Connect with us

stoplekto

Το φετινό θαύμα του ΑΣ Δραπετσώνας- Αποκλειστική συνέντευξη με τον προπονητή Μάκη Σαμιώτη

Published

on

Το καλοκαίρι του 2021 και ενώ όλα τα πειραϊκά σωματεία σχεδίαζαν τον προγραμματισμός τους, “έσκασε” η δυσάρεστη είδηση ότι ο ιστορικός ΑΣ Δραπετσώνας αδυνατεί να κατέβει στο πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας. Μετά από ένα χρόνο, ο σύλλογος εκμεταλλευόμενος τις ακαδημίες του, συσπειρώθηκε, η διοίκηση ενισχύθηκε και αποφασίστηκε η ομάδα να ξανά κατέβει στο πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας, σε μια άκρως πειραματική χρονιά, με πολλά νέα πρόσωπα να πλαισιώνουν το σύλλογο. Ένα από αυτά ήταν και ο σημερινός προπονητής του ΑΣ Δραπετσώνας Μάκης Σαμιώτης. Η συνέχεια; Σε όλους μας γνωστή. Ο ΑΣ Δραπετσώνας όχι μόνο επέστρεψε, αλλά πέτυχε κάτι, που όμοιό του δεν έχει ξανά γίνει, να κατακτήσει το πρωτάθλημα και την άνοδο στην Α΄ Κατηγορία, πετυχαίνοντας το απόλυτο με μόνο νίκες σε 22 αγωνιστικές.

Για αυτή τη μοναδική επιτυχία, ο εργατικός και ταλαντούχος προπονητής Μάκης Σαμιώτης μίλησε stoplekto.gr για τα σημεία κλειδιά αυτής της χρονιάς και πώς το βίωσε ο ίδιος. 

Στην κουβέντα που είχαμε ανέφερε συνοπτικά:

“Όταν ήρθα φέτος στην ομάδα, υπήρχαν μόνο δελτία ποδοσφαιριστών από τις ακαδημίες του συλλόγου. Προσπαθήσαμε να στελεχώσουμε το ρόστερ με κάποιους παίκτες που θα τους πλαισίωναν και παράλληλα θα ανέβαζαν και το επίπεδο. Καταφέραμε να φέρουμε παιδιά, που αυτόματα ανέβασαν το στάτους της ομάδας, όπως οι Σκουλουδάκης, Κοντοπίδης, Αγγελόπουλος, Φωτιάδης, Χαλίκιας και Ζαρίκος. Από κει και πέρα προσπαθήσαμε να εκμεταλλευτούμε στο απόλυτο ποδοσφαιριστές από την ακαδημία μας, καθώς χρησιμοποιήσαμε 8 παιδιά γεννημένα το 2006, τα οποία είχαν πολύ ενεργό ρόλο καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς και ιδιαίτερα οι Νεοφώτιστος, Ντούλος και Ζαρίκος. Από κει και πέρα το στοίχημά μας ήταν να μπορέσουμε να δουλέψουμε πάνω σε αυτό το ρόστερ και να δημιουργήσουμε μια ομάδα με μια καλή εικόνα, που θα βγάζει υγεία και όμορφο ποδόσφαιρο και το κυριότερο, να φέρουμε τον κόσμο στο γήπεδο, κάτι το οποίο είμαστε χαρούμενοι που το πετύχαμε. Καταφέραμε όλο το έμψυχο δυναμικό μας να έχει συμμετοχή και να έχουν λεπτά συμμετοχής στους αγώνες όλοι οι ποδοσφαιριστές μας, σε ένα πολύ δύσκολο και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα που έγινε φέτος στον όμιλο, με πολύ καλές επίσης και ιστορικές ομάδες.

Κάναμε μια ονειρική χρονιά, που δεν το φανταζόμασταν όταν ξεκινάγαμε. Όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να είχαν  συμβεί αν δεν είχαμε στο πλευρό μας την καλύτερη διοίκηση, ανθρώπους όπως τους κυρίους Κασιαβό, Βάζο και Αναπλιώτη, που πίστεψαν σε αυτό που πήγαμε να κάνουμε και δικαιώθηκαν. Τεράστια συνεισφορά σε πρώτη ομάδα, αλλά και ακαδημίες από τον υπεύθυνο Ακαδημιών Δημήτρη Μαράτο, αλλά και τον τεχνικό διευθυντή Άκη Σαμιώτη, που είχαμε μια φοβερή συνεργασία.

Σε 24 επίσημα παιχνίδια (22 πρωτάθλημα και 2 κύπελλο) είχαμε 23 νίκες και μία ήττα (από τον Καραβά στο κύπελλο) όπου σκοράραμε 92 φορές ενώ η εστία μας παραβιάστηκε 20 φορές. Αριθμοί που τα λένε όλα.

Από εκεί και πέρα, ήδη έχει ξεκινήσει ο προγραμματισμός για την επόμενη σεζόν.

Τη φετινή επιτυχία την αφιερώνουμε σε δύο παιδιά που τα χάσαμε νωρίς από τραυματισμούς, τους Στέφανο Κασιαβό και Γιάννη Κλώντζα.

Και θα κλείσω με μια ευχή. Επιθυμία όλων μας και του χρόνου στην Α’ Κατηγορία το “Γιάννης Βάζος” να είναι γεμάτο από τον κόσμο μας σε κάθε παιχνίδι του ΑΣ Δραπετσώνας”.