμίακός Λιοσίων θα υποδεχτεί τους Αγίους Αναργύρους που κυριολεκτικά καίγοντα για το τρίποντο αφού βρίσκονται στη ζώνη του υποβιβασμού.

Το τρίποντο [που θα την φέρει κοντά στην παραμονή θέλει η Δόξα Βύρωνος, που θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την ουραγό και υποβιβασμένη Λυκόβρυση η οποία ψάχνει την πρώτη της νίκη.

Τέλος, σε ένα ματς πραγματικά τελικό παραμονής, η Δάφνη Παλαιού Φαλήρου θα υποδεχτεί τον Αγιο Δημήτριο, με τις δύο ομάδες να καίγονται κυριολεκτικά για τους βαθμούς.

Ρεπό έχει η Ανθούπολη, που παλεύει για την παραμονή της.

Συνοπτικά το πρόγραμμα

ΣΑΒΒΑΤΟ 15:00

ΤΑΥΡΟΥ Β’: Αγιαξ Ταύρου- Κένταυρος Βριλησσίων

ΜΕΤ/ΣΗΣ-ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ: Λυκόβρυση- Δόξα Βύρωνος

ΚΥΡΙΑΚΗ

15:00

ΠΑΛ.ΦΑΛΗΡΟΥ: Δάφνη Παλ.Φαλήρου- Αγιος Δημήτριος

ΙΛΙΟΥ: Ολυμπιακός Λιοσίων- Αγιοι Ανάργυροι

15:30

ΗΦΑΙΣΤΟΥ: ΑΟ Περιστερίου- Αγία Παρασκευή

ΡΕΠΟ: Ανθούπολη

ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΟΜΙΛΟΣ (19η αγωνιστική)

Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΩΝ ΜΑΧΩΝ ΣΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ

Το ματς που ξεχωρίζει σε ολόκληρο το πρόγραμμα της ΕΠΣΑ θα γίνει στη Νέα Ιων/ια, όπου η τοπική ομάδα θα υποδεχτεί τον Χολαργό.

Οι γηπεδούχοι προηγούνται στην βαθμολογία με ένα βαθμό διαφορά από τους αντιπάλους τους, οι οποίοι όμως έχουν ένα ματς λιγότερο. Οπως γίνεται αντιληπτό, το αποτέλεσμα αυτού του αγώνα θα κρίνει πάρα πολλά στη μάχη της πρώτης θέσης.

Το αποτέλεσμα αυτού του αγώνα θέλει να εκμεταλλευτεί ο Ατταλος, που θα υποδεχτεί τον Αστέρα Ζωγράφου. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται μόλις δύο βαθμούς από την κορυφή έχοντας επίσης ένα ματς λιγότερο από την Νέα Ιωνία, αλλά δεν θα έχουν εύκολο έργο αφού ο Αστέρας καίγεται για βαθμούς ευρισκόμενος στη ζώνη του υποβιβασμού και έχει δείξει πως παλεύει όλα τα ματς.

Σε ένα ουσιαστικά αδιάφορο ματς ο Αθηναϊκός θα παίξει με τα Σούρμενα. Οι γηπεδούχοι τυπικά δεν έχουν εξασφαλίσει την παραμονή τους, αλλά πολύ δύσκολα θα αντιμετωπίσουν κίνδυνο, ενώ οι φιλοξενούμενοι είναι αδιάφοροι βαθμολογικά και έχουν το ενδιαφέρον τους στραμμένο στα ημιτελικά του κυπέλλου.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και το ματς μεταξύ των Βριλησσίων και του Ηρακλείου. Οι γηπεδούχοι έχουν πιθανότατα μόνο μαθηματικές ελπίδες παραμονής, αλλά θα προσπαθήσουν να τις εξαντλήσουν, ενώ αντίθετα οι φιλοξενούμενοι καίγονται για βαθμούς αφού βρίσκονται μόλις ένα βαθμό από τη γραμμή του υποβιβασμού.

Τέλος, το υπερπολύτιμο τρίποντο θέλει να πάρει ο ΓΣ Αργυρούπολης που καίγεται για βαθμούς και θα παίξει εκτός έδρας με τα Πετράλωνα που ψάχνουν τον πρώτο τους βαθμό.

Ρεπό έχει η Αγία Ελεούσα που είναι σε ευνοϊκή θέση για την παραμονή της, χωρίς όμως να έχει εξασφαλιστεί.

Συνοπτικά το πρόγραμμα…

ΣΑΒΒΑΤΟ 15:00

ΚΑΤΩ ΑΧΑΡΝΩΝ: ΑΟΝΦ Ατταλος- Αστέρας Ζωγράφου

ΡΟΥΦ: Πετράλωνα- ΓΣ Αργυρούπολης

ΚΥΡΙΑΚΗ 15:00

ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ: Νέα Ιωνία- Χολαργός

ΒΥΡΩΝΑ: Αθηναϊκός- Σούρμενα

ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ: Βριλήσσια- ΑΕ Ηράκλειο

ΡΕΠΟ: Αγία Ελεούσα

ΤΡΙΤΟΣ ΟΜΙΛΟΣ (16η αγωνιστική)

ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ

Με τη μάχη του τίτλου να έχει κριθεί και μαθηματικά, το ενδιαφέρον στρέφεται στη μάχη της παραμονής.

Ο πρωταθλητής Αρης Πετρούπολης θα παίξει εκτός έδρας με τον Μικρασιατικό που δεν έχει εξαφαλίσει την παραμονή του. Κάθε βαθμός για τους γηπεδούχους θα είανι πολύτιμος, ενώ ο Αρης έχει πλέον σαν στόχο το αήττητο και δεν θέλει να δώσει δικαιώματα…

Ο Ηλυσιακός θα υποδεχτεί το Καματερό και θέλει τη νίκη για να κλείσει θετικά την πολύ καλή φετινή σεζόν. Οι φιλοξενούμενοι βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση και κυριλοεκτικά καίγονται για βαθμούς…

Οι αδιάφοροι βαθμολογικά Τράχωνες θα υποδεχτούν την  Κηπούπολη, η οποία είναι στη ζώνη του υποβιβασμού και κυριολεκτικά καίγεται για βαθμούς, εν΄ω σε ένα εντελώς αδιάφορο βαθμολογικό ματς ο υποβιβασμένος ΑΟ Ιλίου θα παίξει με τον Πανερυθραϊκό.

Τέλος, στο πιο ενδιαφέρον παιχνίδι της ημέρας, ο Βύρωνας θα υποδεχτεί το Παλαιό Φάληρο. Οι γηπεδούχοι με νίκη σφραγίζουν και τυπικά την παραμονή τους, ενώ οι φιλοξενούμενοι είναι οριακά έξω από τη γραμμή του υποβιβασμού και έχουν τεράστια βαθμολογική ανάγκη.

Συνοπτικά το πρόγραμμα…

ΣΑΒΒΑΤΟ 15:00

ΕΡΓΑΝΗΣ: Βύρωνας- Παλαιό Φάληρο

ΙΛΙΟΥ: ΑΟ Ιλίου- Πανερυθραϊκός

ΤΡΑΧΩΝΩΝ: Τράχωνες- Κηπούπολη

ΚΥΡΙΑΚΗ 15:00

ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ: Μικρασιατικός- Αρης Πετρούπολης

ΖΩΓΡΑΦΟΥ: Ηλυσιακός- Καματερό

ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΟΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ

Στην έδρα τους θα αγωνιστούν οι τρεις διεκδικητές του τίτλου, με τους δύο που προπορεύονται να έχουν πάντως επικίνδυνα παιχνίδια.

Συγκεκριμένα, το Χαλάνδρι θα υποδεχτεί τον Παπάγο ο οποίος κινδυνεύει άμεσα με υποβιβασμό, ενώ το Χαϊδάρι θα παίξει με τα εξαιρετικά Μελίσσια που θεωρητικά ελπίζουν και αυτά και θέλουν να εξαντλήσουν όλες τις πιθανότητες τους έχοντας δείξει εξαιρετικό πρόσω[ο μέχρι στιγμής.

Αντίθετα, τον πρώτο λόγο δείχνει να έχει η Ελπίδα Αγίων Αναργύρων που υποδέχεται τον υποβιβασμένο Απόλλωνα Χαλανδρίου.

Καίγεται για το τρίποντο ο Ηφαιστος Περιστερίου, ο οποίος υποδέχεται την αδιάφορη Θύελλα Αγίου Δημητρίου. Αν η ομάδα του Σάκη Σάσσαλου πάρει τη νίκη και ταυτόχρονα ηττηθεί ο Παπάγος, οι Περιστεριώτες εξασφαλίζουν και μαθηματικά την παραμονή τους…

Τέλος η Διάνα Ηλιούπολης θα αντιμετωπίσει τον ουραγό και υποβιβασμένο Ιάσωνα, σε ένα αδι’άφορο βαθμολογικά παιχνίδι, με τους γηπεδούχους να λεχουν πλέον στραμμένο το ενδιαφέρον τους στα ημιτελικά του κυπέλλου.

Συνοπτικά το πρόγραμμα…

ΣΑΒΒΑΤΟ 15:00

ΑΓ.ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ: Ελπίδα Αγίων Αναργύρων- Απόλλων Χαλανδρίου

ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ: Χαϊδάρι- Μελίσσια

ΗΦΑΙΣΤΟΥ: Ηφαιστος Περιστερίου- Θύελλα Αγίου Δημητρίου

ΚΥΡΙΑΚΗ 15:00

ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ: Χαλάνδρι- Παπάγος

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ Β’: Διάνα Ηλιούπολης- Ιάσωνας